Πρωινό grooming σε 5 κινήσεις

Η ρουτίνα ομορφιάς είναι και η μοναδική ρουτίνα που χρειάζεσαι καθημερινά.

Όταν ήσουν μικρός, οι γονείς σου πάντα τόνιζαν το πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάς την ημέρα σου νωρίς, με ένα καλό και πλούσιο πρωινό. Μεγαλώνοντας οι διατροφολόγοι και οι εκάστοτε personal trainers, που ίσως έχεις συμβουλευτεί, τονίζουν ότι το μοναδικό γεύμα που δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ είναι το πρωινό. Γιατί; Διότι, μόνο έτσι ο οργανισμός μπορεί να κάνει τις σωστές καύσεις και να παραμείνει γεμάτος δύναμη και ενέργεια την υπόλοιπη μέρα. Το ίδιο, λοιπόν, ισχύει και για την περιποίηση της επιδερμίδας, το grooming.

Καθώς η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, καλό είναι να ακολουθείς πιστά την πρωινή ρουτίνα ομορφιάς. Θέλεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου φρέσκια και νεανική, έτσι δεν είναι;

Απαραίτητη Καφεΐνη

Πρωινό grooming σε 5 κινήσεις

Αν το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι κάθε πρωί είναι να πιεις τον αγαπημένο σου καφέ για να μην ξεκινήσει στραβά η μέρα, έτσι και η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από μια καλή δόση καφεΐνης που θα την τονώσει και θα την αναζωογονήσει. Η ανάλαφρη κρέμα-τζελ Guarana & Coffee Energising Moisturiser της The Body Shop είναι η ιδανική επιλογή καθώς περιέχει εκχύλισμα πράσινου καφέ, guarana και βιολογική aloe vera. Εξαλείφει τα σημάδια κούρασης, ενυδατώνει και βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας.

Πολύτιμη Ενυδάτωση

GROOMING 7

Οι περισσότεροι διατροφολόγοι συστήνουν κάθε πρωί, με το που ξυπνήσεις, να πιεις ένα μεγάλο ποτήρι νερό με λίγο στημένο λεμόνι. Και αυτό γιατί ο οργανισμός αφυδατώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το λεμόνι βοηθά στην αποτοξίνωση. Αντίστοιχα, ενώ κοιμάσαι μειώνονται τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας και η κρέμα-τζελ Maximum Hydrator 72-Hour Auto Replenishing Hydrator της Clinique είναι η κατάλληλη για να ενυδατώσει άμεσα αλλά και να διατηρήσει την υγρασία της επιδερμίδας σου για 72 ώρες. Περιέχει υαλουρονικό οξύ και ενεργό νερό αλόης.

Πρωινό Ντους

GROOMING 3

Η επαφή με το νερό σε ξυπνάει και σε αναζωογονεί στη στιγμή. Έτσι, ένα γρήγορο ντους το πρωί είναι ό,τι πιο ευεργετικό για τον οργανισμό. Το ίδιο ισχύει και για την επιδερμίδα σου, που πρέπει να την πλένεις κάθε πρωί πριν από την εφαρμογή της ενυδατικής σου κρέμας. Αν το αμελείς, έχε πάντα μέσα στο ντους το αγαπημένο σου προϊόν καθαρισμού για να το χρησιμοποιείς ενώ πλένεις το σώμα σου. Το τζελ καθαρισμού Facial Fuel Energizing Face Wash της Kiehl’s με καφεΐνη και βιταμίνη Ε, που απομακρύνει τους ρύπους και προετοιμάζει την επιδερμίδα πριν από το ξύρισμα, είναι μία ιδανική επιλογή.

Αναζωογονητική Απολέπιση

GROOMING

Εκτός από τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας, δεν πρέπει να αμελείς και την απολέπισή της τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα – ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός σου. Το scrub Hydra Energetic Unclogging Pores Scrub της L’Oréal Paris, αποσυμφορεί τους φραγμένους πόρους απομακρύνοντας το σμήγμα και την ανεπιθύμητη γυαλάδα από το πρόσωπο, απολεπίζει και εξασφαλίζει βαθύ καθαρισμό – ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι δηλαδή. Επιπλέον, μειώνει τις ατέλειες και βελτιώνει ορατά την υφή της επιδερμίδας επαναφέροντας την απαλότητά της.

Ξεκούραστο Βλέμμα

GROOMING 4

Οι λιγοστές ώρες ύπνου, σε συνδυασμό ίσως με παραπάνω κατανάλωση αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ, θα φανούν πρώτα στα μάτια σου με το που θα κοιταχτείς το πρωί στον καθρέφτη. Καθώς η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι πιο λεπτή και ευάλωτη από εκείνη του προσώπου έχει ανάγκη από εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα. Αντιμετώπισε το πρωί τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα με την κρέμα ματιών Truly Brighter Eye Balm της House 99. Εμπλουτισμένη με εκχυλίσματα κινόας και σπιρουλίνας τονώνει και μειώνει τις γραμμές έκφρασης.

Απολαυστικό ξύρισμα

Nivea Shaving Gel

Αν δεν είσαι φαν της γενειάδας και σου αρέσει το clean look, τότε το πρωί είναι η ιδανική στιγμή για να ξυριστείς. Αφού πλύνεις πρώτα το πρόσωπό σου με ένα προϊόν καθαρισμού, άπλωσε το τζελ ξυρίσματος Sensitive Shaving Gel της Nivea Men. Με 0% οινόπνευμα, χαμομήλι, αμαμελίδα, βιταμίνη Ε και αλόη, είναι το ιδανικό τζελ ακόμη κι αν έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα. Η δερματολογικά ελεγμένη σύνθεσή του καταπραΰνει άμεσα από τους ερεθισμούς και αντιμετωπίζει τυχόν κοκκινίλες, την ξηρότητα αλλά και την αίσθηση καψίματος που προκαλεί το ξύρισμα. Έτσι, θα έχεις την εμπειρία ενός βαθύ και ευχάριστου ξυρίσματος, ενώ παράλληλα θα νιώθεις την επιδερμίδα σου απαλή και λεία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα