Ο Álvaro Morte και το μούσι του El Profesor

Το να αποκτήσεις γοητευτικά γένια θέλει και κόπο και τρόπο. Αλλά με μερικά tips η όλη διαδικασία γίνεται ευκολότερη.

Αναρωτήθηκες ποτέ με τι θυσίες μεγάλωσαν έτσι τα γένια του Álvaro Morte; Ίσως ναι, ίσως και όχι. Ασχέτως της απάντησής σου, εκείνος τα άφησε να μακρύνουν περισσότερο από ποτέ για την πέμπτη σεζόν του La Casa de Papel, κατά την οποία θα του πούμε αντίο. Και πολύ καλά έκανε. Τα μακριά γένια του πάνε. Μήπως, όμως, ζήλεψες και θέλεις να αποκτήσεις κι εσύ δασύτριχο πηγούνι; Εδώ είμαστε εμείς, να σου δείξουμε τον τρόπο.

Υπομονή, υπομονή, υπομονή

Πριν από οτιδήποτε άλλο οφείλουμε να πούμε ότι την εικόνα του πυκνογένη πια ηθοποιού την εντοπίσαμε στο ισπανικό Esquire, αλλά και σε κάποια Instagram posts του ίδιου, κατά την περίοδο που προμόταρε τα νέα επεισόδια του La Casa de Papel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Álvaro Morte (@alvaromorte)

Αντιθέτως με το τι μπορεί ή όχι να πιστεύεις εσύ, αυτή και τα μυστήρια, το να ανήκεις στη λέσχη των γενειοφόρων ανδρών δεν είναι ούτε πιο εύκολο ούτε πιο γρήγορο από το να ξυρίζεσαι κάθε μέρα. Κάτι που το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι εμείς που κάπως, κάπου, κάποτε, αφού είδαμε το Game of Thrones, προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε τη γενειάδα του Jason Momoa. Κι αυτό γιατί στα logistics της μακριάς γενειάδας περιλαμβάνονται το χτένισμα, το βούρτσισμα, το μασάζ με ορούς και η υπομονή στην πιο γαϊδουρινή της εκδοχή.

Ακόμα και οι γενειάδες που δείχνουν ατημέλητες και φυσικές, όπως αυτή του Álvaro Morte καλή ώρα και κατά πώς προστάζει η μόδα, απαιτούν -από ένα σημείο και μετά- μία καθημερινή ιεροτελεστία και συχνές επισκέψεις στον μπαρμπέρη για να μην δείχνεις σαν τον Μαρξ όταν ξυπνούσε το πρωί αλλά σαν κομψός ναυαγός, σαν κομψός Ροβινσώνας.

Ποια είναι, λοιπόν, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ένα προς ένα για να σκάσεις μία μέρα μύτη στο γραφείο, το σούπερ μάρκετ ή την πλαζ με μία φίνα γενειάδα που δεν θα σηκώσει ούτε ένα φρύδι αποδοκιμασίας;

Βαδίζοντας στα βήματα του ομορφογένη

Καταρχήν, πρέπει να εντοπίσεις το τι στυλ γενειάδας κολακεύει το σχήμα του προσώπου σου, καθώς δεν ταιριάζουν όλα σε όλους, αλλά και το μήκος που όταν το φτάσεις δεν θα πρέπει να το ξεπεράσεις.

Αν ξεκινήσεις από το μηδέν, δηλαδή από το τελείως ξυρισμένο, άρχισε να περιποιείσαι εντατικά τα γένια σου από την 6η μέρα και μετά, που σχεδόν κατά κανόνα είναι η μέρα που αρχίζεις να νιώθεις μία κάποια φαγούρα.

Για να την αντιμετωπίσεις, χρησιμοποίησε δύο φορές μέσα στη μέρα, ιδανικά μία το πρωί και μία το βράδυ, ένα εξειδικευμένο σαπούνι για τα γένια και ένα λάδι με καταπραϋντική δράση.

> Διάβασε ακόμα: Ο πλήρης οδηγός για το τέλειο μούσι

Μετά τον πρώτο μήνα αξυρισιάς, κάνε την πρώτη επίσκεψη στον μπαρμπέρη σου. Κι αυτό γιατί τα γένια σου θα έχουν φτάσει σε ένα μήκος και μία πυκνότητα που εκείνος θα μπορεί να τους δώσει το πρώτο αρχικό σχήμα.

Ο μπαρμπέρης, στο πρώτο ραντεβού, θα σου δώσει και όλες τις ειδικές για σένα συμβουλές που θα σου χρειαστούν για τη φροντίδα και τη διατήρηση της γενειάδας σου. Επίσης, θα σου προτείνει συγκεκριμένα προϊόντα περιποίησης για να είσαι πάντα σένιος.

Μέχρι τότε, δεν πρέπει να μπεις στον πειρασμό του να τριμάρεις μόνος τις τρίχες σου αλλά ούτε και να "καθαρίσεις" τον λαιμό σου ξυρίζοντάς τον. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.