To πιο cool κούρεμα αυτή τη στιγμή

Είναι πανεύκολο και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το έχεις ήδη υιοθετήσει και να μην το ξέρεις.

Είναι πολλοί οι άντρες που τα τελευταία δύο και κάτι χρόνια, με αφορμή την πανδημία, επιχείρησαν να μακρύνουν τα μαλλιά τους, να τα φέρουν προς το στυλ του Timothée Chalamet ή άλλων ημι-μακρυμάλληδων γόηδων του σινεμά, του αθλητισμού και της μουσικής βιομηχανίας. Παρόλα αυτά, ειδικά μετά από τις περιπτώσεις που το αποτέλεσμα αντί να φέρνει σε Chalamet έφερνε σε 'Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Τα Πρώτα μου Τραγούδια', πολλοί από αυτούς που μάκραιναν τα μαλλιά τους ακόμα και επί μήνες, πήραν την απόφαση να τα κόψουν. Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς και δεν έχεις προβεί ακόμη στο απονενοημένο, έχουμε να σου προτείνουμε το -ίσως- πιο cool αντρικό κούρεμα αυτή τη στιγμή.

Το κλασικό είναι το νέο cool

Πώς προέκυψε, όμως, το νέο κούρεμα που κάνει χαμό; Μάλλον μέσω του ότι όσοι έδρασαν παρορμητικά, σε μια στιγμή αδυναμίας πήραν τα μάτια και τα μαλλιά τους και πήγαν στο πρώτο κομμωτήριο που βρήκαν μπροστά τους ζητώντας να τους τα κόψουν 'κοντά'. Τα μαλλιά, όχι τα μάτια. Σωστή απόφαση. Γιατί το νέο cool hairstyle είναι κοντό. Όχι, βέβαια, οποιοδήποτε κοντό αλλά το κλασικό αντρικό, με τα μαλλιά πιο κοντά πίσω και στα πλαϊνά και πιο μακριά μπροστά και στο κέντρο.

To πιο cool κούρεμα αυτή τη στιγμήiStock

Γιατί είναι cool

Πλέον, το πιο κλασικό αντρικό κούρεμα, με τα κοντά πλαϊνά και πίσω μαλλιά, δείχνει όχι απλός καλό, αλλά μοδάτο, σικ και cool - υπό βασικές προϋποθέσεις. 

> Διάβασε ακόμα: Τα κουρέματα του 2022

Ποιές είναι αυτές; Το να κοπούν τα μαλλιά 'κάθετα' και όχι 'οριζόντια', για να δημιουργηθούν 'μύτες' που θα κάνουν το αποτέλεσμα ενδιαφέρον. Επίσης, για να έχει το κούρεμά σου περισσότερες γωνίες και να μη δείχνει βαρετό, βοηθάει το να αφήσεις τα μαλλιά που είναι γύρω από τα αφτιά σου ελάχιστα πιο μακριά.

> Διάβασε ακόμα: Ο οδηγός του Esquire για στιλάτα αντρικά κουρέματα

Πώς θα το κάνεις να δουλέψει υπέρ σου

Κάτι που πρέπει να γνωρίζεις είναι το ότι υπάρχουν πολλές εκδοχές του κλασικού αντρικού κουρέματος. Όσον αφορά το μήκος, ξεκινάει από το πολύ κοντό, με 'σβήσιμο', έως το ελαφρώς πιο μακρύ, που τα πλαϊνά και τα πίσω μαλλιά φτάνουν περίπου το 1,2 εκατοστό. 

Αν έχεις σγουρά και 'άγρια' μαλλιά, προτίμησε τις πιο κοντές εκδοχές του για να δείχνεις κομψός και περιποιημένος χωρίς να χρειάζεται καν να ασχοληθείς με το styling.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές. Αν έχεις μικρό κρανίο, στενό σχήμα προσώπου ή 'πεταχτά' αφτιά, είναι πιθανό -αν και όχι 100% σίγουρο- το συγκεκριμένο κούρεμα να μην σε κολακεύει. Οπότε, επίλεξε κάτι άλλο, αντλώντας έμπνευση με ένα κλικ εδώ.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.