Πώς να διατηρήσεις υγιή τα μακριά μαλλιά σου

Τα μακριά μαλλιά στον άντρα απαιτούν τη δική τους ρουτίνα περιποίησης.

Οι άντρες με μακριά μαλλιά -υγιή, πυκνά και λαμπερά σαν του Axl Rose, του Jared Leto, του Jason Momoa και του Keanu Reeves- έχουν, υποθέτουμε, κάτι το κοινό. Μία ρουτίνα περιποίησης και φροντίδας που τους εξασφαλίζει ότι η ωραία κόμη τους θα παραμένει sexy και γοητευτική, μία ρουτίνα που αποτελείται από τέσσερα μόλις βήματα, που μπορείς να ακολουθήσεις κι εσύ, αν έχεις μαλλί να φαν κι οι κότες.

Πώς να διατηρήσεις υγιή τα μακριά μαλλιά σουGetty Images

Το κούρεμα

Μπορεί να σου φαίνεται κουφό, αλλά το πιο σημαντικό tip για να διατηρείς τα μακριά μαλλιά σου δυνατά και υγιή είναι το να τα κόβεις συχνά, περίπου κάθε δύο μήνες. Βέβαια, μόνο τις άκρες, απλώς για να του δώσεις σχήμα και όγκο.

> Διάβασε ακόμα: Ένα απροσδόκητο μυστικό για πραγματικά υγιή μαλλιά

Το λούσιμο

Στα μακριά μαλλιά, κάθε λεπτομέρεια -που δεν είναι λεπτομέρεια- μπορεί να κάνει τη διαφορά, όπως η συχνότητα στα λουσίματα. Δεν πρέπει, λοιπόν, να λούζεσαι πάνω από δύο φορές την εβδομάδα. Αν κάνεις σπορ και λαδώνουν τα μαλλιά σου πιο συχνά, για να δείχνεις κομψός, απλώς πιάνε τα ψηλά σε κότσο.

Η περιποίηση

Επίλεξε ένα δυναμωτικό σαμπουάν που θα καθαρίζει απαλά τα μαλλιά σου και ένα conditioner με ελαφριά υφή, που δεν θα τα βαραίνει. Επίσης, πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόντα (κρέμες, σπρέι) που θα τα προστατεύουν από τη θερμότητα του σεσουάρ κατά το στέγνωμα.

> Διάβασε ακόμα: Mixie, το νέο mullet

Το styling

Ασχέτως του τι προϊόν στιλιζαρίσματος και φιξαρίσματος θα χρησιμοποιείς, το οποίο είναι καλό να επιλέξεις μαζί με τον κομμωτή σου, τη μεγαλύτερη δουλειά πρέπει να ξέρεις ότι την κάνει το καλό σεσουάρ. Ενώ το καλοκαίρι μπορείς να αφήνεις τα μακριά σου μαλλιά να τα στεγνώνει ο άνεμος για ένα μποέμικο αποτέλεσμα, τον χειμώνα η χρήση του σεσουάρ είναι απαραίτητη και, επίσης, κάνει τα μαλλιά σου να δείχνουν πιο πυκνά.

Από: Esquire IT

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.