Τα έξι κορυφαία αρώματα γι' αυτόν τον χειμώνα

Νέα αρώματα φτιαγμένα για να αφήσουν το στίγμα τους στις μέρες και τις νύχτες του χειμώνα που έχεις μπροστά σου, χτίζοντας τις μελλοντικές οσφρητικές σου αναμνήσεις.

Παρίσι, Φεβρουάριος 1981. Στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, η Jerry Hall κοιτάει αλλού ενώ ο Yves Saint Laurent μάλλον ποζάρει για τον φακό της κάμερας, κρατώντας την αγκαζέ. Με ένα τσιγάρο και ένα ποτό στο χέρι, διασκεδάζουν στο σουαρέ για το λανσάρισμα του Kouros, που αποτελεί ένα από τα πρώτα αντρικά αρώματα που φόρεσα. Ναι, οι μυρωδιές είναι το πιο έντονο στοιχείο των καλύτερων και πιο μποέμ αναμνήσεών μου, μαζί με τη φωνή της Patricia Kaas.

Θυμάμαι ένα προς ένα τα αρώματα που φόρεσα κάθε χειμώνα της ενήλικης ζωής μου, τις μυρωδιές των clubs από τα οποία έφυγα με γυαλιά ηλίου το πρωί, όλα τα αφροντούς της Molton Brown που προμηθεύτηκα για να "επιβραβεύσω" τον εαυτό μου λίγο πριν το κλείσιμο κάθε χρόνου. Γι' αυτό και αν σε δέκα χρόνια συλλογιστώ τις στιγμές της τωρινής ευτυχίας μου, θα θέλω να έχουν τη μυρωδιά ενός από τα έξι αρώματα που ακολουθούν. Γιατί; C’est simple. Επειδή είναι τα καλύτερα. Ας τα δούμε ένα προς ένα.

Venetian Blue Intense (The Merchant of Venice)

Τα έξι κορυφαία αρώματα γι' αυτόν τον χειμώνα

Αυτή η σύνθεση είναι η απόδειξη του ότι τα φρουτώδη αρώματα που μοσχοβολούν φρεσκάδα, όταν συνδυάζονται με τις κατάλληλες ξυλώδεις νότες, μπορούν να φοριούνται όλο τον χρόνο. Η μυρωδιά του είναι οικεία και την ίδια στιγμή ιδιαίτερη, με το περγαμόντο, το λεμόνι, το μαύρο πιπέρι, το μήλο, το άμπερ και το μασκ να ξεχωρίζουν. Θα το βρεις στο concept store Lime & Teal, στο Νέο Ψυχικό.

Armani Code Parfum (Armani)

PERFUME

Στην καινούργια εκδοχή του εκλεπτυσμένου και επιδραστικού Armani Code, ο αρωματικός χαρακτήρας του αποκτά μια νέα ευαισθησία. Το γοητευτικό οσφρητικό τέμπο το δίνουν το vert de bergamote και η καρδιά περγαμόντου από την Καλαβρία, η καρδιά φασκόμηλου από την Προβηγκία, η ρητίνη ίριδας από το Μαρόκο, η καρδιά κεδρόξυλου από τη Βιρτζίνια και οι κόκκοι τόνκα από τη Βραζιλία.

Eyes Closed Eau de Parfum (Byredo)

PERFUME

Σε αυτό το gender-blind ζεστό και πικάντικο άρωμα κρύβεται η ουσία όλων των αρωμάτων που μας αρέσει να φοράμε τον χειμώνα. Στη βάση του, το πατσουλί σετάρεται με τη μυρωδιά του πάπυρου, στις μέσες νότες του ξεχωρίζουν το βούτυρο ίριδας, το τζίντζερ και το καρότο, ενώ στην κορυφή του τα ζαχαρωμένα μπαχαρικά, η κανέλα και το κάρδαμο.

Bad Boy Cobalt Parfum Électrique

PERFUME

Μετά την παγκόσμια οσφρητική επιτυχία του, το "κακό αγόρι" της Carolina Herrera επιστρέφει με τη νέα, "κοβάλτια" και ηλεκτρισμένη, εκδοχή του, κλεισμένη σε ένα statement μπουκάλι. Στις νότες κορυφής της ξεχωρίζουν το ροζ πιπέρι και η λεβάντα, στις μεσαίες το δαμάσκηνο και το γεράνι, ενώ η βάση της έχει δομηθεί πάνω στις μυρωδιές της τρούφας, του βετιβέρ, του κέδρου και της δρυός.

Legacy of Petra (Penhaligon's)

PERFUME

Το "κληροδότημα της Πέτρας" αποτελεί ένα ανατολίτικο gender-blind άρωμα, που εντάσσεται στην κατηγορία των spicy-ξυλωδών. Στις νότες κορυφής του κυριαρχεί το πράσινο τσάι, ο μάραθος και το περγαμόντο, ενώ στην καρδιά του η μυρωδιά του μύρου, της γλυκόριζας, του θυμιάματος και του δεντρολίβανου. Τέλος, στη βάση του θα ξεχωρίσεις τις ξυλώδεις νότες, τη βενζόη και τη βανίλια.

Y Eau de Parfum (Yves Saint Laurent)

PERFUME

Το fougère άρωμα που αγαπήσαμε όσο λίγα επανέρχεται σε μια νέα, πιο έντονη και βαθιά εκδοχή. Οι νότες κορυφής του περιλαμβάνουν περγαμόντο, τζίντζερ και πράσινο μήλο, ενώ η καρδιά του μοσχοβολάει φασκόμηλο, άρκευθο, μέντα και γεράνι. Η βάση του είναι έντονη και αισθησιακή, κάτι το οποίο οφείλεται στο βάθος του άμπερ, του λάβδανου και των κόκκων τόνκα.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.