Διάσημα μουστάκια για να τιμήσεις τον Movember

Διαφορετικά στυλ, το ίδιο old school look.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 08 Νοεμβρίου 2018

Ο Movember είναι εδώ και καλεί τους άντρες να αφήσουν μουστάκι για να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα που ξεκίνησε το 2003, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε παθήσεις που σχετίζονται με την αντρική υγεία (καρκίνο των όρχεων και του προστάτη, κατάθλιψη, πρόληψη των αυτοκτονιών).

Αν σκέφτεσαι να τον τιμήσεις, έχουμε τέσσερα διάσημα μουστάκια και τα χρήσιμα tips για να διαλέξεις αυτό που σε εκφράζει καλύτερα. 

Το πέταλο

Διάσημα μουστάκια για να τιμήσεις τον Movember

Το στυλ: Παλιομοδίτικο και συνυφασμένο με τους easy riders και φυσικά τον Hulk Hogan, το handlebar mustache δεν είναι για όλους. Απευθύνεται σε εκείνους, τους λίγους και τολμηρούς, που θα το "φορέσουν" και δεν θα τους "φορέσει".

Για να το υιοθετήσεις: Ξυρίζεις προσεκτικά το μούσι, που εννοείται ότι πρέπει να έχεις προτού επιχειρήσεις το μουστάκι - πέταλο, χωρίς να πειράξεις όμως τις τρίχες που βρίσκονται πάνω από το άνω χείλος και στο πλάι του στόματος. Στη συνέχεια, τριμάρεις προσεκτικά με ψαλιδάκι, ώστε να αναδείξεις το σχήμα και την πυκνότητά τους. 

Το τσιγκελωτό

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Το στυλ: Το Dali mustache ανακηρύχθηκε το 2010 ως το πιο διάσημο μουστάκι όλων των εποχών. Η σύγχρονη εκδοχή του μοιάζει με αυτή που είχε αφήσει ο Daniel Day-Lewis στις "Συμμορίες της Νέας Υόρκης".

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Για να το υιοθετήσεις: Δίνεις χρόνο στην τριχοφυΐα στο άνω χείλος σου να μακρύνει για μία μακρά περίοδο έξι έως οκτώ μηνών. Κατά τη διάρκεια των αυτών μηνών αποφεύγεις το συστηματικό τριμάρισμα και καθώς μακραίνουν οι τρίχες τις χτενίζεις σε τακτικά χρονικά διαστήματα με κατεύθυνση από το "χώρισμα" του άνω χείλους που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη μύτη προς τα μάγουλα. Όταν οι τρίχες πλέον έχουν αποκτήσουν το κατάλληλο μήκος, στρίβεις τις άκρες τους χρησιμοποιώντας πολύ μικρή ποσότητα από ειδικό κερί.

To μολύβι

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Το στυλ: Το pencil mustache, ελληνιστί μουστάκι μολύβι, είναι ένα ίσιο, λεπτό μουστάκι που έκανε διάσημο ο Clark Gable. Είναι ιδανικό για όλους όσοι δεν έχουν έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να υιοθετήσουν κάποια από τα παραπάνω στυλ και το ακριβώς από κάτω.

Για να το υιοθετήσεις: Το μόνο που χρειάζεται είναι να κόψεις τις τρίχες που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη μύτη, ώστε να δημιουργήσεις μία χωρίστρα που να διαχωρίζει το μουστάκι σε δύο μέρη και να τριμάρεις εκείνες που καταλήγουν στο σημείο που ξεκινά το άνω χείλος. Έπειτα, κόβεις τις άκρες ώστε να "τελειώνουν" ακριβώς πάνω από τις άκρες του στόματός σου.

Το κλασικό

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Το στυλ: Το πυκνό και καλοσχηματισμένο μουστάκι, που έστεκε υπερήφανο στο άνω χείλος του Will Ferrell υποδυόμενος τον Ron Burgundy στο Anchorman επέστρεψε με φόρα.

Για να το υιοθετήσεις: Άφησε τις τρίχες που φυτρώνουν στο άνω χείλος να μακρύνουν όσο πρέπει και κατόπιν τρίμαρέ τες προσεκτικά με ψαλίδι, ώστε να "καβαλούν" ελάχιστα το πάνω μέρος των χειλιών σου.  

Από: Esquire NL

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

6 βήματα για να απολαύσεις ένα άνετο και γρήγορο ξύρισμα

Πλέον, η έλλειψη χρόνου και το ερεθισμένο δέρμα δεν αποτελούν δικαιολογία.

10 κόλπα για να φαίνεσαι πιο όμορφος χωρίς να σου κοστίσει ακριβά

Αν θέλεις να εξαφανίσεις ό,τι άσχημο έχεις πάνω σου, υπάρχει πάντα μια κατάλληλη -και εύκολη- λύση.