Τα προϊόντα περιποίησης της λιπαρής επιδερμίδας

Ο μόνος γρήγορος δρόμος για να καταπολεμήσεις τη γυαλάδα και τους φραγμένους πόρους.

Ένα λιπαρό πρόσωπο χαρακτηρίζεται από ήπια ή έντονη γυαλάδα στα κεντρικά σημεία του , κυρίως στο μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι, διευρυμένους πόρους και μαύρα στίγματα που καταλήγουν σε σπυράκια. Μοιάζει λες και ιδρώνει, ακόμα κι αν όταν ο καιρός δεν είναι ζεστός. Η αιτία του κακού είναι οι σμηγματογόνοι αδένες της επιδερμίδας, που υπερλειτουργούν και παράγουν πολύ περισσότερο σμήγμα από το κανονικό.

Πώς μπορεί να μειωθεί η έκταση του φαινομένου; Αλλάζοντας τον τρόπο που φροντίζεις το δέρμα σου και χρησιμοποιώντας προϊόντα που είναι κατάλληλα για τον τύπο σου. Έχουν δηλαδή την ένδειξη "λιπαρό" ή "μικτό δέρμα" στην περίπτωση που τα συμπτώματα είναι κατάτι πιο ήπια. 

Ο καθαρισμός

Το να ρίχνεις απλά νερό στο πρόσωπο δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα. Ο σωστός καθαρισμός περιλαμβάνει το κατάλληλο προϊόν και γίνεται κάθε πρωί και βράδυ. Απόφυγε τα σκληρά σαπούνια, που ενέχουν τον κίνδυνο να σε απαλλάξουν από τη γυαλάδα, αλλά να σε φέρουν αντιμέτωπο με την ξηρότητα και προτίμησε καθαριστικά χωρίς οινόπνευμα και ελαιόλαδο, αλλά με νερό, οξέα φρούτων και αιθέριο έλαιο tea tree, που έχει απολυμαντικές ιδιότητες και βοηθά το δέρμα να αποκτήσει ματ όψη.

Η ενυδάτωση

Παρομοίως με τον καθαρισμό, η ενυδάτωση πρέπει να συμβαίνει δύο φορές την ημέρα και πάλι πρωί και βράδυ. Απλώνεις μία μικρή αλλά ικανοποιητική ποσότητα σε καθαρό πρόσωπο κάνοντας απαλό και αργό μασάζ. Ποια ενυδατική κρέμα ενδείκνυται για την περίπτωσή σου; Οποιαδήποτε φόρμουλα δεν έχει οινόπνευμα και περιέχει συστατικά που ελέγχουν τη γυαλάδα και την έκκριση σμήγματος.

Η απολέπιση

Προκειμένου να "αδειάσεις" τους φραγμένους πόρους από το συσσωρευμένο σμήγμα δεν αρκεί μόνο ο καθημερινός καθαρισμός. Πρέπει να συνοδεύεται δύο φορές την εβδομάδα από μία ήπια απολέπιση με ένα ειδικό scrub για λιπαρές επιδερμίδες σε μέτωπο, μύτη και πιγούνι.

Η αναζωογόνηση 

Έρχεται στο δέρμα μέσω της μάσκας προσώπου. Μία καλή επιλογή είναι μία μάσκα με άργιλο, που λειτουργεί άριστα σε λιπαρές επιδερμίδες. Η χρήση της συνίσταται συνήθως μία φορά την εβδομάδα μετά την απολέπιση. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.