Στιλάτα κουρέματα για τον φετινό χειμώνα

Το μήκος πρωταγωνιστεί στο αντρικό hairstyle.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 28 Σεπτεμβρίου 2020

Τα κοντά μαλλιά θα αποτελούν πάντα κλασική αξία στο grooming. Τα τελευταία χρόνια όμως, το αντρικό hairstyle έχει στρέψει την προσοχή του στο μήκος, είτε μέσα από το δημοφιλές καρέ, είτε από τα fade κουρέματα με το έντονο contrast που δημιουργείται από τα ξυρισμένα πλαϊνά μαλλιά και τα πυκνά λοφία στην κορυφή. Και τα δύο, έχουν την τιμητική τους τη φετινή σεζόν, μαζί με ακόμα τρία.

Το καρέ με τη χωρίστρα στο πλάι

Στιλάτα κουρέματα για τον φετινό χειμώναΈνα καθαρό μακρύ καρέ κούρεμα, που ταιριάζει ξεκάθαρα σε όσους έχουν ίσια μαλλιά σαν του Brad Pitt. Το φιλάρισμα είναι διακριτικό, η χωρίστρα είναι σχηματισμένη στο πλάι και τα μαλλιά είναι χτενισμένα ανάλαφρα προς τα πίσω.

 

 

 

Το bowl cut

ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ

Γνωστό ως "καπελάκι", το bowl cut φορέθηκε κατά κόρον στα αντρικά κεφάλια της δεκαετίας του '90, αποτελώντας ουσιαστικά παραλλαγή του mop top ("σφουγγαρίστρα" ή "Beatles cut”), που έκαναν μόδα οι Beatles στα 60s. Ποια είναι η διαφορά των δύο;  Στο mop top τα πυκνά μαλλιά αγκαλιάζουν το κεφάλι σαν κασκέτο, καλύπτοντας όχι μόνο το μέτωπο, αλλά και τα αυτιά και τον αυχένα. 

Το skin fade pompadour

ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Θα το συναντήσεις επίσης και ως undercut. Το δημοφιλές κούρεμα του Tommy Shelby των Peaky Blinders θέλει τα πλαϊνά μαλλιά εντελώς ξυρισμένα, ενώ αυτά της κορυφής πυκνά και μακριά. 

Το κλασικό κοντό

ΚΟΥΡΕΜΑΤΑΈνα στρογγυλεμένο, κλασικό κοντό κούρεμα με ένα σύγχρονο twist: τη μικρή διαφορά στο μήκος των μαλλιών στο πλάι και στην κορυφή. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα fade haircut στη πολύ, μα πολύ διακριτική εκδοχή του.

 

 

 

To slicked back κοντό

ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ ΜΠΟΜΠΕΡ ΤΖΑΚΕΤ

Πρόκειται για ένα σοφιστικέ all time classic χτένισμα, που θυμίζει τα αρσενικά της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Τα μαλλιά είναι ίσια και τραβηγμένα προς τα πίσω, με τη χωρίστρα σχηματισμένη στο πλάι. 


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα