Σέρουμ με βιταμίνη C για αντιρυτιδική προστασία

Το προϊόν-σύμμαχος για τον πόλεμο κατά των ρυτίδων.

Το ότι ένα ποτήρι με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού μπορεί άμεσα να σε τονώσει, να σε γεμίσει με ενέργεια και να θωρακίσει τον οργανισμό σου από εξωγενείς παράγοντες που απειλούν την υγεία σου το γνωρίζεις. Εκείνο που ίσως αγνοείς είναι τις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να έχει η βιταμίνη C, που συναντάται στα πορτοκάλια, στην καλή υγεία της επιδερμίδας και του προσώπου.

Γνωστή και ως η βιταμίνη της νιότης, η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και τις φλεγμονές, ενώ παράλληλα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και συμβάλει στην αντιμετώπιση των σημαδιών της γήρανσης, βελτιώνοντας την ποιότητα της υφής του δέρματος.

Μετά απ' όλα τα παραπάνω είναι μάλλον περιττό να εξηγήσουμε περαιτέρω γιατί είναι απαραίτητη η χρήση ενός σέρουμ με βιταμίνη C στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου σου.

Σέρουμ με βιταμίνη C για αντιρυτιδική προστασία

Το σέρουμ ή ορός ενυδάτωσης είναι ένα ισχυρό ενυδατικό προϊόν που έχει συμπυκνωμένη σύνθεση με αποτέλεσμα να παρέχει υψηλά επίπεδα ενυδάτωσης. Διεισδύει σε βάθος στην επιδερμίδα φτάνοντας μέχρι τις κατώτερες στιβάδες και η σύνθεσή του είναι τρεις φορές πιο πλούσια σε ενεργά συστατικά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Δεν υποκαθιστά την ενυδατική κρέμα προσώπου, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά μ' αυτήν. Η βασική διαφορά τους έγκειται στην υφή -τα σέρουμ είναι λεπτόρρευστα- και στη σύνθεση - τα σέρουμ έχουν υπερσυμπυκνωμένες συνθέσεις συγκριτικά με τις κοινές κρέμες και δρουν σε βάθος με στόχο να αντιμετωπίσουν δραστικά τα σημάδια του χρόνου.

Ποιο απ' όλα τα σέρουμ με βιταμίνη C να προτιμήσεις

Για να μην μπερδευτείς, καθώς στην αγορά υπάρχουν δεκάδες σέρουμ με διαφορετικές συγκεντρώσεις και παράγωγα βιταμίνης C, το καλύτερο που έχεις να κάνεις σύμφωνα με δερματολόγους είναι να προτιμήσεις ένα προϊόν που έχει υψηλό ποσοστό βιταμίνης C, δηλαδή συγκέντρωση περίπου 10 με 15% - σε περίπτωση ερεθισμού, σταματάς αμέσως την χρήση του. 

Η χρήση του

Το σέρουμ με βιταμίνη C χρησιμοποιείται όπως και κάθε σέρουμ - καθημερινά και πάντα σε καθαρό πρόσωπο (σε απολεπισμένο ακόμα καλύτερα) δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ. Απλώνεις δηλαδή μία μικρή ποσότητα με κυκλικές κινήσεις σε όλη την επιδερμίδα, πριν την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας.


Φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.