Η Bulgari κατασκεύασε το πιο λεπτό tourbillon του πλανήτη

Και δεν είναι η πρώτη φορά κάνει κάτι τέτοιο το ιταλικό brand.

Η Bulgari πάντοτε επέλεγε να ρίξει το βάρος της στην κατηγορία ελαφριών βαρών - την ίδια στιγμή που ανταγωνισμός, πολύ συχνά, επέλεγε να δώσει όλη του την ενέργεια στις κατηγορίες "βαρέων βαρών". Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το ιταλικό luxury brand κατασκεύασε το πιο λεπτό tourbillon ρολόι του πλανήτη το 2017. Κάτι που επανέλαβε το 2018. Και το 2019. Σήμερα, το 2020 κατάφερε να επαναλάβει τον άθλο της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Watchonista (@watchonista) on

Κυρίες και κύριοι, να σας συστήσουμε το Octo Finissimo Tourbillon Chronograph Skeleton Watch ή αλλιώς το πιο λεπτό tourbillon σε ολόκληρο τον κόσμο. Να σημειώσουμε εδώ, πως η Bulgari έχει σπάσει το ρεκόρ έξι φορές τα τελευταία χρόνια ενώ το νέο Octo Finissimo έχει πάχος κάσας μόλις 7.40mm. Ένα πάχος, δηλαδή, που ίσως να μη σου προκαλεί εντύπωση, ξεχνά όμως ότι πρόκειται για ένα tourbillon: ένα ρολόι, με άλλα λόγια, απίστευτης πολυπλοκότητας, ένα επίτευγμα της μηχανικής που καταφέρνει να είναι απόλυτα ακριβές μέσα στον αναλογικό του σύμπαν, ένα μικρό έργο τέχνης για τον καρπό σου. Όλα αυτά, λοιπόν, συμβαίνουν σε μόλις 7.40mm - οπότε, ναι, το επίτευγμα είναι εντυπωσιακό.

Το ιταλικό brand καμαρώνει

Η Bulgari κατασκεύασε το πιο λεπτό tourbillon του πλανήτη

Το εντυπωσιακό αυτό ρολόι παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης, το οποίο λόγω Covid-19 άνοιξε μόνο ηλεκτρονικά τις πύλες του. "Τον περασμένο Ιανουάριο στο Ντουμπάι, παρουσιάσαμε το Serpenti Seduttori Tourbillon, το μικρότερο tourbillon για γυναίκες στον πλανήτη" δήλωσε περιχαρής ο CEO του brand Jean-Christophe Babin σχετικά με το Octo Finissimo για να συμπληρώσει με νόημα: "Στη Bulgari τα ρεκόρ δε γνωρίζουν φύλα". Αν τώρα, σε εντυπωσιάζουν οι υψηλές επιδόσεις, τότε θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς το October Finissimo κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 145 χιλιάδες ευρώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.