3 νέα ρολόγια από Zenith, Bulgari, Hublot

Στολίδια καρπού υψηλής ακριβείας με sport, art deco ή avant garde σχεδιασμό.

Μαζί με όλα τα άλλα, η πανδημία άλλαξε και τον τρόπο που παρουσιάζονται τα τελευταία μοντέλα της υψηλής ωρολογοποιίας στο εκλεκτό κοινό τους, με τον 'θόρυβο' που προκαλούσαν οι μεγάλες εκθέσεις να έχει δώσει τη θέση του στη σιωπή. Αυτό όμως δε σημαίνει πως η μηχανή της παραγωγής σταμάτησε να δουλεύει. Η δημιουργικότητα των ιστορικών κατασκευαστών φαίνεται πως αποτέλεσε και πάλι την κινητήρια δύναμη. Τρανή απόδειξη, τα picks του Esquire από τα νέα ρολόγια τριών κορυφαίων οίκων, των Zenith, Hublot και Bulgari.

Zenith

3 νέα ρολόγια από Zenith, Bulgari, Hublot
Chronomaster Sport

Βουτηγμένο στη μακρά ιστορία του El Primero, του πρώτου ολοκληρωμένου αυτόματου χρονογράφου που κυκλοφόρησε ποτέ στον κόσμο από τη Zenith, το Chronomaster Sport είναι, πλέον, διαθέσιμο με ατσάλινο μπρασελέ και τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε λευκό ή μαύρο καντράν. Ως η σύγχρονη εκδοχή του εικονικού μοντέλου του 1969, συγκεντρώνει κάποιες από τις στιγμές-κλειδί της 50ετούς του πορείας.

Λειτουργεί με τον εξελιγμένο "κινητήρα" Caliber 3600, που είναι πιο απλός από αυτόν του πρώτου μοντέλου και την ίδια στιγμή βελτιστοποιεί την απόδοσή του, επιτρέποντας τη χρονομέτρηση με ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου. Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης του χρονογράφου του ολοκληρώνει έναν γύρο του καντράν μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, κάτι το οποίο μαρτυρούν και οι ενδείξεις-κόσμημα στη μαύρη κεραμική στεφάνη του ρολογιού.

Bulgari

BULGARI ΡΟΛΟΪ
Octo Finissimo S Chronograph GMT

Τα ρολόγια Bulgari δεν μοιάζουν με αυτά κανενός άλλου brand. Βρέθηκαν στις προθήκες των καταστημάτων από την αρχή σχεδόν της ιστορίας του ιταλικού οίκου, παρόλα αυτά, οι καλύτερες κατασκευαστικά στιγμές τους συνέβησαν τα τελευταία 15 χρόνια, όταν η παραδοσιακή εξειδίκευση στη μεταλλουργία βρήκε το ταίρι της στη δίψα για την κατασκευή ακόμα πιο λεπτών και πρωτοποριακών δημιουργιών.

Οι νέες εκδοχές των ρολογιών της σειράς Octo Finissimo -που έχουν καταφέρει έξι νέα ρεκόρ μέσα σε έξι χρόνια για τη λεπτότερη κάσα στον κόσμο και είναι αναγνωρίσιμα από τον Art Deco σχεδιασμό τους- το επιβεβαιώνουν. Για παράδειγμα, το Octo Finissimo S Chronograph GMT της φωτογραφίας, λειτουργεί με έναν μηχανισμό πάχους μόλις 3,3 χιλιοστών, κι όμως, πανεύκολα μπορεί να τα βγάλει πέρα με μια χρονομέτρηση ακριβείας, ενώ, επιπλέον, σου επιτρέπει να παρακολουθείς μια δεύτερη ώρα ζώνης (στην ένδειξη 3 του καντράν).

Hublot

HUBLOT ΡΟΛΟΪ
Big Bang Tourbillon Automatic Orange Sapphire

Το εικονοκλαστικό στυλ του οίκου Hublot που λατρεύουν οι celebrities δεν απευθυνόταν ποτέ σε ντροπαλούς και συνεσταλμένους. Από την ίδρυσή του το 1980, όλη η ιστορία περιστρεφόταν γύρω από το πώς θα μπορούσαν τα πράγματα να γίνονται και κάπως αλλιώς. Έτσι, ένα πεδίο στο οποίο ξεχώρισε χωρίς συναγωνισμό ήταν τα ρολόγια με κρυστάλλινες κάσες.

Το νέο Big Bang, που τιμάται στα 169.000 δολάρια, είναι ένα αυτόματο tourbillon με κάσα φτιαγμένη από ζαφείρι σε πορτοκαλί χρώμα. Αν πιστεύεις ότι η κυκλοφορία ενός τόσο "avant garde" πολυτελούς ρολογιού δεν έχει κανένα νόημα, απατάσαι. Κι αυτό γιατί μέσα από τέτοια, φαινομενικά ελαφρόμυαλα, πειράματα, που τα επιτρέπουν μόνο οι συνθήκες που υπάρχουν στον χώρο της υψηλής ωρολογοποιίας, μπορεί να γίνει εφικτή η ανακάλυψη, η δοκιμή, αλλά και η βελτιστοποίηση νέων τρόπων για να φτιαχτεί ένα ρολόι.  

Από: Esquire US

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.