Tα νέα ρολόγια της Rolex

Τα καινούργια αντρικά ρολόγια της Rolex για το 2021 είναι εδώ.

Όταν μιλάμε για αντρικό ρολόι, το μυαλό μας πάει κατευθείαν στη Rolex, που πρόσφατα ανακοίνωσε τα νέα της μοντέλα για το 2021, με το ολοκαίνουργιο Explorer II -που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Chromalight και η κυκλοφορία του συμπίπτει με την 50ή του επέτειο- να προκαλεί ενθουσιασμό. Το ίδιο γίνεται και με τα τρία νέα Daytona, με το καινοτόμο καντράν από μέταλλο μετεωρίτη. Αλλά ας δούμε όλες τις κυκλοφορίες αναλυτικά.

Oyster Perpetual Explorer II

Tα νέα ρολόγια της Rolex Rolex

Rolex Oyster Perpetual Explorer II

Το καινούργιο Explorer II διαθέτει κάσα 42 χιλιοστών, επανασχεδιασμένο μπρασελέ και νέας γενιάς μηχανισμό Calibre 3285. Το καντράν του είναι από λευκή λάκα, ενώ οι δείκτες για την ώρα, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα ξεχωρίζουν χάρη στις μαύρες ματ λεπτομέρειές τους, όπως και ο πορτοκαλί δείκτης για τη δεύτερη ώρα. Στην ίδια "πατενταρισμένη" πορτοκαλί απόχρωση είναι και η επιγραφή Explorer II, που βρίσκεται στο καντράν του ρολογιού από το 2011.

Σε αυτό το νέο μοντέλο έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία Chromalight, μία αποκλειστικότητα της Rolex, που κάνει τους δείκτες της ώρας και των λεπτών του να λάμπουν στο σκοτάδι, σε έντονο μπλε χρώμα.

Oyster Perpetual Explorer 36

ROLEX WATCH Rolex

Rolex Oyster Perpetual Explorer 36

Στα νέα μοντέλα θα βρούμε, επίσης, το καινούργιο Oyster Perpetual Explorer, με κάσα 36 χιλιοστών. Το μέγεθός της, μικρότερο από αυτό των περισσότερων σημερινών ρολογιών, είναι το ίδιο με εκείνο του αυθεντικού μοντέλου που λανσαρίστηκε το 1953, μετά την Κατάκτηση του Έβερεστ από τον Sir Edmund Hillary και τον Tenzing Norgay.

Είναι διαθέσιμο με μπρασελέ Rolesor, δηλαδή σε συνδυασμό του ατσάλινου Oystersteel της Rolex και χρυσού 18 καρατίων. Το μαύρο του καντράν είναι από λάκα, ενώ έχει εφαρμοστεί και σε αυτό η τεχνολογία Chromalight.

Rolex Oyster Perpetual Datejust 36

ROLEX WATCH Rolex

Rolex Oyster Perpetual Datejust 36

Οι τέσσερις νέες εκδοχές του Oyster Perpetual Datejust 36 είναι όλες τους εντυπωσιακές και μοντέρνες. Στις τρεις από αυτές, το καντράν φέρει ένα μοτίβο που απεικονίζει φύλλα φοίνικα, ενώ στην τέταρτη κυριαρχούν οι ραβδώσεις. Σε όλες, έχει χρησιμοποιηθεί ο πιο πρόσφατος μηχανισμός Calibre 3235 της Rolex, ενώ το μπρασελέ τους μπορεί είναι από ατσάλι ή χρυσό, σε Rolesor ή Jubilee σχέδιο.

Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

ROLEX WATCH Rolex

Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Τα αντρικά μοντέλα για το 2021 ολοκληρώνονται με την κυκλοφορία τριών Cosmograph Daytona. Όλα έχουν κάσα 40 χιλιοστών, κεντρικό καντράν από μέταλλο μετεωρίτη και τρία μικρά μαύρα καντράν για τους χρονογράφους, στις ενδείξεις 3, 6 και 9 του ρολογιού.

> Διάβασε ακόμα: Οι λόγοι που κάνουν ένα vintage Rolex ακαταμάχητο

Το μοντέλο με την κάσα από λευκό χρυσό διαθέτει μαύρη κεραμική στεφάνη με ταχυμετρική σκάλα και Oysterflex μπρασελέ. Τα άλλα δύο, το ένα με κάσα από κίτρινο χρυσό και το άλλο με κάσα από everose χρυσό (18 καρατίων), διαθέτουν μεταλλική στεφάνη με ταχυμετρική σκάλα και το κλασικό Oyster μπρασελέ, στο αντίστοιχο μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη η κάσα τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.