Το νέο ρολόι-κόσμημα του Vacheron Constantin

Το υπέροχο Traditionnelle Complete Calendar είναι ο ορισμός της διακριτικής πολυτέλειας.

Δεν είναι πολλοί οι οίκοι υψηλής ωρολογοποιίας που να μπορούν όντως να υπερηφανεύονται όπως ο Vacheron Constantin για το ότι τα ρολόγια που κατασκευάζουν αποτελούν την ύψιστη έκφραση των πιο απαιτητικών γενοβέζικων παραδόσεων του 18ου αιώνα. Κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος οίκος είναι από τους ελάχιστους που φτιάχνουν ρολόγια απ' όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε με σύγχρονους όρους για υψηλή ωρολογοποιία, έχοντας κερδίσει 11 βραβεία στο Grand Prix d’Horogerie de Genève, τα λεγόμενα Όσκαρ των Ρολογιών.

Το ξεχωριστό Traditionnelle Complete Calendar

Πρόσφατα, μάλιστα, ανακοινώθηκε η κυκλοφορία μίας νέας έκδοσης του Traditionnelle Complete Calendar, ενός ρολογιού που όπως μαρτυράει το όνομά του αποτελεί τμήμα της συλλογής Traditionnelle, μίας σειράς που σκοπό έχει να μας υπενθυμίζει τα ρολόγια που έφτιαχναν οι cabinotiers, οι περίφημοι Γενοβέζοι 'ρολογάδες' της εποχής του Διαφωτισμού.

Το νέο ρολόι-κόσμημα του Vacheron ConstantinVacheron Constantin

Το 'Complete Calendar' στο όνομα του πανέμορφου και στιλάτου ρολογιού 'μαρτυράει' το ότι αποτελεί και ένα 'πλήρες ημερολόγιο', καθώς δείχνει τη μέρα της εβδομάδας, τη μέρα του μήνα και τον μήνα. Προσέτι, μέσα από ένα κομψό υπο-καντράν δείχνει τη φάση του φεγγαριού.

Η νέα version ενός υπέροχου ρολογιού

Στις προηγούμενες βερσιόν του, το συγκεκριμένο ρολόι ήταν διαθέσιμο σε ροζ χρυσό και πλατίνα 18 καρατίων, ενώ, πλέον, διατίθεται σε μία έκδοση με κάσα από πλατίνα 41 χιλιοστών με γκρι καντράν από σχιστόλιθο, που του δίνει ακόμα πιο σύγχρονη όψη και κάνει τα χαρακτηριστικά στο καντράν του πιο ευανάγνωστα. 

Το 'τριπλό ημερολόγιο'

Ενώ στα περισσότερα ρολόγια με 'τριπλό ημερολόγιο' οι σχετικές ενδείξεις  απεικονίζονται μέσα σε υπο-καντράν, στο Traditionnelle Complete Calendar, η ημερομηνία είναι σημειωμένη στα όρια του καντράν με τη στεφάνη του ρολογιού και υποδεικνύεται από έναν διακριτικό δείκτη. Η ημέρα και ο μήνας, πάλι, φαίνονται μέσα από ενδείξεις-μίνιμαλ οπές.

WATCHVacheron Constantin

Σύμφωνα με το βρετανικό Esquire, τα 'τριπλά ημερολόγια' έκαναν πρώτη φορά την εμφάνισή τους στα ρολόγια χειρός τη δεκαετία του 1920, από τη Rolex και τη Vacheron Constantin. Την τεράστια άνθιση, πάντως, τη γνώρισαν περί τα μέσα του 20ού αιώνα, όταν κι άλλες εταιρείες άρχισαν να παρουσιάζουν τις δικές τους σχετικές εκδοχές. Η Vacheron Constantin παρέμεινε 'κύριος παίκτης', με το ρολόι με τον κωδικό αναφοράς 4240 που κυκλοφόρησε το 1942 να γράφει ιστορία. 

> Διάβασε ακόμα: Η Vacheron Constantin επανέφερε στη ζωή ένα ρολόι 100 ετών

Ο ορισμός της διακριτικής πολυτέλειας

Το Traditionnelle Complete Calender αποτελείται από 308 εξαρτήματα, ενώ κάτι που προκαλεί έκπληξη είναι ότι η ένδειξη για τη φάση του φεγγαριού χρειάζεται κούρδισμα μόνο μία φορά κάθε 122 χρόνια. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα πανέμορφο ρολόι που ορίζει τη διακριτική πολυτέλεια στις μέρες μας όπως έκαναν και οι 'πρόγονοί' του, την εποχή του Διαφωτισμού, όταν οι cabinontiers εξασκούσαν την τέχνη τους σε ηλιόλουστες σοφίτες;

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα