Σπουδαία και απλησίαστα αντρικά ρολόγια

Όλα τα ρολόγια λένε την ίδια ώρα, κάποια όμως κοστίζουν και αξίζουν μια περιουσία.

Τα αντρικά ρολόγια αποτελούν ένα είδος 'λειτουργικών κοσμημάτων'. Από τη μία, είναι κομψοτεχνήματα, φτιαγμένα από πολύτιμα μέταλλα και λίθους. Από την άλλη, κάνουν κάτι χρήσιμο με εξαιρετική ακρίβεια: λένε την ώρα. Όταν αγοράζεις ένα ακριβό ρολόι, όμως, δεν πληρώνεις απλώς και μόνο τη λεπτοδουλειά που έχει γίνει π.χ. με τα διαμάντια στο καντράν του ή τον έξτρα λεπτό μηχανισμό του, αλλά και την 'αόρατη παράδοση' του οίκου του.

Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιες ειδικές κατηγορίες πανάκριβων ρολογιών: Αυτά που κάποτε τα φόρεσαν διάσημοι άντρες, αλλά και εκείνα που για διάφορους λόγους θεωρούνται 'συλλεκτικά'. Από όλα αυτά ξεχωρίσαμε πέντε, τα οποία δεν είναι flashy ή γεμάτα διαμάντια, και σου τα προτείνουμε.

Το Quasar Light τουρμπιγιόν του οίκου Girard-Perregaux

Σπουδαία και απλησίαστα αντρικά ρολόγιαGirard-Perregaux

Είναι συλλεκτικό κι αυτό το οφείλει στο ότι βγήκαν στην παραγωγή μόνο 18 κομμάτια. Παρόλα αυτά, την τιμή του, που ξεπερνάει τις 350 χιλιάδες Ευρώ, την οφείλει μάλλον περισσότερο στην παράδοση του οίκου Girard-Perregaux και τον περιστροφικό του μηχανισμό (τουρμπιγιόν), που αποτελείται από 79 διαφορετικά στοιχεία.

Ο Co-Axial χρονογράφος του George Daniels

LUXURY WATCHGeorge Daniels

Ο George Daniels, που θεωρείται ο πιο σημαντικός ωρολογοποιός του 20ού αιώνα, παρήγαγε ελάχιστα κομμάτια κατά τη διάρκεια της ζωής του, με τη μεγαλύτερη συνεισφορά του στη σχετική βιομηχανία να συνοψίζεται στην επινόηση του Co-Axial Escapement συστήματος, μία τεχνολογία που στη συνέχεια πούλησε στην Omega. Ο μοναδικός χρονογράφος Co-Axial πωλήθηκε προς περίπου 560 χιλιάδες Ευρώ, το 2012.

> Διάβασε ακόμα: Τα πιο ακριβά ρολόγια όλων των εποχών

Το Grand Complication του οίκου A. Lange & Söhne

LUXURY WATCHA. Lange & Söhne

Ο οίκος A. Lange & Söhne, που διατηρεί την έδρα του στη σαξονική πόλη Glashütte, στη Γερμανία, κυκλοφόρησε το πιο ακριβό του ρολόι, το Grand Complication, το 2013, σε έξι κομμάτια. Κάθε ένα από αυτά, απαιτεί δουλειά ενός έτους για να 'χειροτεχνηθεί', λόγω της περιπλοκότητας της κατασκευής του. Η πάχους 20 χιλιοστών χρυσή του κάσα περιλαμβάνει 876 κινούμενα στοιχεία, διαμέτρου 50 χιλιοστών. Κοστίζει σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Ευρώ.

Το πλατινένιο Ref. 2499 του οίκου Patek Philippe

LUXURY WATCHChristie's

Το συγκεκριμένο ρολόι, που κατασκευάστηκε το 1987, ήταν κάποτε περασμένο στον καρπό του Eric Clapton, ο οποίος το πούλησε για κάτι παραπάνω από 3 εκατομμύρια Eυρώ, σε δημοπρασία του οίκου Christie’s, το 2013.

> Διάβασε ακόμα: Ό,τι πιο ακριβό υπάρχει στον πλανήτη αυτή τη στιγμή

Το Grandmaster Chime του οίκου Patek Philippe

LUXURY WATCHPatek Philippe

Κλείνουμε με το πιο ακριβό ρολόι που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, έπειτα από γερή μάχη, με τον πλειοδότη να 'ακουμπάει' κάτι παραπάνω από 28 εκατομμύρια Ευρώ για να το αποκτήσει. Τεχνικά, βέβαια, απέκτησε δύο ρολόγια, καθώς διαθέτει δύο καντράν, ένα μπροστά και ένα πίσω. Κάτι που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι μέρος των εσόδων από την πώλησή του διοχετεύθηκε στην έρευνα για τη Μυική Δυστροφία Duchenne.

Από: Esquire UK

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα