Ο King Seiko επιστρέφει στον θρόνο του

Το King Seiko KSK #2 είναι το limited edition ρολόι που δεν θα υπήρχε αν δεν είχε προηγηθεί πόλεμος ανάμεσα στην Grand Seiko και την King Seiko.

Στην Ιαπωνία, τα πράγματα τα κάνουν διαφορετικά. Αυτό, τουλάχιστον όσον αφορά τη βιομηχανία των ρολογιών η οποία άρχισε να παίρνει νέους δρόμους τη δεκαετία του 1960, οφείλεται σε έναν λόγο ανάγκης. Οι Ιάπωνες ωρολογοποιοί, λόγω της απομακρυσμένης γεωγραφικής θέσης τους, δεν είχαν την πολυτέλεια να βασίζονται για τα εξαρτήματα των ρολογιών που κατασκεύαζαν σε μια πληθώρα προμηθευτών, όπως μπορούσαν να κάνουν οι Ελβετοί. Έπρεπε να τα κατασκευάσουν μόνοι τους. Αυτή η ανάγκη, όμως, έκανε τότε τη Seiko το giga brand που είναι σήμερα, αλλά και μας χάρισε ένα υπέροχο κομμάτι, το King Seiko KSK.

Seiko εναντίον Seiko

Ο ιαπωνικός κολοσσός, που άρχισε να παράγει κάθε εξάρτημα των ρολογιών που κατασκεύαζε in-house, κατέστη υπόδειγμα οριζοντίως ενοποιημένης ωρολογοποιίας, ένα μοντέλο οργάνωσης που πλέον θεωρείται κλειδί επιτυχίας για μια σειρά από επιχειρήσεις.

Στην Ιαπωνία, βέβαια, ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Έτσι, η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1881, στα 60s δημιούργησε δύο διαφορετικές σειρές, που και οι δύο ήταν οριζοντίως ενοποιημένες ως επιχειρήσεις, ενώ ανταγωνίζονταν η μία την άλλη ως προς το ποια θα κατασκευάσει το πιο ακριβές ρολόι. Η μία ήταν η Grand Seiko και η άλλη η King Seiko

Ο King Seiko επιστρέφει στον θρόνο τουSeiko

Η γοητεία του King Seiko KSK

Τα 60s κομμάτια της King Seiko χαίρουν υψηλής εκτίμησης από τους fans των ρολογιών, με τα αυθεντικά να πιάνουν τεράστιες τιμές μεταπώλησης. Το 2021, μάλιστα, για τον εορτασμό των 140 χρόνων από την ίδρυση της Seiko, αναδημιουργήθηκε ένα μοντέλο του 1965, γνωστό ως King Seiko KSK.

Το συγκεκριμένο ρολόι σχεδιάστηκε από τον Taro Tanaka, έναν άνθρωπο που όρισε την ταυτότητα του brand σε τέτοιο βαθμό που άφησε πίσω του ένα legacy που έμεινε στην ιστορία ως "η γραμματική του ντιζάιν".

> Διάβασε ακόμα: Το επόμενο μεγάλο -και άκρως συλλεκτικό- ρολόι της Seiko

Πρόσφατα, η Seiko ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός limited edition King Seiko KSK #2, σε παραγωγή 1.700 κομματιών. Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει για το vintage χρώμα και τις χρυσές λεπτομέρειες στο καντράν του, ενώ είναι πιο λεπτό από το αυθεντικό.

> Διάβασε ακόμα: Το minimal Seiko του Steve Jobs

Το λουράκι του είναι πιστή αναδημιουργία του αυθεντικού, ενώ το έμβλημα King Seiko υπάρχει τόσο στη στεφάνη όσο και στο πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού. Όσον αφορά την ακρίβειά του; Όπως αναφέρει και το βρετανικό Esquire, "seiko" στα ιαπωνικά σημαίνει "εξαιρετικός-ή-ό".

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.