Ένα ταξίδι στον χρόνο με το Tambour Twenty του οίκου Louis Vuitton

Το Tambour Twenty αποτίνει φόρο τιμής στο πρώτο ρολόι του οίκου Louis Vuitton και την ίδια στιγμή κοιτάει προς το μέλλον της υψηλής ωρολογοποιίας.

Μέσα σε δύο μόνο δεκαετίες από το ντεμπούτο του στον υπέροχο κόσμο της κατασκευής ρολογιών, ο οίκος Louis Vuitton έχει αποδείξει το πόσο τιμά το όνομά του στη σχετική βιομηχανία. Το 2002, ο γαλλικός οίκος αποκάλυπτε στο κοινό ένα ρολόι που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο, το Tambour. Τολμηρό και καινοτόμο, ξεχώριζε κατευθείαν τόσο για το απαράμιλλο σχήμα και τη στρογγυλή του κάσα, τη λαξευμένη σε ένα συμπαγές κομμάτι μετάλλου, όσο και για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Τότε, όλοι είχαν κάνει λόγο για τη γέννηση ενός σπουδαίου ρολογιού που κατάφερε να κάνει τις πόρτες του κλειστού κόσμου της υψηλής ωρολογοποιίας να ανοίξουν διάπλατα για τον οίκο Louis Vuitton. Είκοσι χρόνια μετά, το Tambour Twenty έρχεται να γράψει ξανά ιστορία.

Ένα ταξίδι στον χρόνο με το Tambour Twenty του οίκου Louis VuittonLouis Vuitton

Το Tambour Twenty γιορτάζει τα είκοσι χρόνια ενός σπουδαίου ρολογιού

Μέσα στις δύο δεκαετίες που ακολούθησαν την κυκλοφορία του Tambour, ο οίκος Louis Vuitton απέδειξε με τις επόμενες κυκλοφορίας του την αξιοπιστία του στη δύσκολη σκηνή της υψηλής ωρολογοποιίας. Πλέον, η Fabrique du Temps Louis Vuitton λανσάρει ένα επετειακό μοντέλο, το οποίο φέρει την ονομασία Tambour Twenty. Πρόκειται για μία limited edition, 200 κομματιών, που αποτίνει φόρο τιμής στο αυθεντικό πρώτο σχέδιο, αναπαράγοντας όλα τα στοιχεία που το κατέστησαν iconic.

> Διάβασε ακόμα: Ο οίκος Louis Vuitton και η αποθέωση της δημιουργικής φαντασίας

Όπως δήλωσε σχετικά ο Jean Arnault, Marketing & Development Director των ρολογιών που φέρουν την υπογραφή του γαλλικού οίκου, οι θιασώτες των ρολογιών θα ανακαλύψουν σε αυτό όλα τα στοιχεία που έκαναν το ντιζάιν του Tambour μοναδικό.

LOUIS VUITTON WATCHLouis Vuitton

Αποτίνει φόρο τιμής στο παρελθόν και την ίδια στιγμή ανοίγει τον δρόμο για το μέλλον

Αυτή η εκδοχή συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που έχουν κάνει το Tambour να ξεχωρίζει και την ίδια στιγμή φέρει νέα χαρακτηριστικά που κάνουν το Tambour Twenty ξεχωριστό, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι συλλέκτες. Γιορτάζει, δηλαδή, ένα χρονικό σημείο-ορόσημο και ταυτόχρονα ανοίγει τον δρόμο για πολλές επόμενες δεκαετίες υψηλής ωρολογοποιίας, παραμένοντας πιστό στις αξίες της δημιουργικότητας, της δεξιοτεχνίας και της αριστείας που διέπουν τον οίκο Louis Vuitton.

> Διάβασε ακόμα: Το ξεχωριστό Pop-Up store της Louis Vuitton στο Nammos Village στη Μύκονο

Στην άμεσα αναγνωρίσιμη κάσα του, διαμέτρου 41,5 χιλιοστών, βρίσκονται τα γράμματα που σχηματίζουν το όνομα Louis Vuitton, όπως γινόταν και στην πρώτη εκδοχή του ρολογιού. Στο καφέ, "ηλιο-βουρτσισμένο" καντράν του ξεχωρίζουν σαν ακτίνες οι κίτρινοι δείκτες, ενώ το ρολόι παραμένει αδιάβροχο στα 100 μέτρα. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στη θήκη αποθήκευσής του, μία μίνι βαλίτσα με το μονόγραμμα του οίκου Louis Vuitton, που έχουμε συνδυάσει με την ιστορία του ταξιδεύειν.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.