Η 'ώρα' του Dune, στην κυριολεξία

Έτσι γεννήθηκε το φινετσάτο Desert Watch της Hamilton.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 27 Φεβρουαρίου 2024

Στον κόσμο των ρολογιών που συνδέονται με την ιστορία του κινηματογράφου, λίγα ονόματα έχουν τη φήμη και τη συνέχεια του ρολογιού Hamilton. Η αμερικανική ωρολογοποιία, που ιδρύθηκε το 1892, δεν έχει σημαδέψει μόνο τον χρόνο ενός πραγματικά μεγάλου κοινού, αλλά έχει επίσης σημαδέψει τη συλλογική φαντασία μέσω των πολυάριθμων εμφανίσεών της στη μεγάλη οθόνη. Από τους καρπούς των πιλότων της ταινίας Interstellar μέχρι τη συναρπαστική δράση του Men in Black, τα ρολόγια Hamilton έχουν γίνει σύμβολο στυλ και λειτουργικότητας ενώ τώρα, συνδέονται και με το σύμπαν του Dune

Στη νέα κινηματογραφική της περιπέτεια, η Hamilton συνεργάζεται με τις εταιρείες Legendary Entertainment και Warner Bros. Pictures για ένα έργο που αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στη σχέση μεταξύ της υψηλής ωρολογοποιίας και του κινηματογράφου.

Η πρόκληση ήταν να δημιουργηθεί ένα ρολόι που να ενσωματώνει την αισθητική και τη λειτουργικότητα που απαιτεί το Dune: Part Two, η πολυαναμενόμενη συνέχεια του έπους επιστημονικής φαντασίας. Το Desert Watch λοιπόν, που γεννήθηκε από αυτή τη δημιουργική συνέργεια, είναι ένας φόρος τιμής στο σχολαστικό όραμα του σκηνοθέτη Denis Villeneuve και στο εξωγήινο σκηνικό του Arrakis, θέατρο της ιστορίας του Paul Atreides.

Hamilton WatchesHamilton Watches, Esquire IT
Hamilton WatchesHamilton Watches, Esquire IT

Εδώ, μιλάμε για ένα ρολόι φτιαγμένο από το μηδέν, σχεδιασμένο για έναν κόσμο πέρα από τη δική μας χρονική κατανόηση. Σε στενή συνεργασία με τον υπεύθυνο σκηνικών Doug Harlocker, η Hamilton δημιούργησε ένα εργαλείο που, χωρίς να αποκαλύπτει τις λειτουργίες του με λεπτομέρειες, αντανακλά την τραχύτητα και το στυλ των Fremen. Το αποτέλεσμα είναι ένα έργο τέχνης που αποπνέει το πάθος και τη δεξιοτεχνία του Harlocker, κερδίζοντας την τελική έγκριση του Villeneuve.

Η Hamilton ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο περιορισμένων εκδόσεων της σειράς Ventura, οι οποίες αποτυπώνουν την ουσία των μπλε ματιών των Fremen και του σύμπαντος του Dune. Το μοντέλο Ventura Bright διαθέτει ένα κουμπί που αντικατοπτρίζει τον φωτεινό σχεδιασμό του ρολογιού της σκηνής, ενώ το Ventura Edge διαθέτει μια γωνιακή θήκη και ψηφιακή οθόνη σε μπλε αποχρώσεις που απηχούν τα χαρακτηριστικά στοιχεία της ταινίας.

Hamilton WatchesHamilton Watches
Hamilton WatchesHamilton Watches

Τα περιορισμένης έκδοσης κομμάτια διατίθενται με συσκευασία εμπνευσμένη από την ταινία, την οποία θα λατρέψουν οι φανς
της ταινίας και των βιβλίων, καθώς και οι συλλέκτες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.