Το νέο μοντέλο της Audemars Piguet συνδυάζει παράδοση και υψηλή τεχνολογία

Σε μόλις 500 κομμάτια θα κυκλοφορήσει το πολυτελές [Re]Master01 Selfwinding Chronograph.

Στον κόσμο της ωρολογοποιίας, όταν πέσει στο τραπέζι το όνομα Audemars Piguet όλοι σκέφτονται αυτόματα ένα ρολόι και ένα όνομα: Το Royal Oak σχεδιάστηκε το 1972 από τον γκουρού του είδους Gerald Genta (τον άνθρωπο πίσω από τα θρυλικά σχέδια ρολογιών όπως το Omega Constellation και το Patek Philippe Ellipse) και από τότε μέχρι σήμερα παραμένει σταθερά ένα σημείο αναφοράς στον χώρο.

Το νέο μοντέλο της Audemars Piguet συνδυάζει παράδοση και υψηλή τεχνολογία

Φέτος όμως, και ύστερα από αρκετά χρόνια έρευνα και προετοιμασίας, η Audemars Piguet επιστρέφει με κάτι τελείως διαφορετικό. Το [Re]Master01 Selfwinding Chronograph είναι τα νέο δημιούργημα της ελβετικής ωρολογοποιίας που όμως βασίζεται σε κάποιες παλιές και παραδοσιακές αρχές, μιας και αποτελεί remake σε ένα από τα πλέον σπάνια μοντέλα του brand: Το Reference 1533 από τη μακρινή δεκαετία του 1940. Σύμφωνα με υπολογισμούς της AP μέχρι τα 50s είχαν κατασκευαστεί μόλις 307 τέτοιοι χρονογράφοι μέσα σε περισσότερα από 20 χρόνια.

Audemars Piguet [Re]Master 2

Το design ήταν ιδανικό για μία εποχή όπου οι άντρες συνήθιζαν να φορούν συνεχώς κοστούμια ενώ έβαζαν το σμόκιν τους με την πρώτη ευκαιρία. Το [Re]Master, όμως, δεν είναι απλά μία κόπια άλλων πιο ρομαντικών εποχών. Με πολύ μεγαλύτερη διάμετρο από τον πρόγονό του (40 mm), με αυτόματο αντί για κουρδιστό μηχανισμό και στεφάνι που αναδεικνύει τις λεπτομέρειες διαθέτει εμφανείς διαφοροποιήσεις από το Reference 1533.

Audemars Piguet [Re]Master 3

Παρόλα αυτά, κάποια στοιχεία παραμένουν αναλλοίωτα από τον χρόνο: Η retro αισθητική, το χρυσό σε αποχρώσεις του ροζ πλαίσιο και οι μπλε δείκτες αποτίνουν τον απαραίτητο φόρο τιμής στην ιστορία της AP. Όσο για την τιμή του; Με σχεδόν 50 χιλιάδες ευρώ μπορείς να αποκτήσει ένα από τα μόλις 500 μοντέλα που θα κατασκευαστούν. Άλλωστε δεν πρόκειται απλά για ένα ρολόι αλλά για ένα πραγματικό κομμάτι ιστορίας.

Από: Esquire US


φωτογραφία © Audemars Piguet

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.