Το νέο μοντέλο της Audemars Piguet συνδυάζει παράδοση και υψηλή τεχνολογία

Σε μόλις 500 κομμάτια θα κυκλοφορήσει το πολυτελές [Re]Master01 Selfwinding Chronograph.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 06 Απριλίου 2020

Στον κόσμο της ωρολογοποιίας, όταν πέσει στο τραπέζι το όνομα Audemars Piguet όλοι σκέφτονται αυτόματα ένα ρολόι και ένα όνομα: Το Royal Oak σχεδιάστηκε το 1972 από τον γκουρού του είδους Gerald Genta (τον άνθρωπο πίσω από τα θρυλικά σχέδια ρολογιών όπως το Omega Constellation και το Patek Philippe Ellipse) και από τότε μέχρι σήμερα παραμένει σταθερά ένα σημείο αναφοράς στον χώρο.

Το νέο μοντέλο της Audemars Piguet συνδυάζει παράδοση και υψηλή τεχνολογία

Φέτος όμως, και ύστερα από αρκετά χρόνια έρευνα και προετοιμασίας, η Audemars Piguet επιστρέφει με κάτι τελείως διαφορετικό. Το [Re]Master01 Selfwinding Chronograph είναι τα νέο δημιούργημα της ελβετικής ωρολογοποιίας που όμως βασίζεται σε κάποιες παλιές και παραδοσιακές αρχές, μιας και αποτελεί remake σε ένα από τα πλέον σπάνια μοντέλα του brand: Το Reference 1533 από τη μακρινή δεκαετία του 1940. Σύμφωνα με υπολογισμούς της AP μέχρι τα 50s είχαν κατασκευαστεί μόλις 307 τέτοιοι χρονογράφοι μέσα σε περισσότερα από 20 χρόνια.

Audemars Piguet [Re]Master 2

Το design ήταν ιδανικό για μία εποχή όπου οι άντρες συνήθιζαν να φορούν συνεχώς κοστούμια ενώ έβαζαν το σμόκιν τους με την πρώτη ευκαιρία. Το [Re]Master, όμως, δεν είναι απλά μία κόπια άλλων πιο ρομαντικών εποχών. Με πολύ μεγαλύτερη διάμετρο από τον πρόγονό του (40 mm), με αυτόματο αντί για κουρδιστό μηχανισμό και στεφάνι που αναδεικνύει τις λεπτομέρειες διαθέτει εμφανείς διαφοροποιήσεις από το Reference 1533.

Audemars Piguet [Re]Master 3

Παρόλα αυτά, κάποια στοιχεία παραμένουν αναλλοίωτα από τον χρόνο: Η retro αισθητική, το χρυσό σε αποχρώσεις του ροζ πλαίσιο και οι μπλε δείκτες αποτίνουν τον απαραίτητο φόρο τιμής στην ιστορία της AP. Όσο για την τιμή του; Με σχεδόν 50 χιλιάδες ευρώ μπορείς να αποκτήσει ένα από τα μόλις 500 μοντέλα που θα κατασκευαστούν. Άλλωστε δεν πρόκειται απλά για ένα ρολόι αλλά για ένα πραγματικό κομμάτι ιστορίας.

Από: Esquire US


φωτογραφία © Audemars Piguet

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η Breitling αναβιώνει το πρώτο hi-tech ρολόι του James Bond

Η ελβετική ωρολογοποιία επαναλανσάρει το Top Time, 55 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

11 από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή ρολόγια

Αυτά που θα θέλαμε να κοσμούν τον καρπό μας.