Piaget Polo Green, ένα σύγχρονο κειμήλιο της ωρολογοποιίας

Ό,τι πιο κοντά κυκλοφορεί σε σμαράγδι.

Η Piaget έχει κάθε δικαίωμα να υπερηφανεύεται για τα κατορθώματά της. Ήταν υπεύθυνη για το πιο λεπτό ρολόι του κόσμου, μέχρι που το ρεκόρ της καταρρίφθηκε - από την ίδια την Piaget. Στη φετινή έκθεση Watches & Wonders, η οποία όπως ήταν λογικά πραγματοποιήθηκε υπό τη βαριά σκιά του κορονοϊού, η ελβετική ωρολογοποιία παρουσίασε ένα μικρό θαύμα με μόλις 2 mm πάχος. Ένα επίτευγμα που κάνει όλους τους άλλους ωρολογοποιού να κοκκινίζουν από το κακό τους. Τώρα η Piaget βάζει το πράσινο στο παιχνίδι, όχι ως ένα χρώμα για τις λεπτομέρειες, αλλά ως κυρίαρχο συστατικό του πανέμορφου Polo Green.

H ιστορία του Piaget Polo Green πηγαίνει πίσω στο 1979 και -τι περίεργο;- οφείλει το όνομά του στο δημοφιλές (ανάμεσα στους πλούσιους) άθλημα με τα μπαστούνια και τα άλογα. Από μηχανικής πλευράς τώρα βασίζεται σε έναν Piaget 1110P μηχανισμό. Μάλιστα, παρότι συνήθως τα πολύ λεπτά, πολύ ιδιαίτερα και πολύ προηγμένα ρολόγια αποτελούν ένας είδος στιλιστικού κομπασμού, δε συμβαίνει το ίδιο και με το μοντέλο της Piaget. Το Polo Green αποτελεί την επιτομή διαχρονικότητας χωρίς όμως να κουβαλά τα βαρετά συναισθήματα ενός κλασικού ρολογιού που δεν τολμά.

Piaget Polo Green, ένα σύγχρονο κειμήλιο της ωρολογοποιίαςΦυσικά, το διαμάντι στο στέμμα του Piaget δεν είναι άλλο από το καταπράσινο καντράν, το οποίο έχει κατασκευαστεί με μία πολύπλοκη τεχνική (σ.σ: guilloche technique) που χαράζει στο χέρι ιδιαίτερα γεωμετρικά μοτίβα που προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερο βάθος και αίσθηση πολυτέλειας. Σε αυτήν την περίπτωση, δίνει στο Polo Green ακόμη μία ευκαιρία να λάμψει, καθώς το καταπράσινο καντράν που θυμίζει σμαράγδι, υπάρχουν κάποιες στιγμές και εκπέμπει κάποιες εντυπωσιακές σκιές στο φάσμα του μπλε υπό τις κατάλληλες γωνίες πάντα.

Είναι πολύ πιθανό να έχεις εντυπωσιαστεί. Εμείς, πάντως, σίγουρα δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι. Αν, όμως, σε ενδιαφέρει πραγματικά το νέο μοντέλο της Piaget, καλό θα ήταν να κινηθείς λίγο γρήγορα, καθώς θα κυκλοφορήσουν μονάχα 888 κομμάτια παγκοσμίως. Βέβαια, όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για ένα πολύτιμο αντρικό κόσμημα καρπού που η αξία του αγγίζει τα 12.180 ευρώ. Δεν αγοράζεις όμως απλά ένα ρολόι, αλλά ένα κειμήλιο της ωρολογοποιίας που είναι πιθανό να δεις στο χέρι κάποιου νεαρού εκπροσώπου της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας.

Από: Esquire UK


φωτογραφία © FEDERICA SANTEUSANIO

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.