Αντίο Dame Diana Rigg

Υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του Game of Thrones, η Olenna Tyrell, αλλά και ένα από τα πιο γοητευτικά Bond girls.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 10 Σεπτεμβρίου 2020

"Από το Avengers μέχρι την ταινία του James Bond, On Her Majesty’s Secret Service και το Game of Thrones, η Dame Diana Rigg είχε μία απίθανη καριέρα". Με αυτά τα λόγια, ο δημοσιογράφος του BBC, Lizo Mzimba, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter, την είδηση του θανάτου της Βρετανής ηθοποιού. Έφυγε από τη ζωή στα 82 της χρόνια. Τον περασμένο Μάρτιο είχε διαγνωσθεί με καρκίνο. 

Γεννημένη στις 20 Ιουλίου του 1938, η Dame Enid Diana Elizabeth Rigg, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είχε δραστηριοποιηθεί ως ηθοποιός τόσο στη μεγάλη, όσο και στη μικρή οθόνη, αλλά και στο θεατρικό σανίδι. Έγινε γνωστή τη δεκαετία του 1960, όταν υποδύθηκε την Emma Peel, στη σειρά The Avengers.

Αντίο Dame Diana Rigg

Εννέα χρονιά μετά, κράτησε τον ρόλο της Countess Tracy di Vicenzo στην 6η κατά σειρά ταινία James Bond με τίτλο On Her Majesty’s Secret Service.

ΝΤΑΪΑΝΑ ΡΙΓΚ
ΝΤΑΪΑΝΑ ΡΙΓΚ

Από τη δεκαετία του 2010 και μετά, η φήμη της εκτοξεύτηκε με τη συμμετοχή της στη σειρά-φαινόμενο του HBO, Game of Thrones, όπου υποδύθηκε την Olenna Tyrell.

Η καριέρα της στο θέατρο ήταν εκτενής, ενώ μεταξύ άλλων είχε υποδυθεί τη Μήδεια, σε θέατρα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, ρόλος που της χάρισε, το 1994, το βραβείο Tony.

ΝΤΑΪΑΝΑ ΡΙΓΚ

To 1988, μπήκε στο Order of the British Empire και το 1994, έγινε Dame.

ΝΤΑΪΑΝΑ ΡΙΓΚ

φωτογραφίες Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.