Το μυστικό διαμέρισμα του James Bond μόλις αποκαλύφθηκε

Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει ο συγγραφέας William Boyd.

O William Boyd είναι ένας επιτυχημένος Σκοτσέζος συγγραφέας και σεναριογράφος. Πριν κάποια χρόνια, το 2012, είχε επιλεγεί για να υπογράψει ένα νέο μυθιστόρημα με κεντρικό ήρωα τον James Bond με τίτλο Solo. Τότε, όπως ήταν φυσικό, ερεύνησε σε βάθος την ψυχολογία και τις συνήθειες του πιο διάσημου μυστικού πράκτορα στον κόσμο και όπως φαίνεται βρήκε τη λύση σε ένα μυστήριο που απασχολεί τους fans του 007 εδώ και δεκαετίες.

Ο 68χρονος συγγραφέας υποστηρίζει στο λογοτεχνικό Times Literary Supplement ότι ανακάλυψε (επιτέλους) το πού ακριβώς βρίσκεται το περιβόητο διαμέρισμα του Δυτικού Λονδίνου όπου ο Bond χαλαρώνει μετά τις εξαντλητικές του περιπέτειες. Διαβάζοντας, λοιπόν, ξανά και ξανά τις νουβέλες του Ian Fleming, ο Βoyd είναι σίγουρος ότι ανακάλυψε κάτι που (ίσως) ξέφυγε στον "πατέρα" του 007. Στο Thunderball (σ.σ: μεταφράστηκε ως Επιχείρηση Κεραυνός) διαβάζουμε: "Εμπρός, γρήγορα προς τη Sloane Street και ύστερα στο Hyde Park".

Κατά την άποψη του Boyd, αυτό αρκεί για να συμπεράνουμε πως το σπίτι του 007 - ένα όμορφο διαμέρισμα σε μία πλατεία με πλατάνια στο King's Road όπως διαβάζουμε στο Moonraker- βρίσκεται στη Wellington Square του Chelsea. Μάλιστα, ο 68χρονος συγγραφέας το πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω και αποκαλύπτει ότι το διαμέρισμα βρίσκεται στον αριθμό 25. 

Πώς και γιατί έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα; Όταν ο Ian Fleming ήταν διευθυντής των ξένων ανταποκριτών για λογαριασμό των Sunday Times, ο βιβλιοκριτικός της εφημερίδας Desmond MacCarthy αλλά και εξέχων μέλος της λογοτεχνικής ομάδας Bloomsbury Group ζούσε ακριβώς εκεί. Τα πάρτι που οργάνωνε ο τελευταίος μαζί με τη γυναίκα του Molly είχαν αφήσει εποχή στο Λονδίνο, αφού μαζευόταν όλη η αφρόκρεμα της διανόησης.

"Είναι πολύ πιθανό ο Fleming να βρέθηκε σε ένα από τα πάρτι του MacCarthy και να αποφάσισε ότι ο Bond έπρεπε να μετακομίσει στο εν λόγω διαμέρισμα" τονίζει ο Boyd σε μία -είναι η αλήθεια- αρκετά πειστική εξήγηση για το πού ακριβώς βρισκόταν το "μυστικό" διαμέρισμα του James Bond, του μυστικού πράκτορα που έχει παραβιάσει κάθε γραπτό και άγραφο κανόνα της διεθνούς κατασκοπείας.


φωτογραφία © Getty Images 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.