Όταν ο William Shakespeare παντρεύτηκε (!) την Anne Hathaway

Την ημέρα του γάμου, το ημερολόγιο έγραφε 28 Νοεμβρίου του 1852 και εσύ έχεις κάθε λόγο να απορείς.

Σαν σήμερα ο William Shakespeare, ο θεατρικός συγγραφέας που έζησε στo Ηνωμένο Βασίλειο (1564-1616) και μας κληροδότησε τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, παντρεύτηκε την αγαπημένη του Anne Hathaway. Αν σου φαίνεται περίεργο αυτό που μόλις διάβασες, δεν έχεις και άδικο. Η Anne Hathaway που εμείς γνωρίζουμε (και αγαπάμε) γεννήθηκε το 1982. Επομένως, εύλογα, θα αναρωτιέσαι πως "κολλάει" με τον Shakespeare ή και πώς στο καλό συνδέεται με τη σύζυγό του. Με μία απλή, αλλά διαχρονικά αστεία και παρεξηγήσιμη συνωνυμία, ή μήπως κάτι παραπάνω;

Προτού απαντήσουμε σε αυτό το "καυτό" ερώτημα, ας πούμε λίγα πράγματα για τον γάμο, που έλαβε χώρα στις 28 Νοεμβρίου του 1852, όταν η Anne ήταν ήδη έγκυος κάποιων μηνών. 

Ο γάμος θεωρήθηκε ασυνήθιστος εκείνη την εποχή, καθώς ο William ήταν μόλις 18 και έπρεπε να λάβει την άδεια του πατέρα του για να παντρευτεί την Anne, η οποία ήταν 26 ετών. Για να αποφύγουν το σκάνδαλο της απόκτησης ενός παιδιού εκτός γάμου, το ζευγάρι έλαβε άδεια από το Επισκοπικό Δικαστήριο του Worcester για να επιταχύνει τις διαδικασίες και έτσι παντρεύτηκε εκτός της ενορίας του τόπου καταγωγής του. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το πού έγινε στην πραγματικότητα ο γάμος.

Όταν ο William Shakespeare παντρεύτηκε (!) την Anne Hathaway Fine Art Images/Heritage Images/Getty Images
Πορτρέτο της συζύγου του William Shakespeare, Anne Hathaway.

Έξι μήνες αργότερα, η Anne γέννησε την κόρη τους, Susanna, και δύο χρόνια αργότερα, τα δίδυμα. Αμέσως μετά, ο William εγκατέλειψε το σπίτι της οικογένειας, ταξιδεύοντας στο Λονδίνο για να ακολουθήσει καριέρα ως ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας. Πολλά έχουν ειπωθεί για τη φύση της σχέσης του William και της Anne αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν και έζησαν χωριστά, μέχρι που ο ίδιος επέστρεψε στο Stratford κάποια στιγμή μετά το 1611.

Μία θεωρία συνωμοσίας για την (σύγχρονη) Anne Hathaway

Πίσω στα δικά μας, όμως. Αυτή η συνωνυμία που αναφέραμε παραπάνω, σε κάποιους δε μοιάζει και τόσο αθώα. Παράλληλα, η δε εντυπωσιακή ομορφιά της ηθοποιού που μοιάζει να παραμένει αναλλοίωτη όσο χρόνια και αν περάσουν έχει βάλει αρκετούς σε σκέψεις.

Αν σε όλα αυτά προσθέσεις το γεγονός ότι ο επί 9 χρόνια σύζυγός της, Adam Shulman, θυμίζει μία πιο σύγχρονη, αλλά τρομακτικά ίδια, εκδοχή του συγγραφέα, καταλαβαίνεις πώς φτάσαμε σε μία ακόμη (αστεία προφανώς) θεωρία συνωμοσίας.

Αν δε μας πιστεύεις για την απίστευτη cringe ομοιότητα, δες τα παρακάτω tweets.

Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2008 στην Telegraph, βέβαια, η Hathaway πήρε επίτηδες από τους γονείς το όνομα της συζύγου του Shakespeare, κάτι που η ίδια η ηθοποιός δεν έχει επιβεβαιώσει. Πιθανότατα, θα μείνουμε για πάντα με την απορία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr