Αυτό είναι το αγαπημένο μυθιστόρημα του Bruce Springsteen
Σε παλαιότερη συνέντευξή του στους New York Times, το "αφεντικό" για τα βιβλία που τον διαμόρφωσαν και για τις σελίδες στις οποίες επιστρέφει ξανά και ξανά. Κάποια από αυτά, λογικά κάπου τα έχεις δει.
Ο Bruce Springsteen μπορεί να είναι γνωστός ως θρύλος της ροκ, όμως το ταλέντο του εκτείνεται και στη συγγραφή. Το 2014 εξέδωσε ένα παιδικό βιβλίο ονόματι Outlaw Pete, εμπνευσμένο από μια ιστορία που άκουγε στα παιδικά του χρόνια: ο ήρωας της ήταν ένας κάουμποϊ. Για τον Springsteen εκείνη υπήρξε η πρώτη συνάντησή του με τους παρανόμους καβαλάρηδες και τα σύνορα της Δύσης. Φανατικός του Old West, ο δημιουργός του Born in the USA είπε πως εντόπισε την ατμόσφαιρα των spaghetti westerns και των ταινιών του κορυφαίου εκπροσώπου τους, του iταλού σκηνοθέτη Sergio Leone, στα γραπτά ενός επιδραστικού αμερικανού συγγραφέα.
Για την ακρίβεια, την ίδια χρονιά με το Outlaw Pete και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2014, ο Springsteen σε συνέντευξή του στους The New York Times, αποκάλυψε τους συγγραφείς που τον επηρέασαν βαθύτερα.
Όταν η συζήτηση έπεσε στα μεγάλα κλασικά, δήλωσε:
"Μου αρέσουν οι Ρώσοι", απάντησε ο μουσικός στην ερώτηση για τους αγαπημένους του μυθιστοριογράφους, "οι ιστορίες του Τσέχωφ, του Τολστόι και του Ντοστογιέφσκι. Δεν είχα διαβάσει κάτι από αυτούς μέχρι πρόσφατα. [...] Τα αγαπημένα μου είναι Οι Αδελφοί Καραμαζόφ και, φυσικά, η Άννα Καρένινα".
Όταν η κουβέντα στράφηκε στους σύγχρονους συγγραφείς, είπε:
"Οι σημερινοί μου αγαπημένοι είναι οι Philip Roth, Cormac McCarthy και Richard Ford. Δύσκολα θα ξεπεράσεις τα American Pastoral, I Married a Communist και Sabbath's Theater. Το Blood Meridian του Cormac McCarthy παραμένει ορόσημο στο διάβασμά μου. Είναι ο συνδυασμός του Faulkner με τα spaghetti westerns του Sergio Leone που προσδίδει στο βιβλίο τη μαγεία του. Λατρεύω τον τρόπο που ο Richard Ford γράφει για το Τζέρσεϊ. Τα The Sportswriter, Independence Day και The State of Things διαδραματίζονται όλα στην περιοχή μου και, πέρα από το ότι συγκινούν και διασκεδάζουν, απεικονίζουν τέλεια την ακτή του Νιου Τζέρσεϊ".
Η πλοκή του Blood Meridian
Στα μέσα του 19ου αιώνα, στα σύνορα Μεξικού και Ηνωμένων Πολιτειών, μια ομάδα επαγγελματιών δολοφόνων καταστρέφει ό,τι συναντά στο διάβα της. Ένα αγόρι από το Τενεσί, που έχει δραπετεύσει, ενώνεται με μια συμμορία κυνηγών. Η συμμορία έχει επίσημη εντολή να εξοντώσει τους Απάτσι και αφήνει πίσω της ένα αιματηρό ίχνος που φαντάζει στον ορίζοντα σαν πύρινο ηλιοβασίλεμα. Ώσπου οι σφαγές γίνονται ντροπιαστικές ακόμη και για όσους τις παρήγγειλαν. Τριάντα χρόνια μετά, ο άνθρωπος από το Τενεσί που πέρασε το Blood Meridian ως αγόρι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Judge Holden, ένα από τα μέλη της συμμορίας, που καλείται να εκφέρει την τελική, οριστική του απόφαση.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτός είναι ο χειρότερος στίχος που έχουν γράψει οι Beatles
Η ιστορία πίσω από το πιο αμφισβητούμενο τραγούδι που υπέγραψε ο Ringo Starr στους Beatles. Πώς ένας στίχος κατάφερε να μείνει στη μνήμη ως ένας από τους πιο ατυχείς της μπάντας.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα που μπορείς να κάνεις σε έναν σινεφίλ
Ψάχνεις τι δώρο να πάρεις σε κάποιον που αγαπά τον κινηματογράφο; Δες 20 ξεχωριστές προτάσεις για όλα τα γούστα και budgets — από posters και Blu-ray μέχρι προτζέκτορες, μαθήματα και συλλεκτικά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΟι 10 καλύτερες ταινίες δράσης για το 2025
Tom Cruise να κρεμιέται από όπου δε βάζει ο νους, Ana de Armas με φλογοβόλα, Leonardo DiCaprio σε ρόλο επαναστάτη. Με ή χωρίς υπερδυνάμεις, με πολύ ιδρώτα και αίμα, αυτές οι δέκα παραγωγές μας θύμισαν γιατί η δράση θα έχει πάντα θέση στο σινεμά.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΠότε θα δούμε το reunion του 'Παρά Πέντε'
Το λες και χριστουγεννιάτικο τηλεοπτικό δώρο δια χειρός Γιώργου Καπουτζίδη, αυτό εδώ το reunion. Το "Στο Παρά Πέντε – 20 Χρόνια Μετά" είναι γεγονός κι εντός βρίσκεις όλες τις λεπτομέρειες.
Τι συμβαίνει και μας έχει πιάσει τόση μουσική νοσταλγία;
Reunions, νέες επιτυχίες βγαλμένες από το παρελθόν, αλλά και παλιές που δεν γνώρισαν ούτε τόση δα φθορά. Η μουσική "ημέρα της μαρμότας" που ζούμε τα τελευταία χρόνια, οριακά μας έχει βάλει να ξεθάψουμε τα walkman από το πατάρι. Και δε μας χάλασε.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΣυνέντευξη: Coach Τάσος Ιορδανίδης
Ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε πως κάνει την καλύτερη κερκίδα και γι’ αυτό στο "Ταξίδι στα Αστέρια" παίζει τον "πράσινο" φίλαθλο. Με 5 -επαγγελματικούς και μη- ρόλους που εκπληρώνει ο δημοφιλής ηθοποιός μάλλον έχει παρατείνει το 24ωρο & για όλα αυτά, μίλησε στο Esquire.
Γραφει Ραφαελλα Ραλλη
