Τελικά είναι καλύτερο να αφήνεις ένα βιβλίο στη μέση

Μία έρευνα της The Reading Agency στη Μεγάλη Βρετανία αλλάζει όλα τα αναγνωστικά δεδομένα.

Όσοι αγαπούν τα βιβλία -ή έστω ασχολούνται με το σπορ στις διακοπές- ανήκουν σε δύο κατηγορίες: εκείνους που δεν μπορούν να αλλάξουν αν δεν τελειώσουν πρώτα το βιβλίο που διαβάζουν κι οι άλλοι· αυτοί που είναι ικανοί να παρατήσουν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο σασπένς, οκτώ σελίδες πριν το τέλος, λίγο πριν αποκαλυφθεί ο δολοφόνος.

Για εκείνους που ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία των υποχόνδριων, καθώς ασυναίσθητα πιστεύουμε ότι κάποιο κακό μπορεί να μας μας βρει αν αφήσουμε βιβλίο στη μέση, η τακτική του αντίπαλου στρατοπέδου μας κάνει πραγματικά έξαλλους. Όμως μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της The Reading Agency απέδειξε περίτρανα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό.

Καλύτερα να παρατάς ένα βιβλίο στη μέση παρά να μένεις κολλημένος σε αυτό

Το 54% των Βρετανών αναγνωστών δηλώνουν κολλημένοι στο ίδιο βιβλίο εδώ και τρεις μήνες με συνεπές αποτέλεσμα (α) να βαριούνται και (β) να διαβάζουν τελικά πολύ λιγότερα βιβλία τον χρόνο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο βασικός λόγος για αυτές τις καθυστερήσεις ήταν με πλειοψηφικό ποσοστό (51%) το γεγονός πως το βιβλίο που έχουν επιλέξει αυτόν τον καιρό τους κουράζει αφόρητα. Το αποτέλεσμα λοιπόν όλου αυτού ήταν η The Reading Agency να εκδώσει οδηγία προς ναυτιλλομένους: επίσημα πια είναι καλύτερα να παρατάς ένα βιβλίο στη μέση παρά να μένεις κολλημένος σε αυτό - αφού έτσι, συν τοις άλλοις, θα αυξηθεί και το εθνικό ποσοστό "διαβάσματος".

Τελικά είναι καλύτερο να αφήνεις ένα βιβλίο στη μέση

Για αυτό όλοι εμείς οι υποχόνδριοι που ποτέ δεν τα αφήνουμε ημιτελή, καλό είναι να πάψουμε να δημιουργούμε τύψεις στους υπόλοιπους. Και ας μας τρώει την ψυχή. Και ας μας καταστρέφει το μυαλό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης