Ο Messi θα είναι ο πρωταγωνιστής της νέας παράστασης του Cirque du Soleil

Η παράσταση Messi10 θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στη Βαρκελώνη.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 30 Ιανουαρίου 2019

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας διάσημος ποδοσφαιριστής κι ένα δημοφιλές τσίρκο με ακροβάτες; Κι όμως ο Leo Messi και το Cirque du Soleil ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία μοναδική παράσταση με τον χαρακτηριστικό τίτλο Messi10. Το show που είναι πραγματικά φιλόδοξο, όπως δηλαδή και κάθε παράσταση που επιμελείται o καλλιτεχνικός οργανισμός από τον Καναδά, θα κάνει πρεμιέρα στο Parc del Fòrum της Βαρκελώνης στις 10 Οκτωβρίου. Σκοπός του είναι να αφηγηθεί τα έργα και τις ημέρες του μεγάλου Αργεντινού συνδυάζοντας τον κόσμο του ποδοσφαίρου με όλα όσα έχουν κάνει διάσημο το Cirque du Soleil.

Ο Messi θα είναι ο πρωταγωνιστής της νέας παράστασης του Cirque du Soleil

Τι θα περιλαμβάνει όμως το show; Ας μιλήσουμε με αριθμούς. Συνολικά 46 καλλιτέχνες θα εκτελούν ακροβατικά σε μία τετράγωνη σκηνή ύψους 12 μέτρων, σε μία παράσταση διάρκειας 90 λεπτών με 3.000 θεατές να βρίσκονται στις εξέδρες. Φυσικά η σκηνή του τσίρκου θα μετατραπεί σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο για να μιλήσει για τα κατορθώματα του ηγέτη της Μπαρτσελόνα.

Το project ξεκίνησε να παίρνει σάρκα κι οστά μερικά χρόνια πριν, ενώ κι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει αναμειχθεί ενεργά σε αυτό καθώς έχει συναντηθεί πολλές φορές όλον αυτόν τον καιρό με τους παραγωγούς, έτσι ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξή του -στο γήπεδο αλλά και στη ζωή του- όσο πιο πιστά γίνεται. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι ο José Manuel Pinto (πρώην τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, νυν μουσικός και προσωπικός φίλος του Messi) συνεργάζεται με το Cirque du Soleil από την αρχή του project.

Η Βαρκελώνη θα είναι η μόνη πόλη της Ισπανίας που θα παρουσιαστεί η παράσταση, ενώ κάποια στιγμή μέσα στο 2020 θα ξεκινήσει η παγκόσμια περιοδεία του Messi10.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξέλιξη της δημοκρατίας από την Αρχαία Ελλάδα έως τη σύγχρονη Αμερική

Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει τον προσεχή Απρίλιο στη Νέα Υόρκη το φεστιβάλ Democracy is coming.

Στη Στέγη "φτιάχνουν" το μέλλον της μόδας και του design

Μιλήσαμε με την Μαρία Παπαϊωάννου του British Council και τον Πρόδρομο Τσιαβό του Ιδρύματος Ωνάση για την ιδέα πίσω από τη διοργάνωση "Crafting the Future" και για τη σημασία του "don't recycle, repair and upcycle".