Πρώτη ματιά στο Moby Doc, τη βιογραφική ταινία του Moby

Ένα come back που περιμέναμε εδώ και καιρό.

Ύστερα από μία περίοδο αποστασιοποίησης, συγκέντρωσης και περισυλλογής -μετά από τη γνωστή "γκάφα" με τη Natalie Portman- o Moby αρχίζει να βγαίνει από το καβούκι του και να θυμίζει τον παλιό καλό, αεικίνητο εαυτό του. Ο μουσικός, dj και σκηνοθέτης έχει στα σκαριά μία ταινία αφιερωμένη στα παρασκήνια της ζωής του. Το Moby Doc (το έπιασες το λογοπαίγνιο, σωστά;) περιγράφεται από τον ίδιο ως μία σουρεαλιστική ματιά στην πολύχρονη καριέρα του, αλλά και στην προσωπική του ζωή, τον εθισμό που ξεπέρασε και την αφοσίωσή του στο βιγκανισμό και σε παντός είδους ακτιβιστικές ενέργειες. Αφηγητής του βιογραφικού ντοκιμαντέρ είναι ο ίδιος. 

Tι να περιμένεις

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες και την επιμέλεια του Rob Bravler (Cure for Pain: The Mark Sandman Story), η ταινία περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους David Lynch, David Bowie και Shepard Fairey καθώς και πλάνα συναυλιών, αναπαραστάσεις και πλούσιο αρχειακό υλικό. Παράλληλα, εμβαθύνει περισσότερο στην ακτιβιστική του δράση του 55χρονου καλλιτέχνη που δεκαετίες τώρα μάχεται για δικαιώματα των ζώων, "ενός άντρα που η τραυματική παιδική ηλικία του διαμόρφωσε αυτό που είναι σήμερα".

Με πάνω από 20 εκατ. πωλήσεις albums παγκοσμίως, θυμίζουμε ότι ο Moby είναι περισσότερο γνωστός για το ιστορικό πλέον Play που κυκλοφόρησε το 1999. Ο 5ος στη σειρά δίσκος του ήταν εκείνος που έγινε για πρώτη φορά χρυσός, στη συνέχεια διπλά πλατινένιος και του έδωσε την ώθηση ώστε σήμερα να θεωρείται πρωτοπόρος στην ηλεκτρονική μουσική και την εξέλιξή της στην εκπνοή του προηγούμενου αιώνα. Ένα σωρό τραγούδια του έχουν "ντύσει" διαφημίσεις, ταινίες και σειρές, με τους απανταχού μουσικούς επιμελητές να κάνουν μόδα τον ατμοσφαιρικό κατά βάση ήχο του. 

>Διάβασε ακόμη: O Ian Ikon γράφει μουσική στην εποχή των singles

Παρά την τεράστια μουσική του επιτυχία, ο Moby ως ανήσυχο πνεύμα, ανέκαθεν εστίαζε στις φιλανθρωπίες και προσπαθούσε να παρέχει βοήθεια όπου μπορούσε. Σε περσινές δηλώσεις του στο Variety είχε επισημάνει: "Το να είμαι υλιστής δε με κάνει ευτυχισμένο - ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις; Για μένα, η εναλλακτική ήταν να ζεις μια σχετικά απλή ζωή και να απολαμβάνεις τη δουλειά που κάνεις και, αν μπορείς, να χρησιμοποιείς το βήμα και τα χρήματα που έχεις για να βοηθήσεις οργανώσεις που προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα."

Η νέα ταινία είναι συμπαραγωγή των Marty Bales, Eric Harle και Dave Tomberlin, ενώ ο Moby έχει αναλάβει και χρέη εκτελεστικού παραγωγού. Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου με διανομή στις Η.Π.Α από την Greenwich Entertainment.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.