Η καλοκαιρινή playlist του Barack Obama είναι εγγύηση

Εγκρίνουμε αγαπητέ (πρώην) πρόεδρε και επαυξάνουμε.

Αποτελεί πλέον ετήσια παράδοση, ο Barack Obama κάθε καλοκαίρι να μοιράζεται μαζί μας τη δική του playlist. "Με τόσους πολλούς ανθρώπους να μαζεύονται με την οικογένεια και τους φίλους τους, υπάρχουν πολλά να γιορτάσουμε αυτό το καλοκαίρι", έγραψε στο σχετικό tweet του. "Ορίστε μία λίστα τραγουδιών που ακούω τελευταία - είναι ένας συνδυασμός παλαιών και νέων, πασίγνωστων ονομάτων και νέων καλλιτεχνών και πολλών άλλων πραγμάτων στο ενδιάμεσο", συμπληρώνει.  

Τα μουσικά ακούσματά του

Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα κράμα που συμπεριλαμβάνει σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής, με μία ευδιάκριτη κατεύθυνση παύλα αδυναμία στα jazz και r'n'b στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Obama ευτυχώς, δεν υπήρξε ποτέ ο τύπος που προσπαθούσε μέσα από τη μουσική του να εντυπωσιάσει ή να αποδείξει ότι ο ίδιος είναι αρκούντως αντισυμβατικός, trendy ή κοντά στη νεολαία. Μπορούμε δηλαδή όντως να τον φανταστούμε να ακούει αυτά τα τραγούδια. 

Kρίνοντας από τη συνολική εικόνα της playlist και τις επιλογές των Roy Ayers -του πρωτοπόρου της acid jazz και της neo soul- με το Everybody Loves the Sunshine, του Anderson .Paak και της Erykah Badu με το Mama's Gun, ο πρώην πρόεδρος των H.Π.Α. μάλλον περνάει neo soul φάση διαρκείας με επιρροές και από την pop (Jazmine Sullivan, Koffee, HER, Lil Baby κλπ). 

>Διάβασε ακόμη: Η πιο πλήρης playlist του φετινού καλοκαιριού

Υπάρχει επίσης ένα συγκεκριμένο μοτίβο στις λίστες που φτιάχνει κατά καιρούς. Έχουν παρατηρήσει ότι δεν λείπει σχεδόν ποτέ από αυτές ο απίθανος Stevie Wonder, και από τους κλασσικούς καλλιτέχνες όπως ο Bob Dylan, η Joni Mitchell ή οι Rolling Stones δεν προτιμά τις επιτυχίες που γνωρίζουν όλοι. Παραδόξως, απουσιάζει η αγαπημένη του Beyonce, ωστόσο στη θέση της βλέπουμε τον σύζυγο, Jay-Z. 

Καθόλου περίεργο δε θα μας φανεί αν τον δούμε σε κάποια στιγμή να δοκιμάζει την τύχη του ως dj, αφού αφενός μας έχει συνηθίσει σε απρόβλεπτες κινήσεις αφετέρου από γνώσεις τουλάχιστον, τα πάει μια χαρά. Παρακάτω βρίσκεις τη λίστα στο Spotify και αφού την ακούσεις, ρίξε μια ματιά γενικώς στο προφίλ του, αξίζει τον κόπο. 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.