Οι Milli Vanilli και το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη μουσική βιομηχανία

Αξέχαστη έχει μείνει η αποκάλυψη της απάτης κατά τη διάρκεια live εμφάνισής τους.

Γράφει: Esquire Editors 10 Δεκεμβρίου 2021

Τα σκάνδαλα όπως αυτό των Milli Vanilli, ήταν ανέκαθεν ελκυστικά στο φιλοθέαμον κοινό το οποίο διψάει για ευτράπελα, καυγάδες και την απομυθοποίηση διάσημων ανθρώπων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η μιζέρια και η θλίψη του διάσημου "πουλάει" σαν τρελή. Είναι η βαθύτερη επιθυμία του απλού, καθημερινού ανθρώπου να δει ότι και οι διάσημοι και πλούσιοι περνάνε δύσκολα, έχουν προβλήματα και γίνονται ρεζίλι.

Είναι η βαθύτερη επιθυμία του απλού, καθημερινού ανθρώπου να δει ότι και οι διάσημοι και πλούσιοι περνάνε δύσκολα, έχουν προβλήματα και γίνονται ρεζίλι.

Ο κόσμος του Χόλιγουντ και της μουσικής, εδώ και πολλά χρόνια κυριεύεται από σκάνδαλα, και όχι μόνο ερωτικής φύσεως. Σαφώς οι έρωτες και οι απιστίες των σταρ μονοπωλούν το ενδιαφέρον, αλλά είναι και κάποια άλλα γεγονότα που μένουν στην ιστορία, κυρίως γιατί είναι τόσο εξωφρενικά, που ακόμη και αυτοί με την πιο αχαλίνωτη φαντασία, δυσκολεύονται να τα πιστέψουν.

Η περίπτωση των Milli Vanilli

Ένα από αυτά, είναι και το σκάνδαλο των "Milli Vanilli" του συγκροτήματος που έπεσε σαν διάτων αστέρας στα μουσικά πράγματα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 για να αποδειχθεί τελικά ότι ήταν μία από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία.

Το συγκρότημα αποτελούνταν από δύο τραγουδιστές, οι οποίοι ήταν διάσημοι για τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις και τα ιδιαίτερα χτενίσματά τους. Ο Ρομπ και ο Φαμπ, ήταν ένα από τα πιο καυτά μουσικά σχήματα της δεκαετίας του ’80 με επιτυχίες όπως το "Girl You Know It’s True" που παιζόταν αδιάκοπα από τα ραδιόφωνα όλου του κόσμου.

Το διάσημο ντουέτο βραβεύτηκε μάλιστα με Γκράμι στην κατηγορία πρωτοεμφανίζομενου, αλλά η πορεία του στη δισκογραφία έμελλε να είναι σύντομη. Στις 21 Ιουλίου του 1989, ενώ τραγουδούν στη σκηνή των βραβείων MTV, το playback κολλάει με αποτέλεσμα οι δυο τραγουδιστές να τα χάσουν. Αρχικά προσπάθησαν να χορέψουν και όταν τους ζητήθηκε να τραγουδήσουν ζωντανά, αποχώρησαν. Κάπως έτσι, ο Τύπος της εποχής άρχισε να πονηρεύεται, ότι μάλλον οι δύο εμφανίσιμοι κύριοι, δεν ήταν οι πραγματικοί τραγουδιστές των "Milli Vanilli".

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.