Κάποτε η Mariah Carey επιχείρησε να γίνει alt rock είδωλο

Η Αμερικανίδα σταρ ηχογράφησε με το ψευδώνυμο Chick το άλμπουμ 'Someone's Ugly Daughter' το 1995, επηρεασμένη από τραγουδίστριες όπως η Courtney Love.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τον γύρο του κόσμου η αποκάλυψη ότι η Mariah Carey, το 1995, παράλληλα με τις ηχογραφήσεις για το άλμπουμ της Daydream -που έγινε διαμαντένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες- ετοίμαζε ένα alt rock άλμπουμ με τον τίτλο Someone's Ugly Daughter, που δεν κυκλοφόρησε ποτέ με τη δική της φωνή. Ο λόγος; Το ότι θεωρήθηκε πως ο ακατέργαστος, σκληρός ήχος και το σκοτεινό περιεχόμενο των στίχων του θα έβλαπταν το image και θα κατέστρεφαν την καριέρα της.

Τότε, για να μην πάει η δουλειά στα σκουπίδια, η Mariah είχε ζητήσει από τη φίλη της Clarissa Dane να πει αντί για εκείνη τα τραγούδια, ως front woman του γκρουπ Chick. Μόνο που δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο γκρουπ, το Chick ήταν ψευδώνυμο της Mariah Carey. Η πρώτη ηχογράφηση, με τη φωνή της ίδιας της Carey, εθεωρείτο χαμένη, μέχρι που η αγαπητή μας Mimi -εδώ είναι το νέο- αποκάλυψε ότι βρήκε επιτέλους την αρχική κόπια και ενδεχομένως να την κυκλοφορήσει στο άμεσο μέλλον, με μερικές αλλαγές

Ένα project που δουλευόταν μόνο τα βράδια

Εκτός από την τραγουδίστρια Clarissa Dane όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές αναφέρονται στα credits του άλμπουμ με ψευδώνυμο. Ο Walter Afanasieff (που έχει γράψει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Carey, αλλά και το My heart will go on της Céline Dion), θεωρείται βέβαιο ότι συμμετείχε στο project, ενώ η Carey φέρεται να συνέγραψε τα 10 από τα 11 τραγούδια του.

Στο άλμπουμ, η Αμερικανίδα βασίλισσα της κορώνας είχε δημιουργήσει ένα alter ego à la Ziggy Stardust. Επρόκειτο για μια μελαχρινή εκδοχή του εαυτού της, που έγραφε και τραγουδούσε γελοιωδώς βασανισμένα τραγούδια στο στυλ των Hole και των Garbage. Η εικόνα του altrer ego της, δε, έμοιαζε με εκείνη τη γυναίκα που πάλεψε μαζί της αργότερα στο music video του hit της Heartbreaker

Έχει ενδιαφέρον ότι το 1995 η αθεόφοβη η Carey είχε δηλώσει στα media ανοιχτά ότι ετοίμαζε ένα alt rock άλμπουμ, αλλά κανείς δεν την πίστεψε. Όσον αφορά τις ηχογραφήσεις του Someone's Ugly Daughter, γίνονταν μετά από εκείνες του Daydream, κάτι που σημαίνει ότι ξεκινούσαν γύρω στα μεσάνυχτα και έφταναν μέχρι τις 6 τα ξημερώματα.

Ενώ στην αρχή η Carey δεν σκόπευε να κυκλοφορήσει το υλικό, η αντίδραση που είχε από την εταιρεία της εκείνη την περίοδο την πείσμωσε, γιατί ένιωθε ότι ασφυκτιούσε από τον έλεγχο - ας θυμηθούμε ότι το περιβάλλον της τότε αποφάσιζε τα πάντα αντί για την ίδια, ενώ ο τότε σύζυγός της Tommy Mottola ήταν και CEO της δισκογραφικής της, της Sony Music.

Είπε, λοιπόν, στην Clarissa Dane να πει εκείνη τα τραγούδια, κρατώντας τις δικές της δεύτερες φωνές στο άλμπουμ, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά της. 

> Διάβασε ακόμα: Η Céline Dion δεν ήταν μόνο η βασίλισσα της κορώνας

Η αρχική κυκλοφορία του Someone's Ugly Daughter

Να σημειωθεί ότι το αρχικό όνομα της μπάντας ήταν Eel Tree και η επιλογή του Chick έγινε από τη Sony. Επίσης, κατ' απαίτηση της εταιρείας, κάποιοι από τους αρχικούς στίχους των τραγουδιών "στρογγυλεύτηκαν". Στο cover του άλμπουμ -που δεν πήγε καλά εμπορικά, ενώ η Sony δεν το προώθησε- φιγούραρε ένα κραγιόν και μια κατσαρίδα, πάνω σε μια ιδέα της Carey. 

Κάποτε η Mariah Carey επιχείρησε να γίνει alt rock είδωλοEpic Records / 550 Music

> Διάβασε ακόμα: Ο Dimash Kudaibergen έχει την πιο μεγάλη φωνή στον κόσμο

Το Someone's Ugly Daughter αποτελεί, πλέον, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία, με όλους να αναρωτιούνται το τι τροπή θα μπορούσε να είχε πάρει όχι μόνο η καριέρα της Mariah Carey αν είχε βγει το άλμπουμ στην ώρα του με τη δική της φωνή, αλλά και η ίδια της η ζωή.

Ας θυμηθούμε σε αυτό το σημείο ότι έξι χρόνια μετά από τις συγκεκριμένες ηχογραφήσεις η Carey νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική για λόγους οι οποίοι κρατήθηκαν μυστικοί μέχρι τον Απρίλιο του 2018, οπότε και μίλησε ανοιχτά για τη μάχη της με τη διπολική διαταραχή τύπου ΙΙ.

Ναι, τελικά η Mariah Carey, ως καλλιτέχνης, ήταν και συνεχίζει να είναι πολλά περισσότερα από μια φωνή που ακροβατεί ανάμεσα στις οκτάβες πάνω σε πιασάρικα, pop-μελό hits.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.