Ο Lucky Love είναι το πιο σπάνιο πουλί της νύχτας

Ποιος είναι ο Γάλλος queer πολυκαλλιτέχνης που γεννήθηκε με ένα χέρι και μαγνητίζει τόσο με τη μουσική όσο και με την παρουσία του;

Δεν ξέρω πώς στο καλό ο αλγόριθμος του YouTube μου έβγαλε στην αρχική μου οθόνη ως προτεινόμενο το music video του Masculinity του Lucky Love, κατά κόσμον Luc Bruyère. Ούτε τι ήταν εκείνο που με ώθησε να πατήσω το play. Αυτό που έχει σημασία είναι πως κατευθείαν, από την πρώτη νότα και από το πρώτο καρέ, ήρθα σε σύγκρουση μετωπική με το σύμπαν ενός τέρμα ιδιοσυγκρασιακού πολυκαλλιτέχνη -εκτός από μουσικός είναι ηθοποιός, drag queen, χορευτής και μοντέλο- που ό,τι κι αν κάνει το κάνει με τέτοιον τρόπο που σε μαγνητίζει. Ποιος είναι, όμως, ο Lucky Love;

Η πορεία του Luc Bruyère πριν γίνει ο Lucky Love

Ο χαρισματικός 29χρονος Γάλλος πολυκαλλιτέχνης σπούδασε θέατρο, χορό και πλαστικές τέχνες, ενώ έχει υπάρξει brand ambassador της Nike και έχει παίξει στην όπερα Moses und Aron του Romeo Castellucci. Το γεγονός ότι γεννήθηκε με ένα χέρι δεν το είδε ποτέ του ως αναπηρία αλλά ως δύναμη.

Έχει δουλέψει ως μοντέλο και στο Instagram του έχει ποστάρει φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει σαν αρχαιοελληνικό άγαλμα. Οι εικόνες που παράγει ως ατυπικό μανεκέν είναι έργα τέχνης, αυτός όμως δεν σημαίνει πως δεν έχει επίγνωση του ότι η βιομηχανία της μόδας τον χρησιμοποιεί.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Metal Magazine: "Για μένα είναι προφανές. Η βιομηχανία της μόδας αποτελεί μια βιομηχανία που μας χρησιμοποιεί [σημ: εννοεί τα ατυπικά μοντέλα] ως ένα προϊόν ή μια συσκευασία για να πουλήσει άλλα προϊόντα. Μαντεύω ότι έπρεπε να παίξω το παιχνίδι με αυτούς τους όρους και να το κάνω να δουλέψω υπέρ μου, επειδή το να υπάρχει αντιπροσώπευση είναι κάτι το ανεκτίμητο. Το να με χρησιμοποιούν για να κάνουν pink-washing μου έχει δώσει την ευκαιρία να στηρίξω την εκπροσώπηση της queer κοινότητας και να μας δοθεί ορατότητα. Με κάποιον τρόπο, πρέπει να αλλάξουμε τις βιομηχανίες εκ των έσω και πιστεύω ότι σε αυτή τη διαδικασία υπάρχει ένας ρόλος για μένα".

> Διάβασε ακόμα: 20 λεπτά με την Alma Jodorowsky

Ενώ η ατυπική ομορφιά του, που του δίνει δουλειές στη βιομηχανία της μόδας, αντιστέκεται σε πολλαπλές νόρμες, αξίζει να αναφερθεί ότι στην αρχή της καριέρας του είχε έναν μικρό ρόλο στη Ζωή της Αντέλ του Abdellatif Kechiche, ενώ ξαφνικά αργότερα βρέθηκε να κάνει εμφανίσεις στο ιστορικό Madame Arthur, που το 1946 υπήρξε το πρώτο καμπαρέ στη Γαλλία που φιλοξένησε drag shows.

Στο Madame Arthur τραγούδησε για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό, υπό το stage name "η Αφροδίτη των χιλίων ανδρών" (la Vénus de mille hommes) και ο κόσμος του έλεγε τότε ότι το κενό ανάμεσα στα δύο μπροστινά του δόντια του προσέδιδε γοητεία και ότι το πρόσωπό του θύμιζε τον Mick Jagger. Όταν σταμάτησε τα drag shows, αποφάσισε να γίνει ο Lucky Love.

> Διάβασε ακόμα: Όταν η Emma Stone ρώτησε τον Γιώργο Λάνθιμο τι της βρήκε

Το πιο σπάνιο πουλί της νύχτας

Μουσικός, τραγουδιστής ηθοποιός, drag queen, μοντέλο χωρίς χέρι, queer, οροθετικός. Ο Luc Bruyère έχει περιγραφεί ως το πιο σπάνιο πουλί της νύχτας και ίσως να μην υπάρχει πιο δόκιμος τρόπος για να περιγράψει κανείς την ονειρικά ατυπική του υπόσταση.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος