Η Dragonette είναι στα καλύτερά της

Το Twennies είναι το κομβικότερο άλμπουμ για την Dragonette και μόλις κυκλοφόρησε.

Έχοντας συμπληρώσει 15 χρόνια στη δισκογραφία η Dragonette, η electro pop powerhouse καλλίτεχνις από τον Καναδά, ή κατά τον κόσμο η τραγουδοποιός και παραγωγός Martina Sorbara, επιστρέφει με το νέο της άλμπουμ. Το Twennies που μόλις κυκλοφόρησε από την BMG, μιλά για το τώρα. Τους προβληματισμούς και τη μουσική της δεκαετίας που ζούμε. Είναι ίσως το πιο κομβικό άλμπουμ στην καριέρα της Dragonette, που έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου, ενώ το video για το "T-Shirt” έκανε πρεμιέρα στο PAPER.

Λίγα λόγια για το "Twennies”

Σχετικά με τον τίτλο του άλμπουμ η ίδια σχολιάζει: "Η λέξη "twennies" εμφανίζεται σε μερικά τραγούδια στον δίσκο και το αισθάνθηκα πως άρχισε να κυριαρχεί μέσα μου σαν θέμα. Νομίζω ότι έχει να κάνει με ένα είδος προβληματισμού ανάμεσα στην δεκαετία του 20 που ζούμε τώρα και στην δική μου δεκαετία των 20 που είχα ζήσει. Τι μου έχει μείνει από εκείνη την περίοδο στη ζωή μου, τι είναι ακόμα μαζί μου, πολύτιμο, και τι έχασα ή άφησα σκόπιμα πίσω."

Σχετικά με το single T-Shirt προσθέτει: "Αυτό το τραγούδι γράφτηκε τόσο γρήγορα που μετά βίας θυμάμαι τη διαδικασία της δημιουργίας του. Κάθε τραγουδοποιός είχε την εμπειρία να φύγει από το στούντιο για να πιει ένα ποτό ή να πάει στο μπάνιο και να επιστρέψει ακούσια με ένα από τα σημεία κλειδιά του τραγουδιού που του έλλειπε. Αυτό το θυμάμαι έντονα με το ρεφρέν αυτού του τραγουδιού. Αλλά κυριολεκτικά δεν θυμάμαι να γράφω τους στίχους. Είναι σαν να προϋπήρχαν. Κάθε τραγουδοποιός έχει αυτή την εμπειρία επίσης. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθεις πως να σου έκαναν ένα δώρο από το πουθενά, ενώ δεν έχεις καν τα γενέθλιά σου."

Για το Twennies η Dragonette επέλεξε να δουλέψει με έναν μόνο συνεργάτη για όλο το project, τον παραγωγό από το Los Angeles, Dan Farber (Dizzee Rascal, Lizzo). Οι δυο τους πέρασαν αρκετές εβδομάδες μαζί στο studio της Sorbara, στο Τορόντο, όπου και έγραψαν το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου.

Το Twennies είναι ένα πολύ κομβικό άλμπουμ για την Dragonette. "Είναι ένα πραγματικό υβρίδιο των αρχικών μου επιρροών ως παιδί και όσων έμαθα στην πορεία. Αισθάνομαι πως αντιπροσωπεύει απόλυτα το μουσικό μου ταξίδι". Και προσθέτει, "Είναι το πιο αγαπημένο μου πράγμα που έχω κάνει ποτέ. Είμαι τόσο περήφανη γι' αυτό."

Με μια καριέρα που ξεπερνά τα 15 χρόνια, η Dragonette έχει δημιουργήσει πολλά παγκόσμια hits, ανάμεσά τους τα: Pick Up the Phone, Let it Go, Tokyo Nights με τους Digital Farm Animals &  Shaun Frank, Outlines με τον Mike Mago, Slow Song με τους The Knocks, και το "Hello" με τον Martin Solveig, που της χάρισε και το βραβείο JUNO για το 'Dance Recording of the Year’ ενώ βρέθηκε πάλι πέρυσι Billboard Dance Charts. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους DJs παγκοσμίως (Martin Garrix, Basement Jaxx, Kaskade, Galantis, κ.α), ενώ ως τραγουδοποιός έχει συνεργαστεί με τους Keith Urban, Cyndi Lauper, Pretty Sister, and Carly Rae Jepsen, κ.α.

Η Dragonette είναι στα καλύτερά τηςShervin Lainez

Η δημιουργική ευελιξία είναι κάτι που χαρακτηρίζει και τα τέσσερα άλμπουμ της Dragonette, συμπεριλαμβανομένου του Galore (2007), το οποίο κέρδισε μια υποψηφιότητα στα βραβεία JUNO για το Breakthrough Group of the Year, το Fixin To Thrill (2009) που προτάθηκε για βραβείο JUNO, το Bodyparts (2012) και το Royal Blues του 2016. Επίσης, ανάμεσα στους διάσημους fans της Dragonette είναι οι Duran Duran, New Order, Ke$ha και Miike Snow, ενώ η ίδια έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, όπως το Coachella, το Electric Daisy Carnival, το Glastonbury. και το Lollapalooza.

Με το Twennies, η Dragonette ανοίγει το νεότερο κεφάλαιο της λαμπρής καριέρας της, με περισσότερη σοφία, εμπειρία και αυτοπεποίθηση από ποτέ και δημιουργώντας την καλύτερη δουλειά της μέχρι σήμερα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.