Η Walt Disney Records φέρνει τις μουσικές του "Ενκάντο" σε άλμπουμ

Το τραγούδι "Δεν Μιλούν Για Τον Μπρούνο" έχει ήδη σημειώσει τεράστια επιτυχία.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 01 Σεπτεμβρίου 2022

Η Walt Disney Records θα κυκλοφορήσει στις 2 Σεπτεμβρίου το πρωτότυπο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας "Ενκάντο" στα Ελληνικά που περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια του βραβευμένου, με Tony® και Grammy®, συνθέτη Lin-Manuel Miranda ("Χάμιλτον", "Βαϊάνα") και της βραβευμένης συνθέτριας Germaine Franco.

To άλμπουμ περιέχει επτά τραγούδια στα Ελληνικά που ερμηνεύουν οι ηθοποιοί της ταινίας, συμπεριλαμβανομένων των: Έλενα Δελακούρα, Αποστόλη Ψυχράμη, Νίνα Μαζάνη, Ερασμία Μαρκίδη και πολλοί ακόμα. Επιπλέον περιέχει και δύο πρωτότυπα τραγούδια στα Ισπανικά, το "Dos Oruguitas” και το "Colombia, Mi Encanto.”

Για το υποψήφιο για Oscar®, συγκινητικό, τραγούδι "Dos Oruguitas”, ο Lin-Manuel Miranda ανέφερε: "Πρόκειται για το ταξίδι των παππούδων της Μίραμπελ – τη συνειδητοποίησή τους ότι μερικές φορές πρέπει να αφεθείς, πρέπει να κάνεις το αδύνατο". Το τραγούδι στην ταινία ερμηνεύει ο Yatra, στα ισπανικά.

Κάνοντας μία ανάλυση στη μουσική της κολομβιανής ιστορίας, ο Lin-Manuel Miranda είπε: "Πολλές από τις μελωδίες μου είναι οικείες, αλλά η ενορχήστρωση είναι διαφορετική και συχνά μοναδική στην Κολομβία. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά είναι το γεγονός ότι το ακορντεόν είναι ένα πολύ βασικό όργανο στη μουσική αυτή. Ήταν πραγματική χαρά το ό,τι συμπορεύτηκα με καλλιτέχνες που δεν γνώριζα και εμβάθυνα σε εκείνους που αγαπώ και έχω μεγαλώσει ακούγοντας τους – όπως ο Carlos Vives που ερμηνεύει το τραγούδι "Colombia, Mi Encanto". Η όλη αυτή διαδικασία αποτέλεσε αφορμή για να ερωτευτούμε την κολομβιανή μουσική και κουλτούρα αλλά και να δημιουργήσουμε πάνω σ’ αυτές".

Το soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας "Ενκάντο" περιλαμβάνει οκτώ πρωτότυπα τραγούδια, ένα πρωτότυπο μουσικό θέμα, μία επανάληψη και μία διασκευή ενός τραγουδιού από την ταινία για τους τίτλους του τέλους. Επιπλέον περιλαμβάνει και όλες τις ορχηστρικές εκτελέσεις των τραγουδιών.

Μερικά τραγούδια από την Ταινία

  • 1. Οικογένεια Μαδριγάλ (The Family Madrigal): Έλενα Δελακούρα, Αποστόλης Ψυχράμης, Ηθοποιοί της ταινίας
  • 2. Καρτερώ Το Θαύμα Μου (Waiting on A Miracle): Έλενα Δελακούρα
  • 3. Άγχος (Surface Pressure): Νίνα Μαζάνη
  • 4. Δεν Μιλούν Για Τον Μπρούνο (We Don't Talk About Bruno): Ερασμία Μαρκίδη, Κωνσταντίνα Κορδούλη, Αποστόλης Ψυχράμης, Έλενα Δελακούρα, Νίνα Μαζάνη, Γιάννης Στεφόπουλος, Ηθοποιοί της ταινίας
  • 5. Τι Άλλο Μπορώ (What Else Can I Do?): Κωνσταντίνα Κορδούλη, Έλενα Δελακούρα
  • 6. Dos Oruguitas: Sebastián Yatra
  • 7. Όλοι εσείς Εδώ (All of You): Μαριάννα Καλογεράκη-Βουτσά, Μαρία Κοσμάτου, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Νίνα Μαζάνη, Θάνος Λέκκας, Ηθοποιοί της ταινίας

Η βραβευμένη συνθέτρια Germaine Franco βρίσκεται πίσω από την πρωτότυπη παρτιτούρα του " Ενκάντο ". Η Franco συνεργάστηκε με τους κινηματογραφιστές και τον Lin-Manuel Miranda για να δημιουργήσει ένα μουσικό θέμα που θα απογείωνε τα τραγούδια και την ιστορία.

> Διάβασε ακόμη: Νέο trailer για το Andor του Disney+

Το "Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός" σκηνοθετείται από τον Byron Howard ("Ζωούπολη", "Μαλλιά Κουβάρια") και τον Jared Bush ("Ζωούπολη"). Mαζί τους επίσης σκηνοθετεί η Charise Castro Smith (σεναριογράφος του "The Death of Eva Sofia Valdez") και την παραγωγή υπογράφουν οι Clark Spencer και Yvett Merino. Σεναριογράφοι της ταινίας είναι ο Jared Bush και η Charise Castro Smith.

Η Walt Disney Records φέρνει τις μουσικές του "Ενκάντο" σε άλμπουμ

Λίγα λόγια για την ταινία

Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μαδριγάλ ζει, κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια πόλη γεμάτη ζωή, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο. Η μαγεία αυτή του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσμα, όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα καθένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο. Όλα εκτός από ένα, την Μίραμπελ. Μια μέρα, όμως, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και αποφασίζει πως εκείνη, η μόνη Μαδριγάλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας. Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Έλενα Δελακούρα, Κωνσταντίνα Κορδούλη, Νίνα Μαζάνη, Θάνος Λέκκας, Μαρία Κοσμάτου, Αποστόλη Ψυχράμης, Βίνα Παπαδοπούλου, Ερασμία Μαρκίδη & Κωνσταντίνος Ρεπάνης.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος