La Zarra, ευχαριστούμε τη Eurovision για τη γνωριμία

Ένας ακόμη λόγος για να δεις Eurovision, αλλά να ψηφίσεις κιόλας.

O 67ος διαγωνισμός της Eurovision πλησιάζει 'απειλητικά' και ενώ αναμένουμε με αγωνία την τελική κατάταξη των τραγουδιών, έχουμε ήδη κατασταλάξει στη δική μας αγαπημένη συμμετοχή, το δικό μας '12αρι'. Ο λόγος για την Fatima Zahra ή La Zarra όπως είναι το καλλιτεχνικό της, η οποία θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον φετινό μουσικό διαγωνισμό. Θα τη δεις απευθείας στον τελικό του Σαββάτου, αφού οι Γάλλοι συγκαταλέγονται στις big 5, τις διοργανώτριες χώρες του θεσμού με εξασφαλισμένη θέση στο διαγωνισμό.

Με καταγωγή από τον Καναδά και το Μαρόκο, η 36χρονη τραγουδίστρια έχει ενθουσιάσει ήδη το κοινό, όχι μόνο με τις φωνητικές της ικανότητες οι οποίες ανταγωνίζονται αυτές τις Edith Piaf και της Barbara Streisand, αλλά και με το εκρηκτικό παρουσιαστικό της.

Τα πρώτα χρόνια και το καλλιτεχνικό ντεμπούτο

Λίγα χρόνια νωρίτερα και ενώ δούλευε σε ένα κομμωτήριο στο Montreal, η εκρηκτική τραγουδίστρια ούτε που φανταζόταν πως όχι πολύ αργότερα, θα έπαιρνε μέρος σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Είχε βαρεθεί αρκετά το επάγγελμα που είχε επιλέξει, και όταν ξαφνικά έγινε αλλεργική στις βαφές μαλλιών, το εξέλαβε ως σημάδι ότι μια καριέρα στη μουσική θα μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω από ένα άπιαστο όνειρο.

Μόλις το 2021 είχε το πρώτο της hit στη Γαλλία και από τότε σημειώνει μία συνεχώς ανοδική πορεία με αποκορύφωμα, τη συμμετοχή της στη Eurovision με το τραγούδι Evidemment, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φετινά αγαπημένα των Eurofans.

 

Μάλιστα, η ίδια απευθύνθηκε πρόσφατα στους Έλληνες fans της με ένα βίντεο στο Instagram, παρουσιάζοντας έτσι το κομμάτι της.

Οι μουσικές επιρροές της La Zarra

Η μουσική της La Zarra ενσωματώνει την αμερικανική ραπ και ποπ, στην οποία εκτέθηκε στο Montreal, με το γαλλικό chanson, μια μορφή γαλλικής ποπ μουσικής ιδιαίτερα δημοφιλούς στα μέσα της δεκαετίας του 1900, που δίνει έμφαση στους στίχους. Αυτή είναι η μουσική που της τραγουδούσε η μητέρα της όταν ήταν παιδί, και ενσαρκώνεται από τα τραγούδια La vie en rose και Non, je ne regrette rien της Edith Piaf.

Δες την, άκουσέ την και πες μας αν έχουμε δίκιο:

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος