Το διάσημο -και πλήρως αποτυχημένο- Fyre Festival επιστρέφει δριμύτερο

Προς μεγάλη μας έκπληξη, το μουσικό φεστιβάλ - φιάσκο, Fyre Festival, ετοιμάζεται για δεύτερο γύρο.

Δε φανταζόμαστε να έχεις ξεχάσει τι εστί Fyre Festival; Το μουσικό φεστιβάλ, που θα μπορούσαμε να περιγράψουμε μονάχα με τη φράση "epic fail", φαίνεται πως ετοιμάζει το comeback του και αυτή τη φορά, υπόσχεται να μην είναι αποτυχημένο. Εμείς, ωστόσο, δε θα βάζαμε και τα λεφτά μας πως αυτό πρόκειται για αλήθεια.

Για όσους δε θυμούνται ή δε γνωρίζουν, το Fyre Festival ήταν μία πανωλεθρία του 2017 που διαφημίστηκε ως μια υπερπολυτελής "πολιτιστική εμπειρία της δεκαετίας". Αντ' αυτού, όμως, οι πελάτες πλήρωσαν από 1.200 έως πάνω από 100.000 δολάρια για σκηνές και σάντουιτς με τυρί στο νησί Exuma των Μπαχάμες. Το ίδιο γεγονός είναι που οδήγησε τον Billy McFarland, διοργανωτή του φεστιβάλ, σε ομοσπονδιακή φυλακή για απάτη.

Πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο, ο McFarland αφέθηκε ελεύθερος και έβαλε μπροστά το νέο του σχέδιο: Να διοργανώσει το Fyre Festival 2 στα τέλη της επόμενης χρονιάς και αυτή τη φορά να το κάνει επιτυχημένο.

@pyrtbilly

FYRE Festival 2 is LIVE! 🔗 in bio

♬ original sound - Billy McFarland

Μέσω του προφίλ του στο TikTok, ο δαιμόνιος Αμερικάνος πίσω από το φεστιβάλ είπε, μεταξύ άλλων, : "Ήταν το πιο άγριο ταξίδι για να φτάσουμε εδώ και όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της επτάμηνης παραμονής μου στην απομόνωση. Έγραψα αυτό το σχέδιο πενήντα σελίδων για το πώς θα πάρουμε αυτό το συνολικό ενδιαφέρον και τη ζήτηση για το Fyre και πώς θα πάρουμε την ικανότητά μου να φέρνω ανθρώπους από όλο τον κόσμο μαζί για να κάνουμε το ακατόρθωτο πραγματικότητα".

Μάλιστα, λίγες μέρες πριν, 100 εισιτήρια προπώλησης βγήκαν προς πώληση για 499 δολάρια το κομμάτι (τεχνικά, 549,89 δολάρια μετά από φόρους και τέλη), και ναι, έγιναν sold out. Τώρα, το μόνο που μένει, είναι να δούμε αν αυτή η δεύτερη προσπάθεια θα δικαιώσει όσους την εμπιστεύτηκαν ή θα γίνει και εκείνη, ένα εθιστικό ντοκιμαντέρ στο Netflix.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Double Booked, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Adam Scott

Το Double Booked είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης, γεμάτο ανατροπές...

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης