ATTICA 230718: Η συλλογή ηλεκτρονικής μουσικής για τους πυρόπληκτους

71 συνθέσεις αφιερωμένες στη μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων χρόνων.

Το ημερολόγιο έγραφε 23 Ιουλίου 2018. Η μέρα που για πολύ κόσμο στο Νέο Βουτζά και το Μάτι Αττικής ο χρόνος σταμάτησε για πάντα. Για τους υπόλοιπους που παρακολουθήσαμε από ασφαλή απόσταση τα τραγικά γεγονότα το σοκ ήταν μεγάλο. Θλίψη, οργή κι ύστερα ατέλειωτη θλίψη. Στο τέλος έμενε η σκληρή συνειδητοποίηση: αρκεί μία στιγμή για να καταστραφούν τα πάντα.

Πολύς κόσμος κινητοποιήθηκε βοηθώντας έμπρακτα τους πυρόπληκτους· Όσο όμως περνά ο καιρός τόσο απομακρύνεται η τραγωδία από το μυαλό μας. Τα καθημερινά προβλήματα των πυρόπληκτων όμως παραμένουν. Καλό θα ήταν να μην το ξεχνάμε αυτό. Κι ακόμα καλύτερο ότι υπάρχουν προσπάθειες για να μας το θυμίζουν.

"Η ενέργεια είναι συλλογική. Ό,τι πληροφορία θες υπάρχει στο bandcamp. Κάποια στιγμή ίσως βγάλουμε κάποιες ανακοινώσεις" ήταν η σχεδόν στερεότυπη απάντηση που πήρα με όποιον καλλιτέχνη της προσπάθειας ATTICA 230718 κι αν μίλησα. Κανείς δεν ήθελε να προβάλλει τον εαυτό του μέσα -ή και πάνω- από αυτήν.

Τι είναι όμως αυτό το άλμπουμ; Πρόκειται για μία συλλογή ηλεκτρονικής μουσικής αφιερωμένη στους πυρόπληκτους της Αττικής. 71 διαφορετικοί καλλιτέχνες -μεταξύ τους γνωστά ονόματα της σκηνής όπως οι Kostadis, Angelos Kyriou, Πάνος Αλεξιάδης, Turbo Teeth, Γεωργία Καρύδη- με 71 διαφορετικές συνθέσεις για όσα συνέβησαν στο Μάτι.

Κάποτε ο Αμερικανός ακτιβιστής Abbie Hoffman είχε εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο Steal this Book. Κάτι που δανείστηκαν πολύ αργότερα οι System of a Down στο Steal this Album. Κατά παράφραση λοιπόν αυτόν τον τίτλο σου λέμε το εξής: Αγόρασε αυτόν τον δίσκο. Εκτός από μία ενδελεχή καταγραφή του τι συμβαίνει αυτήν την στιγμή στην ηλεκτρονική σκηνή της χώρας μας επιτελεί κι ένα πιο σημαντικό έργο: είναι για καλό, πραγματικά καλό σκοπό.


Τα έσοδα από τις πωλήσεις των digital downloads, σε συνεργασία με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου, θα διατεθούν για τη βοήθεια των ανθρώπων που επηρεάστηκαν από τα γεγονότα. Το άλμπουμ θα διατεθεί μονάχα σε ηλεκτρονική μορφή μέσα από αυτήν τη σελίδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.