Μόλις ακυρώθηκε το επετειακό Woodstock 50

Το φεστιβάλ αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα από την αρχή.

Όταν ανακοινώθηκε το τελικό line-up του Woodstock πριν μερικούς μήνες, τα ονόματα που θα ανέβαιναν πάνω στην σκηνή προκαλούσαν δέος: Jay-Z, Run The Jewels, Chance the Rapper, The Killers, The Black Keys και Miley Cyrus δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Carlos Santana, Canned Heat, Dead & Company (μέλη των Grateful Dead), John Sebastian (ιδρυτής των The Lovin 'Spoonful), David Crosby (από τους Crosby, Stills & Nash) και Country Joe McDonald (ο ηγέτης των Country Joe and the Fish) που ήταν εκεί και στο πρώτο θρυλικό φεστιβάλ του 1969.

Ο Michael Lang, ένας από τους δημιουργούς του πρώτου Φεστιβάλ, είχε ανακοινώσει με τυμπανοκρουσίες την επιστροφή του Woodstock κοντά στον τόπο που γεννήθηκε. Τελικά, αργότερα η πολιτεία της Νέας Υόρκης άλλαξε για την Βαλτιμόρη, κυκλοφόρησαν πολλές φήμες για δυσαρέσκεια των καλλιτεχνών αφού το θέμα των αμοιβών δεν είχε προχωρήσει καθώς και διαδόσεις που ήθελαν τους διοργανωτές να τα έχουν κάνει μαντάρα με την απαιτούμενη γραφειοκρατία, οι Black Keys ακύρωσαν και το Woodstock 50 είναι εδώ και μερικές ώρες επισήμως νεκρό σύμφωνα με τo site του.

"Μία σειρά από ατυχείς καθυστερήσεις κι εμπόδια έκαναν αδύνατη τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ όπως ακριβώς το φανταζόμασταν κι αφού είχαμε κλείσει πολύ μεγάλα ονόματα ενώ παράλληλα αναμέναμε πολύ θερμή υποδοχή από το κοινό" γράφουν οι διοργανωτές στην επίσημη ανακοίνωσή τους σχετικά με την ακύρωση του Woodstock 50. Ναι, τα προβλήματα ήταν πολλά από την αρχή, παρ' όλα αυτά προκαλεί αίσθηση ενός τόσο τεράστιου και πολυδιαφημισμένου event. Φαίνεται, μάλλον, ότι μετά το Fyre Festival κανένα φιάσκο δεν τρομάζει κανέναν διοργανωτή.

Μόλις ακυρώθηκε το επετειακό Woodstock 50

Είναι όμως τόσο κακό αυτό που συνέβη; Το πρώτο Woodstock έμεινε θρυλικό για τον αυθορμητισμό αλλά και για όλες τις ξακουστές υπερβολές -στα όρια της καταστροφής- που συνέβησαν κατά τη διάρκειά του. Η προσπάθεια να επαναληφθεί κάτι τέτοιο είναι εξαρχής καταδικασμένη, αφού καλό είναι να μην πειράζουμε τα ιερά και τα όσια της pop κουλτούρας. Κάποια πράγματα καλό είναι να μένουν στην ιστορία κι όχι να προσπαθούν να επαναληφθούν ως νοσταλγική φάρσα 50 χρόνια μετά.


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.