Οι προβλέψεις των Simpsons για το 2022

Και τι πιθανότητες έχει να πραγματοποιηθεί όντως κάθε μία από αυτές.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Ιανουαρίου 2022

Οι προβλέψεις των Simpsons για το 2022 λοιπόν. Ναι, έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο πια. Οι προβλέψεις των Simpsons είναι ένα από εκείνα τα topics της ποπ κουλτούρας που μας εντυπωσιάζουν, εκπλήσσουν ή -ακόμη και- τρομάζουν. Οι 'προφητείες' της δημοφιλούς σειράς -άλλοτε εντελώς παράλογες, άλλοτε κυνικά ακριβείς και άλλοτε αστείες- έχουν καταφέρει να εξελιχθούν σε σοβαρό θέμα συζήτησης την τελευταία δυστοπική διετία. Τόσο που, μία εταιρεία στοιχηματισμού από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Platin Casino, θέσπισε θέσεις εργασίας ώστε κάποιοι να παρακολουθούν τη σειρά και να καταλήξουν στις πιο επικρατούσες θεωρίες για τα μελλούμενα. 

Ακολουθούν κάποιες εξ' αυτών, καθώς και οι όποιες πιθανότητες συγκεντρώνουν ώστε να γίνουν πραγματικότητα φέτος.

Το Μουντιάλ του Κατάρ και ο τελικός του

Ήδη από το 2014 οι Simpsons όχι μόνο γνώριζαν που θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022 αλλά και ποιο θα είναι το ζευγάρι του τελικού. Το τελευταίο θα είναι το Ισπανία-Βραζιλία, με τη Σελεσάο να επικρατεί έχοντας μάλιστα διαιτητική εύνοια. Μωρέ λες;

Πιθανότητες να συμβεί: 46%.

Η απαγόρευση όπλων στις ΗΠΑ

Το ζήτημα της οπλοκατοχής (καθώς και της χρήσης όπλων) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι η αφετηρία για μια ανεξάντλητη διαμάχη απόψεων. Άπαντες πια γνωρίζουν πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση σε ένα όπλο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Οι Simpsons προβλέπουν ότι θα υπάρξουν νόμοι που θα δυσχεραίνουν την πρόσβαση σε αυτά. Αρκεί να θυμηθεί κανείς το επεισόδιο στο οποίο η Lisa εύχεται ένα μαγικό χέρι να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη και την καταστροφή όλων των όπλων. Ok, κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο να γίνει αλλά ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για μία διαφορετική, πολύ πιο αυστηρή, νομοθεσία επί του ζητήματος.

Πιθανότητες να συμβεί: 13%.

Μία κοινωνία προσαρμοσμένη στο Metaverse

Οι προβλέψεις των Simpsons για το 2022

Πίσω στο 2016 και το επεισόδιο Friends & Family, όλοι φορούσαν ειδικές VR κάσκες και κυκλοφορούσαν παντού με αυτές, σαν μέλη μίας κοινωνίας εικονικής πραγματικότητας. Σου θυμίζει κάτι

Πιθανότητες να συμβεί: 8%.

Ταξίδι στον Άρη

SIMPSONS ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2022 3

Ο Elon Musk μέσω της SpaceX προγραμματίζει εντός του 2022 την πρώτη αποστολή στον Άρη. Δεδομένων των συνθηκών, της πανδημίας και της διαθέσιμης τεχνολογίας, αυτό είναι μάλλον απίθανο να συμβεί, τουλάχιστον εντός των επόμενων 363 ημερών. Ή όχι;

Πιθανότητες να συμβεί: 2%.

Το Big Ben γίνεται ψηφιακό

SIMPSONS ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2022 1

Πώς θα σου φαινόταν το ρολόι στο μάλλον πιο χαρακτηριστικό λονδρέζικο αντικείμενο να μην είχε δείκτες αλλά να δείχνει την ώρα κάπως διαφορετικά; Αυτό ακριβώς είχαν σκεφτεί και οι δημιουργοί των Simpsons. Για να στο κάνουμε ακόμη πιο ιντριγκαδόρικο, αυτή την εποχή γίνονται εργασίες στο Big Ben, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις αρχές του καλοκαιριού. 

Πιθανότητες να συμβεί: 0%.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.