Concept stores: Η τάση του τώρα

Εμπειρία γεύσης ή επιχείρηση shopping; Τρία νέα θεματικά μαγαζιά σε Αθήνα και Χανιά ενώνουν πιάτα, μόδα, ατμόσφαιρα, concept δημιουργία και τέχνη εις σάρκα μία.

Γράφει: Esquire Editors 12 Ιανουαρίου 2022

Τα concept stores ήταν η darling ιδέα του αβανγκάρντ lifestyle shopping που έλαμψε στη δεκαετία του ‘90 - ποιος δεν θυμάται το "10 Corso Como" στο Μιλάνο και το "colette" στο Παρίσι, που και τα δύο είχαν αγκαλιάσει τη γεύση. Πολύ πρόσφατα, άνοιξαν τρία θεματικά μαγαζιά που καθιερώνουν την τάση των concept restaurants, καθώς διαθέτουν πωλητήρια με διευρυμένη γκάμα ή και δημιουργικά και καλλιτεχνικά ατελιέ.

> Διάβασε ακόμη: Ένα Sexy Fish κάνει πιο νόστιμη την Γλυφάδα

"The Makers": Η μόδα συναντά το brunch

Κούμπωσε πριν λίγους μήνες στο νούμερο 37 της Πραξιτέλους (2103311372), κοντά στις πιάτσες με τα καταστήματα υφασμάτων, ανοίγοντας με την προοπτική να λανσάρει μοντέρνες ποδιές. Εξελίχθηκε, όμως, και ο Γιώργος Μπάρλας, πρώην "αγοραστής" γνωστής εταιρείας, η σχεδιάστρια υψηλής ραπτικής Τέτη Χαρίτου και ο σεφ Ηλίας Σταυρόπουλος, έστησαν ένα πολύ όμορφο κονσεπτικό κατάστημα χονδρικής και λιανικής πώλησης, που λειτουργεί και ως ένα ανοιχτόκαρδο στέκι για καφέ, σνακ ή ελαφρύ γεύμα.

Εκτός από τη συλλογή με τις μοντέρνες ποδιές τους, λανσάρουν υφασμάτινες τσάντες, φούτερ, T-Shirts, μαξιλάρια και πετσέτες.

> Διάβασε ακόμη: Στην Πεύκη υπάρχει ένα νόστιμο εστιατόριο γλυκών

Στα ράφια τους αυτήν την περίοδο φιγουράρει και ένα φινετσάτο gift box με επιλογές γευστικών προϊόντων από τον σεφ Ανδρέα Λαγό και κεραμικές custom-made κούπες από την "Antigone ceramics" με τις χαρακτηριστικές φιγούρες των "The Makers". 

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης