"Οι Μεταφραστές" και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα από σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου στις αίθουσες.

Πέντε νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις κλασικών φιλμ κάνουν πρεμιέρα από σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου στα θερινά σινεμά. Η ταινία της εβδομάδας που ξεχωρίζει είναι το γαλλικό φιλμ μυστηρίου "Οι Μεταφραστές" με ελληνική συμμετοχή στο καστ.

Οι Μεταφραστές

Απομονωμένοι σε μια πολυτελή κατοικία, χωρίς καμία δυνατότητα επαφής με τον έξω κόσμο, 9 μεταφραστές μεταφράζουν το τελευταίο μέρος ενός εκ των μεγαλύτερων best seller της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στο διαδίκτυο διαρρέουν οι 10 πρώτες σελίδες του βιβλίου και ένας εκβιαστής απειλεί να αποκαλύψει την συνέχεια αν δεν του δοθεί ένα εξωφρενικό ποσό. Το ερώτημα που παραμένει είναι ένα: από πού ήρθε η διαρροή; Όλοι τους πλέον είναι ύποπτοι. Εκ των πρωταγωνιστών, ο δικός μας Μανώλης Μαυροματάκης.

Μόνοι στο Παρίσι

Γαλλική δραμεντί για δύο νεαρούς, μοναχικούς ενήλικες που υποφέρουν από κατάθλιψη, ενώ αναζητούν τον έρωτα στην Πόλη του Φωτός, αγνοώντας ο ένας την ύπαρξη του άλλου. 

Η καλοσύνη των ξένων

Στη Νέα Υόρκη του σήμερα, το ρωσικό εστιατόριο του εκκεντρικού ιδιοκτήτη Τίμοφι (Bill Knight) αποτελεί κομβικό σημείο για τις ζωές τεσσάρων αγνώστων μεταξύ τους προσώπων. Σε καιρούς ραγδαίας κοινωνικής ανασφάλειας, ακόμα και οι μικρότερες συμπτώσεις μπορούν να φέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα για τους ήρωες της ιστορίας καθώς οι ίδιοι ανακαλύπτουν σταδιακά ότι η ελευθερία και η ελπίδα βρίσκονται ανάμεσά τους.

Babyteeth

Όταν η σοβαρά άρρωστη έφηβος Μίλλα ερωτεύεται τρελά το βαποράκι Μόζες, ο χειρότερος εφιάλτης των γονιών της γίνεται πραγματικότητα. Μια σπαραξικάρδια κωμωδία για το πόσο τέλειο είναι να μην έχεις ακόμα πεθάνει και για το πόσο μακριά θα έφτανες για την αγάπη.

Ραντεβού με τους Μαλάουα

Ένας παρουσιαστής ειδήσεων, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής ταξιδεύουν στον κόσμο για να γνωρίσουν την εξωτική και απομονωμένη φυλή των Μαλάουα. Μια κωμωδία που μας οδηγεί στην άγρια φύση, αλλά και στην ανθρώπινη φύση. 

Αυτοί οι τρελοί τρελοί παραγωγοί

 

Η ξεκαρδιστική σάτιρα του Mel Brooks (1967) για τον κόσμο του Μπρόντγουεϊ επανεκδίδεται για να μας αφηγηθεί ξανά την ιστορία ενός άφραγκου θεατρικού παραγωγού που βρίσκει έναν ανορθόδοξο τρόπο για να ξεγελάσει την εφορία και να κερδίει μια περιουσία.

Η Περιφρόνηση

Η θρυλική ταινία του Jean-Luc Godard του 1963 με τους Brigitte Bardot και Michel Piccoli επιστρέφει στα σινεμά. Δυσαρεστημένος από την καλλιτεχνική προσέγγιση του σκηνοθέτη του, ένας Αμερικανός παραγωγός προσλαμβάνει έναν Γάλλο συγγραφέα για να διασκευάσει σεναριακά την "Οδύσσεια" με εμπορικότερο πνεύμα. Ο τελευταίος θα παγιδευτεί δημιουργικά, οδηγώντας σε αδιέξοδο ακόμη και την προσωπική του ζωή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.