Οι 10 κορυφαίες ταινίες του Harrison Ford

Ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα τα 80 και αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει.

Από διαγαλαξιακός λαθρέμπορος και ήρωας του Star Wars μέχρι ο διασημότερος αρχαιολόγος όλων των εποχών και ο ανελέητα κυνηγημένος Dr. Richard Kimble. Ο Harrison Ford γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα το 1942 και μία μικρή αναδρομή στους ρόλους και τις ταινίες που σημάδεψαν την καριέρα αλλά και τη ζωή του κρίνεται επιβεβλημένη.

"Ο Φυγάς"/ The Fugitive (1993)

O Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) επιστρέφει σπίτι ένα βράδυ και βρίσκει τη γυναίκα του, Helen, να έχει τραυματιστεί θανάσιμα από έναν άντρα με ένα χέρι. Παρά τις προσπάθειές του να τον πιάσει, αυτός καταφέρνει να το σκάσει, την ίδια στιγμή που η έλλειψη στοιχείων καθιστά βασικό ύποπτο τον ίδιο για την επίθεση. Εκεί είναι που ξεκινά ένα ανελέητο κυνηγητό με τον Samuel Gerard (Tommy Lee Jones).

"Νεανικά Συνθήματα"/ American Graffiti (1973)

Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία στην καριέρα του George Lucas, που μας μεταφέρει στο τέλος του καλοκαιριού του 1962. Ο Harrison Ford υποδύεται τον Bob Falfa, ένας μέλος μίας παρέας νεαρών που περνούν μαζί ένα τελευταίο βράδυ πριν φύγουν για το κολέγιο. 

"Ο Indiana Jones και η Τελευταία Σταυροφορία"/ Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Στην τρίτη ταινία της σειράς του Indiana Jones, και πάλι σε σκηνοθεσία Steven Spielberg, ο Henry Jones Sr. (Sean Connery) εμφανίζεται στο πλευρό του γιου του, αποζημιώντας τους fans για τα αρνητικά σχόλια που είχε προκαλέσει η αμέσως προηγούμενη ταινία ("Ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού").

"Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει"/ Star Wars: The Force Awakens ( 2015)

Η Disney, μαζί με τον JJ Abrams, επανέφεραν τον Πόλεμο των Άστρων αρκετά χρόνια μετά την τελευταία ταινία. Όπως αντιλαμβάνεσαι, αυτό αυτομάτως μεταφράζεται πως ο Han Solo επέστρεψε στο πιλοτήριο του Millennium Falcon, μαζί ασφαλώς με τον πιστό του σύντροφο Chewbacca.

"Η Συνομιλία"/ The Conversation (1974)

Στο απαισιόδοξο θρίλερ του Francis Ford Coppola,  ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ και ειδικός στις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων παρακολουθεί ένα παράνομο ζευγάρι. Ξαφνικά, βρίσκεται μπλεγμένος σε μία σκοτεινή υπόθεση δολοφονίας. Ο Ford ενσαρκώνει τον Martin Stett και μοιράζεται κάποιες σκηνές με τον Gene Hackman.

"Ο Πόλεμος των Άστρων"/ Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)

Ο μύθος, που έχει τεράστια σχέση με την πραγματικότητα, υποστηρίζει ότι ο Harrison Ford ήταν ο αγαπημένος ξυλουργός του George Lucas - έχοντας απογοητευτεί από τους μικρούς ρόλους που είχε στην αρχή της καριέρας του είχε επενδύσει σε άλλη τέχνη. Όταν έλειπε ένας ηθοποιός στα γυρίσματα του πρώτου Star Wars, ο Ford άρπαξε την ευκαιρία και έγινε ο περιβόητος Han Solo, σε έναν ρόλο που του άλλαξε τη ζωή. 

"Αποκάλυψη Τώρα"/ Apocalypse Now (1979)

Το πολεμικό έπος του Francis Ford Coppola είναι κάτι περισσότερο από ένα αριστουργηματικό φιλμ. Είναι η κραυγή ενός πολέμου που ξεκίνησε στη Νοτιοανατολική Ασία για να φτάσει μέχρι το κατώφλι και του τελευταίου αμερικανικού σπιτιού γεμάτη παραλογισμό, ναρκωτικά και παρασημοφορημένα φέρετρα. Σε αυτήν, ο Ford είχε το μικρό ρόλο του Colonel Lucas.

"Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού"/ Raiders of the Lost Ark (1981)

Ο Indiana Jones δεν είναι απλά ένας ρόλος που έχει γνωρίσει ιδιαίτερα μεγάλη δημοφιλία. Ο Indiana Jones είναι ένας από τους σπουδαιότερους και πιο διάσημους χαρακτήρες στην ιστορία του ίδιου του κινηματογράφου. Η ταινία του 1981 σε σκηνοθεσία του Steven Spielberg είναι ίσως η αντιπροσωπευτικότερη της σειράς. 

"Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται"/ Star Wars Episode V : The Empire Strikes Back (1980)

Σε σκηνοθεσία του Irvin Kershner, η συγκεκριμένη ταινία από το saga του Star Wars, θεωρείται μία από τις καλύτερες του franchise. Σε αυτή, ο Αμερικανός ηθοποιός έχει το γνώριμο και θρυλικό πια για την pop κουλτούρα ρόλο του Han Solo.

Blade Runner (1982)

Στο science fiction θρίλερ του Ridley Scott, ο Harrison Ford υποδύεται τον Rick Deckard, έναν αστυνομικό του μέλλοντος που έχει ως αποστολή να εντοπίσει και να "αποσύρει" έναν τύπο ανδροειδών. Η ταινία θεωρείται μία από τις κορυφαίες του είδους της μέχρι σήμερα και έμεινε στη μνήμη όλων για τους σωστούς λόγους.


Διάβασε ακόμη για την ήρεμη δύναμη του Tom Hanks, όλα όσα έμαθε η ζωή στον Patrick Stewart, όλες τις ταινίες του Tom Cruise από τη χειρότερη στην καλύτερη και την αληθινή ιστορία του Braveheart.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης