Σινεμά στα σαγόνια του καρχάρια

5 ταινίες με πρωταγωνιστή τον μεγάλο λευκό καρχαρία που θα σε κάνουν να σκεφτείς διπλά την επόμενη βουτιά σου σε γαλαζοπράσινα νερά.

Καλοκαίρι χωρίς θάλασσα δεν γίνεται. Κι όμως, υπάρχουν κάποιες ταινίες που κατάφεραν να βγάλουν πολύ κόσμο έξω απ’ αυτήν· ταινίες όπου πρωταγωνιστούν οι μεγαλύτεροι θηρευτές των ωκεανών, οι καρχαρίες. Οι ακόλουθες είναι οι πιο ρεαλιστικά ανατριχιαστικές προσπάθειες απεικόνισης του φόβου και του τρόμου κάθε λουόμενου. 

Τα σαγόνια του καρχαρία (1975)

To monster movie του Steven Spielberg, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1974 δια χειρός Peter Benchley θεωρείται σήμερα κλασικό στο είδος του και ο φόβος και ο τρόμος κάθε λουόμενου. Η υπόθεσή του έχει ως εξής: Όλα κυλούν ήρεμα σε ένα νησί με κύριο εισόδημα τον τουρισμό, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ένας καρχαρίας που επιτίθεται σε ανθρώπους. Αν και ο αρχηγός της αστυνομίας επιμένει να κλείσουν οι παραλίες, ο δήμαρχος αρνείται. Όταν ο αριθμός των θυμάτων αρχίζει να αυξάνεται, ο αρχηγός, ένας ειδικός για τους καρχαρίες και ένας έμπειρος καπετάνιος αναχωρούν για να σκοτώσουν τον καρχαρία, προτού σκορπίσει κι άλλο τον θάνατο.

Γαλάζια νερά, Λευκός θάνατος (1971)

Το ντοκιμαντέρ των Peter Gimbel και James Lipscomb καταγράφει την απόπειρα των δύο κινηματογραφιστών και της ομάδας δυτών και φωτογράφων τους να μεταφέρουν στην οθόνη τη ζωή του μεγάλου λευκού καρχαρία στο φυσικό του περιβάλλον στις θάλασσες της Αυστραλίας. Το συγκεκριμένο φιλμ αποτέλεσε την έμπνευση για να γράψει ο Peter Benchley το βιβλίο του, Jaws

Άγριος ωκεανός (2003)

Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία του Tom και της Eileen Lonergan, που το 1998 πήγαν για scuba diving με την ομάδα της Outer Edge Dive Company στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία και δεν επιβιβάστηκαν ποτέ στο σκάφος επιστροφής, το θρίλερ επιβίωσης του Chris Kentis προσφέρει ανόθευτης δόσεις πανικού και τρόμου.

Βαθιά άγρια νερά (2010)

Μια παρέα ξεκινά ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό στις θάλασσες της Αυστραλίας. Όταν όμως αυτό προσκρούει σε ύφαλο και αρχίζει να μπάζει νερά, οι φίλοι αποφασίζουν να κολυμπήσουν προς ένα κοντινό νησί χωρίς να υπολογίζουν τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια του νερού. 

Σε ρηχά νερά (2016)

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Jaume Collet-Serra, η Blake Lively υποδύεται μία Αμερικανή σέρφερ που ανακαλύπτει μια απομονωμένη παραλία στο Μεξικό. Όταν, όμως, δεχτεί επίθεση από ένα καρχαρία, θα καταφύγει τραυματισμένη σε έναν ύφαλο 200 μέτρα από την ακτή, χωρίς έξοδο διαφυγής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος