12 από τις κορυφαίες κινηματογραφικές σκηνές χωρίς ρούχα

Άφησαν ελάχιστα για τη φαντασία και έγραψαν ιστορία στο μεγάλο πανί.

Υπάρχει το γυμνό, υπάρχει και το γδυμένο στο σινεμά. Το δεύτερο συνήθως αποτελεί μία φτηνή λύση για εκείνον που κάθεται πίσω από τις κάμερες και μία προσπάθεια να ικανοποιηθεί το ένστικτο της κλειδαρότρυπας για λογαριασμό του κοινού. Το πρώτο, όμως, είναι ικανό να μεταμορφωθεί στα κατάλληλα σκηνοθετικά χέρια στην αποθέωση του γυναικείου κορμιού. Σε σκηνές, δηλαδή, που έχουν κλέψει δικαίως όλα τα βλέμματα και έχουν γράψει τη δική τους κινηματογραφική ιστορίας - όπως αυτές που ακολουθούν στην παρακάτω λίστα.

Dreamers (2003) 

12 από τις κορυφαίες κινηματογραφικές σκηνές χωρίς ρούχα

Η Eva Green ως Αφροδίτη της Μύλου από τα χέρια του Ιταλού μετρ Bernardo Bertolucci. Τα σχόλια περιττεύουν και η εικόνα μιλά από μόνη της.

9 1/2 Εβδομάδες (1986)

Κιμ Μπάσιντζερ 9 1/2 εβδομάδες

Σκοτάδι και ημίφως, τρεχούμενο νερό, μία σκάλα και η Kim Basinger στο ίσως πιο διάσημο ερωτικό φιλμ του Χόλιγουντ μέχρι να εμφανιστεί, μερικά χρόνια αργότερα, το Βασικό Ένστικτο.

Βασικό Ένστικτο (1992)

Βασικό Ένστικτο Σάρον Στόουν

Μιλώντας για το Βασικό Ένστικτο του Paul Verhoeven αναγκαστικά μιλάμε για τη Sharon Stone και το θεϊκό σταύρωμα των ποδιών της, το οποίο αφήνει μέχρι σήμερα άφωνο όποιον θεατή έρθει αντιμέτωπος μαζί του.

Shoot 'Em Up (2007)

Μόνικα Μπελούτσι ερωτικές σκηνές

Τίποτα το σπουδαίο ως περιπέτεια πέρα από την παρουσία των Clive Owen και Monica Bellucci. Η ερωτική χορογραφία μεταξύ τους υπό των ήχο πυροβολισμών όμως; Όχι, απλά σπουδαία, αλλά αξέχαστη.

Μάτια Ερμητικά Κλειστά (1999)

Μάτια Ερμητικά Κλειστά, το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick 3

O Stanley Kubrick έφτιαξε ένα ιδιαίτερο φιλμ και εκείνο κοίταξε πολύ βαθιά φτάνοντας μέχρι τις εσχατιές των ανθρώπινων συναισθημάτων στη σκηνή του οργίου, εκεί που η ματαιότητα συναντά τον άκρατο ερωτισμό.

From Dusk till Dawn (2005)

From Dusk till Dawn (2005)

Αν στην Κόλαση κυβερνούσε η λαγνεία, τα πράγματα θα ήταν κάπως έτσι: Ένα μπαρ γεμάτο μεθυσμένους παραβάτες του Νόμου και η Salma Hayek να χορεύει αισθησιακά κρατώντας ένα τεράστιο φίδι στα χέρια της.

Θέλω και τη μαμά σου (2001)

Θέλω και τη μαμά σου (2001)

Πριν ο Μεξικανός Alfonso Cuarón γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σινεμά παγκοσμίως, πρόλαβε να δώσει τα διαπιστευτήριά του με αυτό το φαινομενικό γλυκό αλλά στην πραγματικότητα εκρηκτικό φιλμ γα τις ανθρώπινες. Ο τίτλος άλλωστε είναι από μόνος του αρκετά τολμηρός και οι γυμνές σκηνές τον επιβεβαιώνουν.

Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι (1972)

Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι (1972)

Για κάποιους πρόκειται για ένα αχρείαστο κινηματογραφικό σκάνδαλο όπου πρωταγωνιστούν το σεξ και ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο. Στην πραγματικότητα είναι μία σαφής δήλωση ενάντια σε όλα εκείνα τα ταμπού που μας επιβάλλονται. 

Η ζωή της Αντέλ (2013)

Η ζωή της Αντέλ

Αν τώρα μία ταινία κατάφερε την τελευταία δεκαετία να κλέψει την παράσταση κάνοντας αυτό ακριβώς -να σπάσει τα ταμπού δηλαδή- αυτήν δεν είναι άλλη από Τη ζωή της Αντέλ και τον φλογερό έρωτα δύο κοριτσιών.

Showgirls (1995)

Ελίζαμπεθ Μπέρκλει

Ο μεγάλος προβοκάτορας που ακούει στο όνομα Paul Verhoefen έχει την τιμητική του σε αυτήν τη λίστα. Σίγουρα, αυτή δεν ήταν η καλύτερή του ταινία. Το στριπτίζ όμως της Elizabeth Berkley ήταν ικανό να κολάσει ακόμη και Βουδιστή μοναχό, παρότι εκείνη δε μακροημέρευσε κινηματογραφικά.

Striptease (1996)

Ντέμι Μουρ Στριπτίζ

Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο, η Demi Moore φρόντισε να αποδείξει γιατί από τα 90s μέχρι σήμερα θεωρείται, όχι άδικα, ένα από τα κορυφαία σώματα του Χόλιγουντ σε αυτήν την ταινία. Ο ερωτικός της χορός έχει καταγραφεί στο υποσυνείδητο των περισσότερων εφήβων της εποχής.

Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δύο φορές (1981)

Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δύο φορές

Λίγες φορές έχει καταφέρει να αποθανατίσει η κάμερα του σινεμά τέτοια ερωτική ένταση όσο στη θρυλική σκηνή όπου ο Jack Nicholson και η Jessica Lange δεν πάνε μέχρι το κρεβάτι αλλά χρησιμοποιούν το τραπέζι της κουζίνας.

Nymphomaniac (2013)

Nymphomaniac (2013, Lars Von Trier)

Είναι πολύ γνωστό ότι στον Lars Von Trier αρέσει να προκαλεί. Ο Δανός μετρ του σινεμά, λοιπόν, αποφάσισε το 2013 να το κάνει όσο πιο απροκάλυπτα μπορεί με σκοπό -τι άλλο;- να σκανδαλίσει τις κοιμισμένες κοινωνίες μας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10 βραβευμένες ταινίες του Netflix που παραδέχονται όλοι

Ανάμεσα στις αμέτρητες παραγωγές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές που έχουν θέση στη λίστα σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

H ιστορία του χιτ των Beatles, Hey Jude, που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts

Το τραγούδι συνέθεσε ο Paul McCartney προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon.

Μία σκηνή στο Furiosa: A Mad Max Saga, χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί

Η εν λόγω σκηνή μάλιστα, λέγεται πως είναι "πολύ σημαντική για την καλύτερη κατανόηση" του χαρακτήρα της Furiosa.

Kim Kardashian, πρωταγωνίστρια και παραγωγός στη νέα σειρά του Netflix

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά Calabasas.