Το Scream επιστρέφει: Τι γνωρίζουμε για την 5η ταινία

Ο Ghostface επιστρέφει μαζί με την Sydney Prescott.

Πίσω στο 1996, το Scream του Wes Craven αποτέλεσε την πρώτη από τις ταινίες που θα αναβίωναν το genre του τρόμου κατά τα τελευταία χρόνια του 21ου αιώνα, ξεφεύγοντας από το νοσηρό ύφος των αντίστοιχων προσπαθειών στα 80s και φέρνοντας στοιχεία ειρωνείας, κοινωνικού σχολιασμού και σαρδόνιου χιούμορ σε ένα είδος όπου αυτά τα στοιχεία έδειχναν να απουσιάζουν. Μετά από αυτό ακολούθησαν ακόμη 3 ταινίες του franchise αλλά και πανομοιότυπες προσπάθειες όπως τα δύο φιλμ του "Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι" (I Know What You Did Last Summer και I Still Know What You Did Last Summer) και το Urban Legend του Jamie Blanks. 

Πλέον, μία 5η ταινία του Scream βρίσκεται στα σκαριά και ακολουθούν οι λεπτομέρειες που μέχρι στιγμής ξέρουμε γι' αυτήν.

Το cast

Το revival του Scream από μόνο του φαίνεται πως ήταν ικανό για να πείσει την Neve Campbell να επιστρέψει στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η 46χρονη Καναδή ηθοποιός θα υποδυθεί ξανά την Sydney Prescott. Μαζί με αυτήν όμως θα υπάρξουν και κάποιοι ακόμη από το παλιό cast όπως ο David Arquette (Dewey Riley) και η Courteney Cox (Gale Weathers) - αυτοί δηλαδή που δεν σφαγιάστηκαν στις προηγούμενες ταινίες. Όσον αφορά τις νέες προσθήκες, αυτές προς το παρόν είναι οι Jack Quaid, Melissa Barrera και Jenna Ortega.

Η υπόθεση

Το σενάριο του νέου Scream έχει αναλάβει ο Kevin Williamson (των 4 προηγούμενων ταινιών) μαζί με τους Guy Busick και James Vanderbilt αλλά δεν έχει διαρρεύσει ακόμη καμία πληροφορία πέραν του ότι η υπόθεση θα περιστρέφεται γύρω από μία γυναίκα που επιστρέφει στην home town της προκειμένου να ανακαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από μία σειρά φόνων - χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτή θα είναι η Sydney Prescott. Επίσης δεν είναι σαφές για το αν θα πρόκειται για ένα είδος reboot ή συνέχεια των προηγούμενων ταινιών ή αν θα έχει κάτι ολοκαίνουριο. Παρότι ο Wes Craven έχει εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο από το 2015, φημολογείται πως το πνεύμα της ταινίας θα είναι πολύ κοντά στη δική του οπτική.

Η σκηνοθεσία

Οι Matt Bettinelli-Olpin και Tyler Gillett θα είναι εκείνοι που θα διαδεχθούν τον Wes Craven στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Οι δύο τους έχουν συνεργαστεί στο Ready or Not, το Devil's Due και το V/H/S.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neve Campbell (@nevecampbell) on

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Scream 5, ή όπως τέλος πάντων θα τιτλοφορείται η νέα ταινία του franchise, αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Ιανουαρίου του 2022.


Διάβασε ακόμη για τον Rami Malek που είναι ο villain που έχει ανάγκη ο James Bond, τις καλύτερες ταινίες του Guy Ritchie, τον Sacha Baron Cohen που έχει έτοιμο το Borat 2, την ήρεμη δύναμη του Martin Freeman και τους 6 καλύτερους ρόλους του Will Ferrell.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης