Οι 6 καλύτεροι ρόλοι του Will Ferrell

Ο πιο αστείος άνθρωπος του Χόλιγουντ γιορτάζει 56 χρόνια γεμάτα παρανοϊκό χιούμορ.

Το χιούμορ του Will Ferrell δεν γνωρίζει όρια. Μπορεί να γίνει εφηβικό, σαχλό, ακραίο, ποταπό, να βουτήξει σε επικίνδυνες ατραπούς, να ξεπεράσει τα εσκαμμένα, να σε κάνει να νιώσεις άβολα, να αναρωτηθείς για ποιον ακριβώς λόγο βλέπεις αυτό που βλέπεις. Την ίδια στιγμή βέβαια προσφέρει απλόχερα γέλια καθώς αποκαθηλώνει όλα όσα θεωρείς ιερά και όσια - την οικογένεια, τον έρωτα, την καριέρα, την επιτυχία. Για αυτόν όμως ακριβώς τον λόγο ο αμερικανός ηθοποιός που γιορτάζει σήμερα 56 χρόνια ζωής γεμάτα παρανοϊκές ερμηνείες θεωρείται από πολλούς ως ο πιο αστείος άνθρωπος του Χόλιγουντ. Επειδή δε φοβάται τίποτα και κανέναν, όσο κι αν το κοινό πολλές φορές μουδιάζει, όσο κι αν κατά καιρούς του έχει γίνει δριμεία κριτική για παλιμπαιδισμό.

Ο 56χρονος Ferrell έχει διαγράψει μία σπουδαία πορεία. Εδώ και περίπου 26 χρόνια αφήνει το αποτύπωμά του στην αμερικανική κωμωδία, ενώ όσοι αμφισβητούν τις υποκριτικές του δυνατότητες ας θυμηθούν ότι ο Woody Allen τον είχε επιλέξει για το δικό του Melina & Melinda (2004). Τι μας έχει προσφέρει; Αρκετούς αξέχαστους ρόλους και εμβληματικές σκηνές ακραίου χιούμορ που φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι κορυφαίες κωμικές στιγμές του Ferrell μπορούν να σου φτιάξουν τη μέρα. Όσο άσχημη κι αν είναι.

The Other Guys (2010)

To βλέμμα απορίας του καλογυμνασμένου Mark Wahlberg (στον ρόλο του καριερίστα ντετέκτιβ) όταν αντιλαμβάνεται ότι ο άσχημος, κακοντυμένος, ιδιόρρυθμος και κοινωνικά ανάπηρος συνάδελφός του είναι παντρεμένος με την Eva Mendez, στην οποία μάλιστα συμπεριφέρεται σαν σατράπης, είναι καλύτερη απόδειξη για ένα από τα πιο δυνατά ατού του Will Ferrell: Κάνει τα πιο αφύσικα πράγματα στον πλανήτη να μοιάζουν φυσικά.

> Διάβασε ακόμη: Οι 10 πιο εμβληματικοί ήρωες του Clint Eastwood

Old School (2003)

Για πάρα πολλούς Ευρωπαίους θεατές, αυτήν ήταν αν όχι η πρώτη τότε σίγουρα μία από τις πρώτες φορές που ο Will Ferrell τους συστήθηκε. Τι ακριβώς έκανε στην πρώτη γνωριμία; Υποδύθηκε το μέλος μίας παρέας από μεσήλικες που βιώνοντας κρίση ηλικίας και θέλουν πάση θυσία να επιστρέψουν στα φοιτητικά τους χρόνια. Ο Frank the Tank που καταπίνει γαλόνια μπύρας πριν βγει στον δρόμο να τρέξει γυμνός είναι άνθρωπος που θα ήθελες να έχεις καλεσμένο σε κάθε βαρετό πάρτι ενηλίκων.

Τalladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)

Τι δουλειά μπορεί να έχει ο Will Ferrell πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου; Απολύτως καμία. Η ειρωνεία του να παρακολουθείς τον Αμερικανό ηθοποιό να κυκλοφορεί με ματαιόδοξο ύφος που θα ζήλευαν ακόμα και οι πιλότοι της Formula 1 σε συνδυασμό με τη μεγάλη συνάντησή του μπροστά στις κάμερες με το άλλο ιερό τέρας της σύγχρονης αμερικανικής κωμωδίας -βλέπε  Sacha Baron Cohen- αγγίζει τα όρια της τρέλας και της παράνοιας. Ή μπορεί και του σουρεαλισμού. 

> Διάβασε ακόμη: Bud Spencer & Terence Hill: Δύο καλτ ήρωες

Step Brothers (2008)

Υπάρχει η εξής άβολη συνθήκη: 40χρονος άνεργος με εμφανείς τάσεις παλιμπαιδισμού και χόμπι που ταιριάζουν σε μαθητή δημοτικού ζει με τη μαμά του. Τώρα πολλαπλασίασε τη συνθήκη επί δύο αφού τα φέρνει έτσι η ζωή κι βρίσκεται να μοιράζεται το δωμάτιό με ετεροθαλή αδελφό που έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Το εκρηκτικό μείγμα προκαλεί σεισμούς από γέλια καθώς η μία άβολη στιγμή διαδέχεται την άλλη.

More Cowbell | Saturday Night Live (2000)

Πριν ξεκινήσει την καριέρα του στο σινεμά ο Will Ferrell έφτιαξε το όνομά του συμμετέχοντας στο θρυλικό τηλεοπτικό show. Μέσα σε εφτά χρόνια βοήθησε το SNL να ανέβει ξανά στην κορυφή ύστερα από μία μακρά περίοδο δημιουργικής ύφεσης. Εδώ, σχεδόν χωρίς να μιλά καθόλου, χτυπώντας ένα κουδούνι για αγελάδες, καταφέρνει να δώσει μία ξεκαρδιστική ερμηνεία που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην αμερικανική pop κουλτούρα ενώ παράλληλα έχει γίνει και ατάκα σε εκατομμύρια στόματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν ο Daniel Craig είναι ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών;

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Πολύ απλά το magnum opus του Αμερικανού κωμικού. Ο ίδιος είχε κάποτε σπουδάσει αθλητικό ρεπορτάζ, οπότε γνωρίζοντας τη ματαιοδοξία και την κενότητα που χαρακτηρίζουν τα media πολλές φορές, κατάφερε να μεταδώσει όλη τη γελοιότητα της κατάστασης σε μία κωμωδία που θεωρείται μία από τις καλύτερες του 21ου αιώνα μέχρι στιγμής. Όσο για την σκηνή με το ραντεβού θανάτου που έχουν δώσει οι δημοσιογραφικές ομάδες των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών; Δες την και πάτα το repeat.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.