"Η Ελπίδα του Κόσμου" και ό,τι νέο έρχεται στα σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις αίθουσες της χώρας.

Πέντε νέες ταινίες και μία επανέκδοση κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στα σινεμά της χώρας. Ξεχωρίζει "Η Ελπίδα του Κόσμου", το βραβευμένο στο φεστιβάλ Βενετίας δράμα του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κλειστές αίθουσες έχουν ανοίξει και λειτουργούν με αυξημένα μέτρα προστασίας για το κοινό και με ποσοστό πληρότητας ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής.

Η Ελπίδα του Κόσμου

Στη Μασσαλία, μια οικογένεια συγκεντρώνεται για τη γέννηση της μικρής Γκλόρια. Παρά τη χαρά τους, οι νεαροί γονείς έχουν πέσει σε δύσκολους καιρούς. Την ώρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, επανασυνδέονται με τον πρώην κατάδικο παππού της νεογέννητης κόρης τους.

Ο σκηνοθέτης Ρομπέρ Γκεντιγκιάν συνεργάζεται ξανά με τους ηθοποιούς των "Το Σπίτι Δίπλα στη Θάλασσα” και "Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο” στη νέα, υποψήφια για Χρυσό Λέοντα, ταινία του που διακρίνεται από ισχυρή ποιητική αισιοδοξία.

Το Θαύμα του Αγνωστου Αγίου

Ένας εγκληματίας αποφυλακίζεται και επιστρέφει στο σημείο όπου πριν συλληφθεί είχε κρύψει την πολύτιμη λεία που είχε ληστέψει. Το ντεμπούτο του Μαροκινού συγγραφέα και σκηνοθέτη Αλα Εντι Ατζεμ έκανε την πρεμιέρα του στην Εβδομάδα Κριτικής του φεστιβάλ Καννών το 2019 και αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς για το καυστικό, "καουρισμακικό" του χιούμορ.

Υπόθεση Κολλίνι

Το δικαστικό δράμα συναντά το πολιτικό θρίλερ σε αυτήν την εξαιρετική προσαρμογή του διεθνούς μυθιστορήματος με τις καλύτερες πωλήσεις του Φέρντιναντ Φον Σίραχ. Ο Marco Kreuzpaintner μας επιστρέφει στις σκοτεινές ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και σκηνοθετεί την εκρηκτική δίκη δολοφονίας ακροβατώντας ανάμεσα στα όρια μεταξύ ηθικής και δικαιοσύνης.    

Ο δικηγόρος Caspar Leinen αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός κατηγορούμενου για τη δολοφονία ενός αξιοσέβαστου ηλικιωμένου επιχειρηματία. Στην έρευνα της υπόθεσης, ο νέος δικηγόρος συναντά ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα στη γερμανική ιστορία και μια αλήθεια που κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει.

Έλα Να Παίξουμε

Ο ανερχόμενος Άζι Ρόμπερτσον ("Ιστορία Γάμου") είναι ο Όλιβερ, ένα μοναχικό αγόρι που νιώθει διαφορετικό από τους άλλους. Ψάχνοντας απεγνωσμένα για έναν φίλο, βρίσκει καταφύγιο στο κινητό και στο τάμπλετ του, τα οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ. Όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα θα χρησιμοποιήσει τις συσκευές του Όλιβερ για να εισέλθει στον κόσμο μας, οι γονείς του Όλιβερ (Τζίλιαν Τζέικομπς και Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ) θα πρέπει να παλέψουν για να σώσουν τον γιό τους από το τέρας που ζει πίσω από την οθόνη.

Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 3

Έχουν περάσει 10 χρόνια από την Μεγάλη Συμφωνία, με ένα ιδιαίτερο σύστημα παρακολούθησης, όπου οι γάτες και οι σκύλοι έχουν σχεδιάσει και αναλάβει τον από κοινού έλεγχο του με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και την αποτροπή οποιασδήποτε διαμάχης. Όμως, όταν ένας σατανικός παπαγάλος με άριστες τεχνολογικές γνώσεις διεισδύει στα ασύρματα δίκτυα για να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες που μόνο οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν, θα τους οδηγήσει σε μία διαμάχη, η οποία θα επαναφέρει τον παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους. Πλέον, μία ομάδα άπειρων και ανειδίκευτων πρακτόρων θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τα ζωώδη ένστικτά τους και να επαναφέρουν την τάξη και την παγκόσμια ειρήνη ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους. 

Κόσμος σε μια Έκσταση

Το βραβευμένο στις Κάννες βραζιλιάνικο, σουρεαλιστικό φιλμ του 1967 δια χειρός του Γκλάουμπερ Ρόχα, οραματίζεται μια φανταστική χώρα της Νοτίου Αμερικής, την Ελ Ντοράντο. Εκεί, ζει ένας ποιητής που επηρεάζει με τον λόγο του τους ισχυρούς άντρες του πολιτικού κόσμου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.