Η Lashana Lynch ίσως είναι ο νέος James Bond

Πόσο πιθανό είναι να δούμε μία μαύρη γυναίκα ως τον επόμενο 007;

Υπάρχουν πάρα πολλές φήμες σχετικά με τον αντικαταστάτη του Daniel Craig στο ρόλο του James Bond μετά το No Time To Die, στο οποίο -όπως πιθανότατα έχεις διαβάσει- η Lashana Lynch υποδύεται την πράκτορα Nomi, που μέχρι κάποιο σημείο ουσιαστικά αντικαθιστά τον 007. Αυτό από μόνο γεννά θεωρίες σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος κινηματογραφικός απόλυτος μυστικός πράκτορας.

Θα μπορούσε λοιπόν μία μαύρη γυναίκα να είναι ο νέος James Bond; Η απάντηση είναι δίχως αμφιβολία ναι. Ζούμε στην εποχή όπου τα φυλετικά στερεότυπα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον καταλληλότερο τρόπο, κάτι άλλωστε που καταδεικνύεται και στην 25η ταινία του Bond. Επιπροσθέτως, αυτό θα έδινε μία εξαιρετικά φρέσκια και διαφορετική πνοή στο ίδιο το franchise.

Από την άλλη, ο χαρακτήρας της Lynch χρησιμοποιεί μόνο για λίγο τον κωδικό 007, όταν, στην αρχή της ταινίας, γίνεται γνωστό πως ο James Bond αποσύρεται. Η Nomi αρπάζει την ευκαιρία και δείχνει σε όλους πώς γίνεται η δουλειά αλλά, όπως προαναφέρθηκε, μόνο για λίγο. Αυτό είναι και το σημείο κλειδί. Άλλωστε οι σκληροπυρηνικοί του Bond δεν είναι ακόμη έτοιμοι για κάτι τέτοιο και αυτό το αναγνωρίζει και η ίδια η 33χρονη Λονδρέζα ηθοποιός. Φέρεται να το έχει συζητήσει μάλιστα με την Barbara Broccoli. 

Κάποιοι δυστυχώς ξεπέρασαν τα όρια, κάνοντάς της χυδαίες επιθέσεις στα social media με αποτέλεσμα αυτή να κλείσει για λίγο τους λογαριασμούς της. Ξέρει όμως ποια είναι και τι αντιπροσωπεύει. Μιλώντας στο βρετανικό Harpers Bazaar, τόνισε μεταξύ άλλων: "Είμαι μια μαύρη γυναίκα. Αν ήταν μια άλλη μαύρη γυναίκα που θα έπαιζε τον ρόλο, θα γίνονταν η ίδια συζήτηση, θα δεχόταν τις ίδιες επιθέσεις, την ίδια κακοποίηση. Απλώς πρέπει να θυμίζω στον εαυτό μου ότι η όλη συζήτηση γίνεται και πως είμαι μέρος σε κάτι που θα είναι πολύ, πολύ επαναστατικό. Δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία γι’ αυτό που μπορεί να αντιπροσωπεύει η Nomi. Έψαξα στο σενάριο για να δω εάν υπάρχει κάποια σκηνή για την οποία τα μέλη της μαύρης κοινότητας θα κουνήσουν το κεφάλι τους, για τον τρόπο που παρουσιάζονται, αλλά χάρηκα όταν είδα ότι δείχνει την πραγματική τους ζωή. Σε κάθε ταινία που συμμετέχω, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό ή το είδος, η μαύρη πλευρά που παρουσιάζω πρέπει να είναι 100% αυθεντική".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.