Η Lashana Lynch ίσως είναι ο νέος James Bond

Πόσο πιθανό είναι να δούμε μία μαύρη γυναίκα ως τον επόμενο 007;

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 10 Νοεμβρίου 2020

Υπάρχουν πάρα πολλές φήμες σχετικά με τον αντικαταστάτη του Daniel Craig στο ρόλο του James Bond μετά το No Time To Die, στο οποίο -όπως πιθανότατα έχεις διαβάσει- η Lashana Lynch υποδύεται την πράκτορα Nomi, που μέχρι κάποιο σημείο ουσιαστικά αντικαθιστά τον 007. Αυτό από μόνο γεννά θεωρίες σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος κινηματογραφικός απόλυτος μυστικός πράκτορας.

Θα μπορούσε λοιπόν μία μαύρη γυναίκα να είναι ο νέος James Bond; Η απάντηση είναι δίχως αμφιβολία ναι. Ζούμε στην εποχή όπου τα φυλετικά στερεότυπα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον καταλληλότερο τρόπο, κάτι άλλωστε που καταδεικνύεται και στην 25η ταινία του Bond. Επιπροσθέτως, αυτό θα έδινε μία εξαιρετικά φρέσκια και διαφορετική πνοή στο ίδιο το franchise.

Από την άλλη, ο χαρακτήρας της Lynch χρησιμοποιεί μόνο για λίγο τον κωδικό 007, όταν, στην αρχή της ταινίας, γίνεται γνωστό πως ο James Bond αποσύρεται. Η Nomi αρπάζει την ευκαιρία και δείχνει σε όλους πώς γίνεται η δουλειά αλλά, όπως προαναφέρθηκε, μόνο για λίγο. Αυτό είναι και το σημείο κλειδί. Άλλωστε οι σκληροπυρηνικοί του Bond δεν είναι ακόμη έτοιμοι για κάτι τέτοιο και αυτό το αναγνωρίζει και η ίδια η 33χρονη Λονδρέζα ηθοποιός. Φέρεται να το έχει συζητήσει μάλιστα με την Barbara Broccoli. 

Κάποιοι δυστυχώς ξεπέρασαν τα όρια, κάνοντάς της χυδαίες επιθέσεις στα social media με αποτέλεσμα αυτή να κλείσει για λίγο τους λογαριασμούς της. Ξέρει όμως ποια είναι και τι αντιπροσωπεύει. Μιλώντας στο βρετανικό Harpers Bazaar, τόνισε μεταξύ άλλων: "Είμαι μια μαύρη γυναίκα. Αν ήταν μια άλλη μαύρη γυναίκα που θα έπαιζε τον ρόλο, θα γίνονταν η ίδια συζήτηση, θα δεχόταν τις ίδιες επιθέσεις, την ίδια κακοποίηση. Απλώς πρέπει να θυμίζω στον εαυτό μου ότι η όλη συζήτηση γίνεται και πως είμαι μέρος σε κάτι που θα είναι πολύ, πολύ επαναστατικό. Δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία γι’ αυτό που μπορεί να αντιπροσωπεύει η Nomi. Έψαξα στο σενάριο για να δω εάν υπάρχει κάποια σκηνή για την οποία τα μέλη της μαύρης κοινότητας θα κουνήσουν το κεφάλι τους, για τον τρόπο που παρουσιάζονται, αλλά χάρηκα όταν είδα ότι δείχνει την πραγματική τους ζωή. Σε κάθε ταινία που συμμετέχω, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό ή το είδος, η μαύρη πλευρά που παρουσιάζω πρέπει να είναι 100% αυθεντική".

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Theo Alexander μένει μόνιμα εδώ

Από το True Blood στους 42°C της Cosmote TV, ο Theo Alexander μιλά στο Esquire για την -όχι και τόσο συνηθισμένη- ζωή του και την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Η σκληρή ζωή του Jim Carrey

Πώς ο Αμερικανός ηθοποιός έχασε σταδιακά την επαφή του με την πραγματικότητα.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Ξεχασμένες ιστορίες από τη ζωή του αξέχαστου Frank Sinatra

Αναμνήσεις από ένα μεγάλο αρσενικό, με αφορμή τα 23 χρόνια από τον θάνατό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

"Φιλαράκια": Πρώτο teaser trailer για το reunion

Ένας μικρός χαμούλης μόλις συνέβη στο ίντερνετ, καθώς ανακοινώθηκε η πρεμιέρα του reunion του Friends.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Το Netflix τα κατάφερε και πάλι με το Deadly Class

H κατάσταση θυμίζει έντονα την ανάσταση του Lucifer για χάρη των φανατικών θαυμαστών του.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Όλα όσα έμαθε η ζωή στον Harvey Keitel

Τα μαθήματα ζωής του εμβληματικού Αμερικανού ηθοποιού που σβήνει σήμερα 82 κεράκια.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη