Τα πιο εντυπωσιακά trailers του 2020

Εκείνα που σημάδεψαν την πιο περίεργη κινηματογραφική χρονιά της σύγχρονης ιστορίας.

Αν η ταινία είναι το κυρίως πιάτο σε ένα δείπνο, το trailer αυτής είναι σίγουρα το ορεκτικό· το πιάτο που μας προετοιμάζει και μας προιδεάζει για όλα όσα θα γευτεί ο ουρανίσκος μας στη συνέχεια. Κάπως έτσι περιγράφει η ιστοσελίδα ποπ κουλτούρας, AV Club την αλληλένδετη σχέση τους για να παρουσιάσει το top 10 με τα trailers που σημάδεψαν την πιο παράξενη χρονιά στην κινηματογραφική ιστορία, στον πλανήτη εν γένει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The A.V. Club (@theavc)

Τα trailers του 2020 σύμφωνα με το AV Club

The Batman

H νέα ταινία του ανθρώπου-νυχτερίδα σε σκηνοθεσία Matt Reeves με τον Robert Pattinson στον ομώνυμο ρόλο περιστρέφεται γύρω από τα πρώτα χρόνια δράσης του Batman στην Γκόθαμ Σίτι, τους δεσμούς της οικογένειάς του με τη διαφθορά και τον υπόκοσμο της πόλης και τη "μάχη" του ενάντια στον serial killer Riddler.

The Green Knight

Η μεσαιωνική ταινία φαντασίας του David Lowery με τους Dev Patel, Alicia Vikander και Joel Edgerton αφηγείται την ιστορία του ανιψιού του Βασιλιά Αρθούρου, Σερ Γκάουεν που έρχεται αντιμέτωπος με το απόκοσμο πλάσμα ονόματι Πράσινος Ιππότης.

The King Of Staten Island

Η δραμεντί του Netflix σε σκηνοθεσία του Judd Apatow βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Pete Davidson του αστέρα του Saturday Night Live, ο οποίος κρατά ρόλο πρωταγωνιστή. 

Boys State

Ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του 2020 σε παραγωγή της Apple είναι μια ιστορία πολιτικής ενηλικίωσης, που εξετάζει τη βιωσιμότητα της αμερικανικής δημοκρατίας μέσω ενός ασυνήθιστου πειράματος: χιλιαδες 17χρονα αγόρια από ολόκληρο το Τέξας συγκεντρώνονται για να χτίσουν μια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση από την αρχή. 

A Quiet Place Part II

Το sequel του επιτυχημένου horror movie του John Krasinski ήταν αρχικά να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, έπειτα μες στον Ιούλιο και τελικά η πρεμιέρα του μετατέθηκε για την άνοιξη του 2021, λόγω των απανωτών lockdowns. 

The French Dispatch

Κανονικά θα είχαμε ήδη δει τη νέα ταινία του Wes Anderson (ήταν να κάνει πρεμιέρα στα μέσα Οκτωβρίου)· ένα love letter για τους δημοσιογράφους αυτού του κόσμου, θα τοποθετείται χωροχρονικά σε μία γαλλική πόλη κάπου μέσα στον 20ό αιώνα και η πλοκή της θα περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικές ιστορίες και το παράρτημα ενός αμερικανικού περιοδικού στην Ευρώπη. 

Da 5 Bloods

Μια ανεπίκαιρα επίκαιρη ταινία του Spike Lee με φόντο τον Πόλεμο στο Βιετνάμ, για μία παρέα από τέσσερις Αφροαμερικανούς 60ρηδες που επιστρέφουν στον τόπο του "εγκλήματος", με σκοπό να φέρουν πίσω στις Η.Π.Α τα κόκαλα του πέμπτου της ομάδας τους.

Time

Ένα ακόμα ντοκιμαντέρ στη λίστα. Ο Garrett Bradley ακολουθεί τη Sibil Fox Richardson, που αγωνίζεται για την απελευθέρωση του συζύγου της, Rob, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 60 ετών για ληστεία τράπεζας.

Tenet

Το κινηματογραφικό event της χρονιάς. Το blockbuster του καλοκαιριού. Το νέο φιλμ του Christopher Nolan κατάφερε τελικά να προβληθεί εν μέσω πανδημίας, όχι όμως και να κερδίσει τις εντυπώσεις, καθώς τόσο το κοινό όσο και οι κριτικοί το αντιμετώπισαν κάπως αμήχανα. 

I’m Thinking Of Ending Things

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, όταν μια γυναίκα που έχει αμφιβολίες για το νέο της αγόρι, το συνοδεύει για να γνωρίσει τους γονείς του στο απομακρυσμένο αγρόκτημά τους. Η πρώτη τους γνωριμία πηγαίνει κυριολεκτικά να πάνε κατά διαβόλου. Αυτή είναι η αλλόκοτη ιστορία του θρίλερ του Charlie Kaufman -Στο μυαλό του John Malkovich (1999) και Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού (2004)- με την εξαιρετική Jessie Buckley σε παραγωγή του Netflix.

Και τρία ακόμα, που θα προσθέταμε στη λίστα

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Η τελευταία ταινία του Γιάννη Οικονομίδη είναι μία γκανγκστερική μαύρη κωμωδία για το γκροτέσκο της ανθρώπινης συμπεριφοράς πάντα με τη γνωστή, σκληρή γλώσσα του δημιουργού της.

Dune

H κινηματογραφική μεταφορά του sci-fi έπους του Frank Herbert δια χειρός του Denis Villeneuve με τους Timothée Chalamet και Zendaya είναι από τις ταινίες που επλήγησαν λόγω της πανδημίας και η πρεμιέρα της μεταφέρθηκε για το 2021 τόσο στις αίθουσες, όσο και on demand στο HBO Max.

Mank

To ασπρόμαυρο βιογραφικό δράμα του David Fincher που στον πυρήνα του έχει τον "Πολίτη Κέιν", την καλύτερη ταινία όλων των εποχών και τον σκηνοθέτη της, Orson Welles είναι αν μη τι άλλο το μεγάλο, δυνατό χαρτί του Netflix για τα Oscars 2021.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος