4 νέες ταινίες του Netflix για τον Δεκέμβριο

Πολυαναμενόμενες κινηματογραφικές παραγωγές που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στα Oscars 2021.

Είναι από τις σπάνιες φορές που το ενδιαφέρον του κοινού στο ανανεωμένο πρόγραμμα του Netflix μονοπωλούν, όχι οι πρωτότυπες σειρές, αλλά οι πρωτότυπες ταινίες του. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στη λίστα της πλατφόρμας για τον Δεκέμβριο 2020. Τέσσερα, νέα φιλμ κάνουν πρεμιέρα μες στον μήνα και ξεκινούν πρόωρα τη συζήτηση για τις υποψηφιότητες και τους νικητές των βραβείων Όσκαρ 2021

MANK

Ένα ασπρόμαυρο βιογραφικό δράμα που στον πυρήνα του έχει τον "Πολίτη Κέιν", την καλύτερη ταινία όλων των εποχών και τον σκηνοθέτη της, Orson Welles. Η νέα ταινία του David Fincher με τίτλο Mank διαδραματίζεται στα 30s στο Χόλιγουντ και είναι βασισμένη σε σενάριο που έγραψε ο πατέρας του, Jack Fincher. Η ιστορία της επικεντρώνεται στη μάχη που έδωσε ο σεναριογράφος Herman J. Mankiewicz με τον Welles για το σενάριο του "Πολίτη Κέιν". Τον πρώτο υποδύεται ο Gary Oldman, ενώ τον δεύτερο ο Tom Burke.

Οι οσκαρικές φιλοδοξίες: Αδιαμφισβήτητα, το Mank είναι το ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί του Netflix για την οσκαρική κούρσα- το άλλο ειναι Η Δίκη των 7 του Σικάγο. Ο Oldman είναι πολύ πιθανό να κερδίσει υποψηφιότητα στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου -αν κερδίσει θα είναι το δεύτερο χρυσό του αγαλματίδιο, μετά τη νίκη του το 2017 με την ερμηνεία του στο "Η πιο σκοτεινή ώρα"-, καθώς και ο Fincher στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου.

Πρεμιέρα: 04/12

The Prom

Meryl Streep, James Corden, Nicole Kidman, Kerry Washington και Keegan-Michael Key παίζουν και τραγουδούν στο μιούζικαλ του Ryan Murphy, που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού μιούζικαλ του 2016. Η υπόθεσή του έχει ως εξής: Μια παρέα ξεπεσμένων σταρ του Μπρόντγουεϊ αναστατώνει μια μικρή πόλη της Ιντιάνα των ΗΠΑ, όταν παίρνει το μέρος μιας έφηβης που θέλει να πάει την κοπέλα της στον χορό αποφοίτησης.

Οι οσκαρικές φιλοδοξίες: Το πιο πιθανό σενάριο είναι η αγαπημένη της Ακαδημίας Streep -21 φορές υποψήφια, 3 αγαλματίδια- να θέσει υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ, μάλλον όμως όχι και να το κερδίσει.

Πρεμιέρα: 11/12

Ma Rainey's Black Bottom

Σικάγο, 1927.  Η "μητέρα των μπλουζ" Ma Rainey πραγματοποιεί την ιστορική ηχογράφησή της με την μπάντα της. Στην βιογραφική αυτή ταινία σε σκηνοθεσία George C. Wolfe και σε παραγωγή του Denzel Washington, την Ma Rainey ενσαρκώνει η Viola Davis, ενώ τον φιλόδοξο τρομπετίστα Levee ο αδικοχαμένος Chadwick Boseman στην τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση- άφησε την τελευταία του πνοή τον Αύγουστο νικημένος από τον καρκίνο.

Οι οσκαρικές φιλοδοξίες: Η Davis έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι υποψήφια Α' Γυναικείου Ρόλου και ο Boseman Β΄Ανδρικού. Αν ο τελευταίος πράγματι κερδίσει θα γίνει ο τρίτος ηθοποιός που τιμάται από την Ακαδημία μετά θάνατον με το συγκεκριμενο αγαλματίδιο, μετά τους Heath Ledger το 2008 για την ταινία "Σκοτεινός Ιππότης" και τον Peter Finch το 1976 για την ερμηνεία του στην ταινία "Το δίκτυο".   

Πρεμιέρα: 18/12

The Midnight Sky

Βασισμένο στο βιβλίο Good Morning, Midnight της Lily Brooks-Dalton, το μετα-αποκαλυπτικό αυτό "παραμύθι" διηγείται τις προσπάθειες του Augustine (Clooney), ενός μοναχικού επιστήμονα που ζει στην Αρκτική να αποτρέψει μία ομάδα αστροναυτών της NASA, που μόλις έχει ανακαλύψει τη δυνατότητα να ζήσει ο άνθρωπος στο πλανήτη Δία, να επιστρέψει στη βάση της, καθώς η Γη απειλείται με εξαφάνιση από μία μυστηριώδη καταστροφή.

Οι οσκαρικές φιλοδοξίες: Ο George Clooney σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο τρομακτικά επίκαιρο space drama, που είναι πολύ πιθανό να είναι υποψήφιο στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας. 

Πρεμιέρα: 23/12

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.