Το Tenet ίσως έχει sequel

Τουλάχιστον, αυτό πιστεύει ο πρωταγωνιστής John David Washington.

To Tenet ήταν μία από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες του 2020. Κανείς, βέβαια, δεν περίμενε ότι η συγκεκριμένη χρονιά θα μείνει γνωστή στην ανθρώπινη ιστορία ως η χρονιά της Covid-19. Έτσι, μετά από αρκετές καθυστερήσεις, η 11η ταινία του σπουδαίου Cristopher Nolan βρήκε τον δρόμο προς τα σινεμά του κόσμου κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες. Σε αντίθεση με τα μεγάλα studios, ο Βρετανός σκηνοθέτης επιμένει στο μεγάλο πανί του κινηματογράφου και δεν θέλει το streaming για κανέναν λόγο. Ακόμα και για μία ταινία που σχεδόν κανείς δεν κατάλαβε.

Είτε είδες την ταινία σε κάποιο θερινό σινεμά ή στην οθόνη τη σπιτιού σου, ένα είναι σίγουρο: Μάλλον δεν κατάλαβες και πολλά πράγματα από αυτό το μείγμα sci-fi, κατασκοπευτικού θρίλερ και ταινίας με φιλοσοφικές αναζητήσεις που άπτονται της θεωρητικής φυσικής. Και όμως, μέσα σε όλο αυτό το γοητευτικό οπτικό γαϊτανάκι -δεν θα μπορούσε να γυρίσει τίποτα λιγότερο ο Nolan άλλωστε- έμμειναν υπόνοιες ή και υποσχέσεις για sequel.

 

Όταν σε μία από τις τελευταίες σκηνές της ταινίας ο Neil (Robert Pattinson) αποχαιρετά τον χωρίς όνομα Πρωταγωνιστή (John David Washington), του αποκαλύπτει ένα μεγάλο μυστικό. (Προσοχή! Ακολουθούν spoilers).

Ποιο είναι αυτό; Ότι οι δυο τους δε συναντήθηκαν, όπως βλέπουμε στην ταινία, μερικές μέρες πριν αλλά γνωρίζονται από παλιά (ή μήπως ότι θα γνωριστούν στο μέλλον;) και ότι έχουν να ζήσουν πολλές ακόμα περιπέτειες - ή και όχι. Μπερδεύτηκες; Εμείς σίγουρα, και για όλα φταίει το γεγονός ότι ο χρόνος είναι ένα πολύ ρευστό μέγεθος, το οποίο πηγαίνει μπρος πίσω σε αυτό το εξεζητημένο blockbuster που ακολουθεί τους δικούς του κανόνες.

Τι πιστεύει ο John David Washington

Το Tenet ίσως έχει sequel

Παρ' όλα αυτά, εκείνο που αξίζει να κρατήσει κανείς στο τέλος, είναι πως ένα sequel θα ταίριαζε γάντι - ακόμα και αν η ταινία δεν σου άρεσε καθόλου. Η επικείμενη αίσθηση συνέχειας που αποκομίζει κανείς στο φινάλε του Tenet είναι αδιαμφισβήτητη. Αν όμως δεν επικυρωθεί από επίσημα χείλη, τότε αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από υποθέσεις και σπέκουλες. 

Κάπου εδώ μπαίνει στο κάδρο ο John David Washington: "Από μένα είναι "ναι"" δήλωσε στο αμερικανικό Esquire, για να συνεχίσει: "Θα το κάνουμε ξανά αυτό, θα τα πούμε πάλι σε ένα-δυο χρόνια". Πριν όμως ενθουσιαστεί για το Tenet 2, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ακόμα τίποτα δεν είναι επίσημο και δεν πρόκειται να είναι αν δεν βγει πρώτα από το στόμα του Christopher Nolan.


"Ελπίζω να το επαναλάβουμε. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να εξερευνήσουμε ακόμα περισσότερο [το σύμπαν του Tenet], μιας και νομίζω ότι βρήκαμε κάτι πραγματικά μοναδικό εκεί"


"Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζω", ξεκαθάρισε ο Washington. "Ο Chris κάνει αυτό που θέλει. Ίσως, έχει στα σκαριά κάτι που προετοιμάζει εδώ και χρόνια, ίσως εμπνεύστηκε από κάτι τελείως διαφορετικό και θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, δεν ξέρω. Ελπίζω να το επαναλάβουμε. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να εξερευνήσουμε ακόμα περισσότερο [το σύμπαν του Tenet], μιας και νομίζω ότι βρήκαμε κάτι πραγματικά μοναδικό εκεί".

Θα υπάρξει, τελικά, Tenet 2; Με βάση τις υποθέσεις και τις προσδοκίες του πρωταγωνιστή του, ναι θα υπάρξει. Θα πρέπει όμως να δούμε τι έχει να πει ο κύριος Nolan για αυτό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος